Kilo almak, vermek konularında her şeyden önce psikolojik olarak kendinizden emin olmanız gerekiyor. Çabalayıp, zihinsel mücadelenizi sürdürürseniz spora bile gitmenize gerek yok. Her gün 1-2 kaşık az yemek yiyerek başlayıp daha sonrasında porsiyonları küçültebilirsiniz. Ara öğünlerden vazgeçip su tüketiminizi arttırın. Daha sık hareket edin ve yürüyüş yapın. Antrenmanla falan kendinizi boş yere yormayın. Spor yapayım kas olsun diyorsanız orası ayrı ama 6 ay sonra bırakıp tekrar eski halinize dönebilirsiniz. Spordan önce ana hedefiniz mideyi küçültmek olsun. Daha az yemeye başlarsanız mideniz sizden daha az istekte bulunacak. Çok basit bir denklem. Diyelim ki vücudunuz günde 3000 kalori istiyor, siz 2000/2500 kalori yiyeceksiniz en fazla. Günlük aldığınız kalori miktarını, ihtiyacınız olan miktardan düşük seviyede tutarsanız çok kolay bir şekilde kilo verebilirsiniz. Bu söylediklerim kilo almak içinde geçerli, tam tersini yaparak kolayca kilo alınabilir. Ben mesela zayıftım ve sadece 2-3 aylık ufak adımlarla bile ideal kiloma bu şekilde yaklaştım. Ana hedef ihtiyacınız olan kalori miktarınızı belirlemek ve o miktarın üstüne çıkmamak.
Daha fazla hareket.
Her gün bir kaşıkta olsa porsiyon küçültmek.
Ekstra su tüketimi (metabolizma hızlanır, iştah keser)
Psikolojik olarak motive olmak.
Bunlara uyarsanız sağlıklı bir şekilde çok kolay kilo verebilirsiniz. Ancak vücudunuzun ihtiyacı olan besin miktarından aşağıda kalori almamaya dikkat etmelisiniz. Bunlar benim şahsi fikirlerim ve önerilerim. Herhangi bir uzmanlığım yok. 2 altın kural var; kalori miktarını düşük tutmak ve motivasyon. Gerisi size kalmış.