Kilo vermek için günlük kaç kalori alınmalı?

Melron

Hectopat
Yer
Giresun
16 yaşındayım.
130-140 kilo civarındayım.
1.76 boyundayım.

Günlük kaç kalori almam gerekiyor? Az veya çok kalori alıp sağlığımı bozmak istemiyorum?

Artı olarak günde en az 8 saat uyumaya çalışıyorum bazen 6 saate düşebiliyor.

Son düzenleme:
Günlük yaktığından 1 kalori bile az alsan kilo verirsin fakat bu çok yavaş olur. En sağlıklısı günlük 500 civarı kalori açığı bırakmak oluyor, internette hesaplayıcılara vücut ölçülerini girerek günlük ihtiyacın olan kalori miktarını öğrenebilirsin. Yediğin şeylerin aşağı yukarı kaç kalori olduğunu hesap edip ona göre bir beslenme programı oluşturabilirsin.
Kilo verdikçe kalori açığı kapanacağı için zamanla aldığın kaloriyi de azaltman lazım.

Kilo hesaplamalı siteler ve programlar vardı. Ekstra olarak sadece diyet yaparak bu yaşınızda maalesef bu kiloyu veremezsiniz. Spor salonu yapabilirseniz güzel olur. Yoksa şu telefondaki spor programlarından yükleyin. Ben 2 3 haftada 7 8 kilo vermiştim. Benim kullandığım sanırım 30 günde kilo ver gibi bir şeydi. Kilo boy falan giriyorsunuz ona göre bir program oluşturuyor size.

Günlük yaktığından 1 kalori bile az alsan kilo verirsin fakat bu çok yavaş olur. En sağlıklısı günlük 500 civarı kalori açığı bırakmak oluyor, internette hesaplayıcılara vücut ölçülerini girerek günlük ihtiyacın olan kalori miktarını öğrenebilirsin. Yediğin şeylerin aşağı yukarı kaç kalori olduğunu hesap edip ona göre bir beslenme programı oluşturabilirsin.
Kilo verdikçe kalori açığı kapanacağı için zamanla aldığın kaloriyi de azaltman lazım.
Fityemek sitesi kilo vermek için almam gereken kalorinin 2800-3000 civarı olduğunu söylüyor fakat ben 2000 alsam kas kaybetmeden kilo verebilir miyim ve bu site güvenilir midir?

Fityemek sitesi kilo vermek için almam gereken kalorinin 2800-3000 civarı olduğunu söylüyor fakat ben 2000 alsam kas kaybetmeden kilo verebilir miyim ve bu site güvenilir midir?

Fityemek'ten Emre'yi tanıyorum. İyi birine benziyor. YouTube'da bayağı videosu var, izleyebilirsin. Bence 2000-2400 arası alsan daha iyi.

Fityemek'ten Emre'yi tanıyorum. İyi birine benziyor. YouTube'da bayağı videosu var, izleyebilirsin. Bence 2000-2400 arası alsan daha iyi.
Cevabın için teşekkürler. Yakın zamanda spora'da başlayacağım daha önceden de 1 yıl süren bir spor geçmişim vardı, o zamanlar bu kadar kilolu değildim. 90 civarıydım ve çok kilolu gözükmüyordum, yaşıtlarıma göre daha enerjiktim.

Cevabın için teşekkürler. Yakın zamanda Spora'da başlayacağım daha önceden de 1 yıl süren bir spor geçmişim vardı, o zamanlar bu kadar kilolu değildim. 90 civarıydım ve çok kilolu gözükmüyordum, yaşıtlarıma göre daha enerjiktim.

Bende kiloluyum dostum, aslında kilodan çok göbeğim var diyebilirim. Kilo vermek tamamen irade ve istikrar isteyen bir şeydir. Sen devletin parkındaki aletlerle de kilo verebilirsin. Bu tamamen kişiye bağlı. Bazı insanlar o kadar yiyecek alıyor ve salona gidiyor ancak yine de veremiyor. Sana bol şans diliyorum. Umarım bir gün harika fiziğinle tekrar yorum yaparsın!

Bende kiloluyum dostum, aslında kilodan çok göbeğim var diyebilirim. Kilo vermek tamamen irade ve istikrar isteyen bir şeydir. Sen devletin parkındaki aletlerle de kilo verebilirsin. Bu tamamen kişiye bağlı. Bazı insanlar o kadar yiyecek alıyor ve salona gidiyor ancak yine de veremiyor. Sana bol şans diliyorum. Umarım bir gün harika fiziğinle tekrar yorum yaparsın!
Şuan zaten kendimi zorladığım bir diyetteyim fakat be kadar doğrudur bilmiyorum vücudum bir nebze de olsa zayıfladı ve 21 günde 6-7 kilo civarı verdim. Eğer şimdi başlarsam sağlığımı düzeltmek için çok mu geç olur..

16 yaşındayım.
130-140 kilo civarındayım.
1.76 boyundayım.

Günlük kaç kalori almam gerekiyor? Az veya çok kalori alıp sağlığımı bozmak istemiyorum?

Artı olarak günde en az 8 saat uyumaya çalışıyorum bazen 6 saate düşebiliyor.
Kilo verirken kaslarından gitmesini istemiyorsan proteini yüksek tutmak zorundasın. Aynı zamanda sadece kilo vermekle dış görünüşün değişmez aksine sarkmalar başlar çok kötü bir hal olur. O yüzden yanında ekstra kardiyo hareketleri, ağırlık programları mutlaka yap. Günlük 2000-2500 kalori sağlıklı bir şekilde beslenirsen ve 2Litre civarında su içersen zaten sadece sindirimde 250-300 arası kalori atarsın. Ekstra kardiyo falan yaparsan günü 1500 kalori ile kapatırsın. Yağlı şeylerden uzak dur. Sakın hiç yemeyip metabolizmanı mahvetme.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı