Kimya hocasını şikayet edebilir miyim?

Ne alaka kardeşim, insanlık hali hepimiz yapıyoruz böyle şeyler kaldı ki 6/2 ile 3 aynı şeyler değil mi? Arkadaş sadeleştirmeyi unutmuş olabilir.

Yani bence 2 puan kırmalık bir durum yok tam puan vermeliydi ama şikayet ederseniz pek bir şey olacağını zannetmiyorum.
Bugün quize girdim statik dersinden. Bir sonuç arc tan (tan üzeri -1 yani) 66/191 di. Fonksiyonel hesap makinesi ile bu işlemi yapmam 4 saniye sürüyor. Cevabı hesaplayıp yazarsam tam puan, 4 saniye hesaplamadan bıraksam çizerdi. Durum böyle kardeşim, anlatabildim mi?

Öncelikle, bahsettiğiniz ders üniversitede var. Üniversitede yazılı yada quizlerin puanlanması liseyle aşırı farklı. Benim geometri öğretmenim kağıdı full doğru doldurmasına rağmen kağıdı çizildi ve itiraz edemedi. Ayrıca size böyle yapılması o işi normalleştirmez. Ha, belki de böyle hocalardan daha 3 milyon tane var ama fark etmez olması gereken bu değil. Ve bu eğitim ile hiçbir halt olmaz. Yanlışları normalleştirmeyin.

Dostum buraya yazacağına hocana söyledin mi? Genelde söylenmiyor. Fizik sınavında 300/100=3 yazmak yerine sadece 3 yazdım hoca 10 puan yerine 5 puan vermiş.Gidip itiraz ettim. Hoca kopya çekmediğini nereden bileyim dedi haklı olarak. Sınıfta en yüksek not 80 (benimki), ikinci en yüksek not 40 kimden kopya çekeyim dedim. Hoca da tamam dedi kağıdı yeniden inceledi notumu yükseltti. Hiçbir hoca sana düşük not vermek için uğraşmıyor. En anlamsız işlem ve cümlelere bile not veriyorlar. Gidip güzelce söyle hocana.

Şimdi eğer sana uzay geometrisi sorulup işi kolay yoldan bitirmek isteyip şeklin geometrik seviyesinin %60'ı dersen hatalı kabul edilir. 6/2 sen hiç şıklar da 6/2 şıkını gördün mü? Tam bölmen lazım. Ben de sevmiyorum böyle şeyleri mesela harbiden akıldan şekilde soruyu çözüyorum fizikçi 0 veriyor o soruya niye.

Soruyu doğru bir şekilde çözdum ve sınav anında stresten 3 falan yazmakta aklıma gelmedi açıkçası hoca bunu doğru kabul etmeliydi çözum %100 şekilde doğruydu sonuçta.

Şikayetin gereksiz olur hocanın kendisiyle bu durumu basit bir şekilde konuşman daha doğru. 6/2 işleminin cevabı 3 aynı şeyler ama ortada çözülmemiş bir 6/2 işlemi var. benimde öğrencilik yıllarımda başıma gelen şeylerdi fazla takmanı önermem.

Kurala göre sayıyı olduğu gibi bırakmak doğru değil, matematik olmasa da orada matematiksel bir işlem yapman bekleniyor. Kurala göre bulduğun sayı eğer kesirli ise sonuna kadar sadeleştirmek zorundasın, test kitaplarında veya büyük sınavlarda da her zaman sadeleşmiş cevap bulunur.

Soruyu doğru bir şekilde çözdum ve sınav anında stresten 3 falan yazmakta aklıma gelmedi açıkçası hoca bunu doğru kabul etmeliydi çözum %100 şekilde doğruydu sonuçta.
Hocan amacına ulaşmış. Böyle bir hatadan puan kırarak senin ileride daha dikkatli olmanı sağlamak istemiş ve aklını da kurcalamış ki buraya kadar taşıdın konuyu. Hayat tecrübelerle dolu, bir daha işlem yaparken bu olay aklına gelecek ve bu hatayı bir daha yapmayacaksın. :)

Neden puan kırdığını kavramak istiyorsan bir de şu açıdan bak;

Sorumuz şu olsun: Sin(30) = ?

Sen buna Cos(60) diye cevap verirsen bu da yanlış değildir, ama puanın elbet gider, hatta puan alırsan kendini şanslı sayarsın. Bir işlemin kolay olması o işlemin gereksiz olduğu veya yapılmasına gerek olmadığı anlamına gelmez.

Bu tip olaylarda hocana alınmak ve kırılmak yerine teşekkür etmen gerekir. İleride bunlar hep lazım olacak, hocan da bunu bildiği için seni şimdiden buna hazırlamak istiyor olabilir. Sen kendine pay çıkarmaya çalış ve ders al mesele bundan ibaret.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı