Huseyinatik
Hectopat
Arkadaşlar forumda çok önerildiği için Kingston A2000 aldım henüz 2 ay olmadı okuma yazma testlerinde çok düşük sonuçlar veriyor. Ne yapmalıım?

Bunun üzerinden zaman geçti ve format atmak durumunda kaldım. O zaman forumda disk dolu olduğu için hızı düşmüştür diyenler oldu fakat formattan sonrada değerler az çok aynı kaldı. Anakart B460M-A PRO Firmware güncel diye hatırlıyorum.

Peki sonrasinda ne yaptınız hocam? Servise yollasam değiştirirler mi?Aynısı benim de başıma geldi. Ben A2000 kronik olduğunu düşünüyorum.
Smart verileri kingstonun uygulamasindanmi oluyor hocam?SSD hâlâ elinizdeyse ATTO ile test eder misiniz?
Firmware güncel olup olmadığından uygulaması üzerinden emin olabilirsiniz. Sizde Smart verilerinizi paylaşın isterseniz size de bakalım.
ATTO Disk Benchmark 4.01.0f1 Download
ATTO Disk Benchmark is a very popular harddisk and SSD benchmarking tool. Offers nice features to benchmark RAID setups.www.techpowerup.com
Peki sonrasinda ne yaptınız hocam? Servise yollasam değiştirirler mi?
Smart verileri Kingston'un uygulamasindanmi oluyor hocam?
Peki sonrasinda ne yaptınız hocam? Servise yollasam değiştirirler mi?
Smart verileri Kingston'un uygulamasindanmi oluyor hocam?
Ya hocam gta 5 te binalar falan biraz geç yükleniyor bununla bir ilgisi olabilir mi?Zaten 300 MB okuma yazma hızı olan diskten A2000 geçince hızı normalden düşükte olsa beni tatmin ettiği için garantiyle uğraşma ihtiyacı duymadım.
O zaman crystaldiskmaark üzerinden bakıp size söyleyeyim hocam. Nasıl bakıldığını biliyor musunuz?Evet, Smart verileri kendi uygulamasında. Ekran görüntülerini paylaşırsanız yardımcı olabilirim. Smart için CrystalDiskInfo programını da kullanabilirsiniz. Firmware güncel olup olmadığını da kontrol edebiliyorsunuz. Güncel değilse güncelleyin. Attığım ATTO Disk Benchmark uygulaması sıralı okuma yazma sonuçlarına bakmak için.
Neden düşmüş olabilir hocam?Hız normal görünüyor. Maksimum hızı 2000MB/s civarında bu SSD diskin. Ama yazma hızı düşük.
Hocam yarısınıda doldurmayacaksak neden aldık kiKronik sorunlu değil. Doluluk oranı etkiliyor. Yarısı dolu gözüküyor.

Hocam önbelleğin dolu olup olmadığını nasıl anlayabilirim? TRİM nedir hocam bilmiyorum daYarısı dolmuş okuma hızları iyi yazma da düşüş var önbellek dolu olabilir, TRIM açık mı ?
Hocam madem sizde de ayni ssd var ve yazma hizi düşük bu yazma hızının düşüklüğü sizde ne gibi sorunlara yol açtı?Kingston A2000 SSD okuma yazma hızı iyi mi?
SSD: https://www.vatanbilgisayar.com/uyeBilgi/kingston-500gb-a2000-serisi-nvme-m-2-ssd-okuma-2200mb-yazma-2000mb-.html SSD ilk aldığımda teslerde 2400/2200 okuma yazma almıştım ve 200mb/s fazlası olması şaşırtı. Bu sırala bir daha test yaptım ve 3TB veri yazmada bu kadar düşmesi normal mi...www.technopat.net
Daha önceki açtığım konu bu ve daha çok buna benzer konu var sosyalde.
Ama önceden hiç böyle bir sorun yoktu hocam.GTA gibi çoğu büyük haritalı oyun geç yüklenir sıkıntı etmeyin.
Hocam uygulamayı indirdim direkt karşıma gelen görüntü bu. Smart verilerini görmek için ne yapmam gerekEvet, Smart verileri kendi uygulamasında. Ekran görüntülerini paylaşırsanız yardımcı olabilirim. Smart için CrystalDiskInfo programını da kullanabilirsiniz. Firmware güncel olup olmadığını da kontrol edebiliyorsunuz. Güncel değilse güncelleyin. Attığım ATTO Disk Benchmark uygulaması sıralı okuma yazma sonuçlarına bakmak için.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.