Kimyayı hiçbir şekilde anlayamıyorum

Bende hayatta fizik anlamam. Bence bir dersi sevmediğiniz zaman ya da "off yine mi kimya aşırı zor zaten yapamam" şeklinde düşündüğünüz zaman da bence bir etkisi oluyor bu işe. Ha ben fiziği sevmeye çalıştım yine olmadı orası ayrı konu.

Ya arkadaş her şeyi anlıyorum zar zor da olsa. Coğrafya, fizik, matematik, biyoloji falan ama bir şekilde bu kimyayı anlamıyorum. Bir öneriniz var mıdır?
10. sınıf mı 9. sınıf mı? 10. sınıfın kimyası zor gelebilir. Mol gibi işlem ağırlıklı konulardan bahsediyorsanız genelde soru çözmemekten kaynaklanıyor. Ben de tek soru için bir sayfa işlem yapıyordum ama cevap tek denklemle bulunuyordu. Ne bulduğunuzu bilerek hareket etmeniz gerekiyor. Ezber kısımlarından bahsediyorsan da ezberlemek dışında bir çaren yok.

9. sınıfa geçtim. Bugün kimya dersimiz vardı. Hayır hoca bize doğru düzgün şu ne şu nedir? vs. hiçbir şey anlatmadan örneğin flor (F) hangi kabuk, atom no vs. sormaya başladı. Ama şunu da anlamıyorum. Sınıfta ben hariç çoğu kişi yapıyor. Bir tek ben anlamıyorum. Hayır atom numarası, kabuk, elektron vs. ne en ufak fikrim yok.

9. sınıfa geçtim. Bugün kimya dersimiz vardı. Hayır hoca bize doğru düzgün şu ne şu nedir? vs. hiçbir şey anlatmadan örneğin flor (F) hangi kabuk, atom no vs. sormaya başladı. Ama şunu da anlamıyorum. Sınıfta ben hariç çoğu kişi yapıyor. Bir tek ben anlamıyorum. Hayır atom numarası, kabuk, elektron vs. ne en ufak fikrim yok.
1 Dönem geçti hocam 9. sınıfın ilk döneminde o konular var ve çok basitler aslında biraz evde çalışsanız halledersiniz.

9. sınıf çok basit bu arada. En temel konu o elektronlar falan. Onlarda sorun yaşarsanız 11 de falan düşünemiyorum sizi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı