Kimsem kalmadı, hiçbir şeyim rayında gitmiyor

@w1llard o zevk bagimliga dönüşüyor iste ona kalırsa kimse uyuşturuculari bağımlı olmak için içmiyor ama oluyor bunlarda sanal uyusturucadan farksız.
Şu anda sanırım bunu kabul edip anlayabilecek konumda değil verdiği cevaplardan dolayı. Ama suçlayamayız tabi. Kötü hissediyor, kötü hissettiği için de beyni onu iyi hissettiren şeylere yöneliyor. Oyunlar da dopamin salgılattığı için fark etmeden sürekli oraya doğru bir yönelme oluyor. Ama şöyle ekstrem bir durum olabilirdi, tamamen örnek veriyorum: Anne baba birden vefat etse ve Allah korusun kardeşine bakmak zorunda kalsa bir insan bu koşulda halen oyun oynamaya devam edebilir mi? Oyun ona dopamin verebilir mi? Yoksa gerçeklerle çok zor bir şekilde yüzleşip hayatta kalmak için yapması gerekeni yapmaya mı başlar? Allah korusun tabiki.

Bilgisayarı boşver, dert edindiğin insanlar hakkında; öyle durumlara giriyorsun ki sanki suçlu senmişsin gibi, suçlu olan sen misin? Aslında o kadar basit şeyler ki bunlar... Hassas birisine benziyorsun, sana şunu diyeceğim; insanlığın sizi yıpratmasına izin vermeyin.

@r1owner bilimsel açıklaması bu zaten anlamaz diye detaya girmedim. Hayat sanal dünyadan ibaret değil oyun tabi ki oynayın ama gerçek hayatta sizi etkilemeyecek seviyelerde oynayın.

Bunun dışı bir kaç seneye böyle devam ederse sürekli oyun oynayip niye bana hiç bir kız bakmıyor diyecek.

İyi sosyaller, derdimi anlatacak kimsem kalmadı, arkadaşlarım var fakat yanlarına gidemiyorum, arkadaşlarım GTA 5, Forza Horizon oynuyor, benim sistemim doğru düzgün çalışmıyor, hep güzel sistemim olsun istedim, 7-8 yıldır hayalini kuruyorum fakat bir türlü gerçek olmuyor, gerçek hayatta ki arkadaşlarım umurunda değilim, söz de ekiptenim fakat bu yaşımda kimse kafeye gel, gel dolaşalım vb. yerlere kimse çağırmıyor, benim çok sevdiğim arkadaşlarım, benim 1 kelime edip doğum günümü bile kutlamadılar, artık oyunlar da kasmaktan hayatım kasıyormuş gibi görüyorum, düzgün klavyem bile yok, derdiğimi anlatacağım 1 arkadaşım vardı, o da gitti, gerçek hayatta ki arkadaşlarımdan iri şöyle demişti "kanka biz seni vakit geçirmeye çağrırır" demişti aradan 5 ay geçti, bir kere yazmadılar.
Dostum kusura bakma ama burada bir takım sorunlar sende. "Arkadaşlık" dediğin 2-3 cümle kurup birdaha konuşmayan insanlar ile olmuyor, bunun yanı sıra 8 yıldır hayal kurmak yerine 8 yıl boyunca bir yerde çalışsan çok güzel bir sistemin olurdu. Arkadaşlığı çok kafana takıyorsun.

En basitinden ben çok normal bir insandım, arkadaşlık edinir konuşurdum. Okul arkadaşlıklarını yaşadıktan sonra okulda kim olursa olsun arkadaşlık kurmuyorum, 2-3 cümle laflaşıyoruz o kadar. Çocukluk arkadaşlarım dışında arkadaş edinmiyorum, 5 kişi birbirimize yetiyoruz.

Beta kızlarla konuşmayı bilmeyen bir nesil yetişiyor oyun bağımlılığı dolayısıyla. Sonra da ülke muhafazakar diyolar senin dedenin muhtemelen ya yakında evleneceği bir kız vardı ya da evlenmişti senin yaşında o zaman muhazakar değil miydi ülke emin olun daha muhafazakardi biraz saptı konu kusura bakmayın ama bu durumda arkadaşlar için yazdım.

Harbi ya. 2 sene önce 9 kişilik ekibimiz vardı, sadece ikisi kaldı onlardan iletişim halinde olduğum. Onun dışında adam akıllı arkadaş bile yok. 2 hafta önce de yanlış anlaşılmadan terkedildim, iyice yalnızlaştım. Tahmin edeyim tüm günün bilgisayar başında geçiyor. Yanlış anlama bende bu durumdayım. Bundan kurtulup sosyalleşmemiz gerekiyor dostum, nasıl olur fikrim yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı