Kilo vermek için kardiyo gerekli mi?

Thrian

Hectopat
75 kiloyum ve 60 kilo civarına düşmek istiyorum. 15 yaşındayım boyum 177. ilk sorum, sağlıklı kilo vermek için az mı yemeliyim yoksa yememeli miyim? Yani 1 ya da 2 öğün mü yemeliyim yoksa fazla öğün az yemek mi yemeliyim? Sadece yemek kilo vermeye yeter mi ve sağlıklı olur mu? Kardio vs. gerekli diyorsanız önerilerinizi söylerseniz sevinirim. Arkadaşım her gün kardio yaparak çok fazla kilo verdi ve sonrasında kas yaptı. Kardio yapmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba kardeşim. Kilo vermek tamamen matematik işidir. Eğer kalori açığı verirsen bir hastalığın filan olmadığı sürece elbette kilo vereceksin. Kardiyo bu kalorileri daha hızlı yakmanı sağlayacak sadece. Yeme içme ise bu işin geri kalan %50'si. Yine matematiksel olarak düşünecek olursak eğer aldığın kalori harcadığın kaloriden az olursa kilo verirsin. Ama bunu yaparken abartmaman gerekiyor. Günlük ideal kalori açığından fazla verdiğinde kas kütlen de fazlasıyla eriyebilir. Bununla ilgili internette bir çok kaynak ve hesaplama aracı var. Onlara göz atmanı tavsiye ederim.

Merhaba kardeşim. Kilo vermek tamamen matematik işidir. Eğer kalori açığı verirsen bir hastalığın filan olmadığı sürece elbette kilo vereceksin. Kardiyo bu kalorileri daha hızlı yakmanı sağlayacak sadece. Yeme içme ise bu işin geri kalan %50'si. Yine matematiksel olarak düşünecek olursak eğer aldığın kalori harcadığın kaloriden az olursa kilo verirsin. Ama bunu yaparken abartmaman gerekiyor. Günlük ideal kalori açığından fazla verdiğinde kas kütlen de fazlasıyla eriyebilir. Bununla ilgili internette bir çok kaynak ve hesaplama aracı var. Onlara göz atmanı tavsiye ederim.
Peki mesela günlük hayatıma devam edip sadece yemek azaltarak yaptığım kalori açığı ile verdiğim kilo sonucu vücudumdaki değişiklik ile kardio ve yemek azaltarak yaptığım kalori açığının vücudumdaki sonucu aynı mı olur? Kardio sadece bu süreci hızlandırır mı yoksa başka bir katkısı var mıdır? Sadece yemek azaltarak verdiğim kilo vücudumu değiştirir mi? Muhtemelen çok ergence gelebilir ama bunları sorma sebebim önceden diyetisyende 5 kilo civarı vermiştim (çoğu yağdan) fakat çok büyük bir fark olmamıştı vücudumda. O yüzden kardionun farkı olur mu?

75 kiloyum ve 60 kilo civarına düşmek istiyorum. 15 yaşındayım boyum 177. ilk sorum, sağlıklı kilo vermek için az mı yemeliyim yoksa yememeli miyim? Yani 1 ya da 2 öğün mü yemeliyim yoksa fazla öğün az yemek mi yemeliyim? Sadece yemek kilo vermeye yeter mi ve sağlıklı olur mu? Kardio vs. gerekli diyorsanız önerilerinizi söylerseniz sevinirim. Arkadaşım her gün kardio yaparak çok fazla kilo verdi ve sonrasında kas yaptı. Kardio yapmalı mıyım?
60 kilo 1.77 boy için çok az. Hatta şu anki kilon bile normal sayılabilecek düzeyde, neden kilo vermek istiyorsun?

Peki mesela günlük hayatıma devam edip sadece yemek azaltarak yaptığım kalori açığı ile verdiğim kilo sonucu vücudumdaki değişiklik ile kardio ve yemek azaltarak yaptığım kalori açığının vücudumdaki sonucu aynı mı olur? Kardio sadece bu süreci hızlandırır mı yoksa başka bir katkısı var mıdır? Sadece yemek azaltarak verdiğim kilo vücudumu değiştirir mi? Muhtemelen çok ergence gelebilir ama bunları sorma sebebim önceden diyetisyende 5 kilo civarı vermiştim (çoğu yağdan) fakat çok büyük bir fark olmamıştı vücudumda. O yüzden kardionun farkı olur mu?
Aradaki tek fark kondisyonunda olur. Kardiyo doğru ve ideal yapıldığında kondisyonunu artırır böylece spor yaparken, koşarken v.s daha rahat olursun. Psikolojik etkilerini saymıyorum tabiki.

Ekleme : Kilo vermek elbette ki vücudunun görüntüsünü değiştirecek. Soruların ergence değil tabiki sorabilirsin ancak sorularının cevabı bir çok internet sitesinde bulunuyor. Bence önce oralardan araştırmanı yap. "Ağırsağlam" ekibi bu konuda çok bilgilendirici makaleler paylaşıyor örneğin. Websitelerine girip bakabilirsin.

60 kilo 1.77 boy için çok az. Hatta şu anki kilon bile normal sayılabilecek düzeyde, neden kilo vermek istiyorsun?
Vücudumun görüntüsü istediğim gibi değil. Spor salonuna gidemem sadece vücut ağırlığı ile çalışabilirim bu da çok fazla vücudumu değiştirir mi bilmiyorum. Tahminimce vücudumda kas kütlesi var çünkü küçüklüğümden beri yüzme yapıyordum lisanslı olarak fakat sıkılıp bıraktım. Hem kas hem yağ kütlesi var vücudumda ve güzel bir görüntü olmuyor. Yani istediğim şey definasyonda olanlar gibi değil de sadece bulk görünümünde olsun istiyorum. Bunun için de kilo vermem gerektiğini düşünüyorum. Yanlış düşünüyorsam ne önerirsiniz ?

Vücudumun görüntüsü istediğim gibi değil. Spor salonuna gidemem sadece vücut ağırlığı ile çalışabilirim bu da çok fazla vücudumu değiştirir mi bilmiyorum. Tahminimce vücudumda kas kütlesi var çünkü küçüklüğümden beri yüzme yapıyordum lisanslı olarak fakat sıkılıp bıraktım. Hem kas hem yağ kütlesi var vücudumda ve güzel bir görüntü olmuyor. Yani istediğim şey definasyonda olanlar gibi değil de sadece bulk görünümünde olsun istiyorum. Bunun için de kilo vermem gerektiğini düşünüyorum. Yanlış düşünüyorsam ne önerirsiniz?
Sen normal olarak spor salonuna git ağırlık çalış kas oranını yükselt böylece güzel bir görünüme kavuşursun. Kilo vermek mantıklı değil senin durumunda,şu anda yapman gereken kas oranını arttırman. Tabii ki antrenman sonrası kardiyo yapabilirsin. Ama kilo vermeyi takma bu kadar kafana.aTüm bunları sağlığına dikkat ederek yap.

Yaklaşık 30 kilo vermiş birisi olarak bu işin matematiği çok basit. %80 beslenme %20 spor.

1. Kaçamak yapmayacaksın.
  2. Kendine haftalık program yapacaksın onlar harici bir şey yemeyeceksin.
  3. Şekeri kes. Paketli gıda yeme.
  4. Kardiyoyu aç karınla yap.
Bazen sonuçları hemen tartıda göremeyebilirsiniz, bu aşamada motivasyonu kaybetmemek lazım. En önemlisi de bu.

Yaklaşık 30 kilo vermiş birisi olarak bu işin matematiği çok basit. %80 beslenme %20 spor.

1. Kaçamak yapmayacaksın.
  2. Kendine haftalık program yapacaksın onlar harici bir şey yemeyeceksin.
  3. Şekeri kes. Paketli gıda yeme.
  4. Kardiyoyu aç karınla yap.
Bazen sonuçları hemen tartıda göremeyebilirsiniz, bu aşamada motivasyonu kaybetmemek lazım. En önemlisi de bu.

Katılıyorum. 80'lerden 70'lere düştüm, sadece beslenmeyi değiştirerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı