Kingston A2000 okuma ve yazma testi

Huseyinatik

Hectopat
Arkadaşlar forumda çok önerildiği için Kingston A2000 aldım henüz 2 ay olmadı okuma yazma testlerinde çok düşük sonuçlar veriyor. Ne yapmalıım?

d.PNG

Bunun üzerinden zaman geçti ve format atmak durumunda kaldım. O zaman forumda disk dolu olduğu için hızı düşmüştür diyenler oldu fakat formattan sonrada değerler az çok aynı kaldı. Anakart B460M-A PRO Firmware güncel diye hatırlıyorum.

SSD hâlâ elinizdeyse ATTO ile test eder misiniz?
Firmware güncel olup olmadığından uygulaması üzerinden emin olabilirsiniz. Sizde Smart verilerinizi paylaşın isterseniz size de bakalım.

Aynısı benim de başıma geldi. Ben A2000 kronik olduğunu düşünüyorum.
Peki sonrasinda ne yaptınız hocam? Servise yollasam değiştirirler mi?
SSD hâlâ elinizdeyse ATTO ile test eder misiniz?
Firmware güncel olup olmadığından uygulaması üzerinden emin olabilirsiniz. Sizde Smart verilerinizi paylaşın isterseniz size de bakalım.
Smart verileri kingstonun uygulamasindanmi oluyor hocam?

Smart verileri Kingston'un uygulamasindanmi oluyor hocam?

Evet, Smart verileri kendi uygulamasında. Ekran görüntülerini paylaşırsanız yardımcı olabilirim. Smart için CrystalDiskInfo programını da kullanabilirsiniz. Firmware güncel olup olmadığını da kontrol edebiliyorsunuz. Güncel değilse güncelleyin. Attığım ATTO Disk Benchmark uygulaması sıralı okuma yazma sonuçlarına bakmak için.

Smart verileri Kingston'un uygulamasindanmi oluyor hocam?

Zaten 300 MB okuma yazma hızı olan diskten A2000 geçince hızı normalden düşükte olsa beni tatmin ettiği için garantiyle uğraşma ihtiyacı duymadım.

Zaten 300 MB okuma yazma hızı olan diskten A2000 geçince hızı normalden düşükte olsa beni tatmin ettiği için garantiyle uğraşma ihtiyacı duymadım.
Ya hocam gta 5 te binalar falan biraz geç yükleniyor bununla bir ilgisi olabilir mi?
Evet, Smart verileri kendi uygulamasında. Ekran görüntülerini paylaşırsanız yardımcı olabilirim. Smart için CrystalDiskInfo programını da kullanabilirsiniz. Firmware güncel olup olmadığını da kontrol edebiliyorsunuz. Güncel değilse güncelleyin. Attığım ATTO Disk Benchmark uygulaması sıralı okuma yazma sonuçlarına bakmak için.
O zaman crystaldiskmaark üzerinden bakıp size söyleyeyim hocam. Nasıl bakıldığını biliyor musunuz?
Hız normal görünüyor. Maksimum hızı 2000MB/s civarında bu SSD diskin. Ama yazma hızı düşük.
Neden düşmüş olabilir hocam?
Kronik sorunlu değil. Doluluk oranı etkiliyor. Yarısı dolu gözüküyor.
Hocam yarısınıda doldurmayacaksak neden aldık ki 😂😂
Yarısı dolmuş okuma hızları iyi yazma da düşüş var önbellek dolu olabilir, TRIM açık mı ?
Hocam önbelleğin dolu olup olmadığını nasıl anlayabilirim? TRİM nedir hocam bilmiyorum da

Daha önceki açtığım konu bu ve daha çok buna benzer konu var sosyalde.
Hocam madem sizde de ayni ssd var ve yazma hizi düşük bu yazma hızının düşüklüğü sizde ne gibi sorunlara yol açtı?

Son düzenleme:
GTA gibi çoğu büyük haritalı oyun geç yüklenir sıkıntı etmeyin.
Ama önceden hiç böyle bir sorun yoktu hocam.
Hocam uygulamayı indirdim direkt karşıma gelen görüntü bu. Smart verilerini görmek için ne yapmam gerek

Dosya Ekleri

• 88.PNG
    88.PNG
    65,4 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı