Kingston DDR2 sisteme RAM uyar mı?

Omerk

Hectopat
Daha fazla  
Yeni çıkan Laptop'a RAM takma videosunu izledim ama yinede bu işlerin ustası olmadığım için gözden kaçırdığım bir nokta olabilir. O yüzden size soruyorum, bu RAM'i alıp Slot 1'e taktığımda bir sorun yaşar mıyım? (Masaüstü)

Kingston 2 GB DDR2 800 MHZ RAM
Kingston 2 GB DDR2 800 MHZ RAM GittiGidiyor'da 120901405

TlEDGfD.png

(Evet dandik donanımlarla uğraşıyorum ama bir süre bunlarla idare etmem gerekecek :) )

Birde arkadaşımın ısrarı üzerine: Bunu satın aldığımda sistemde bir artış yaşanacak mı? Değer mi yani?

RAM bellekler hiç bir zaman 3GB + 1GB = 4GB şeklinde arttırılmamalıdır. 2'şer veya 4'er arttırarak 2GB + 2GB = 4GB veya 4GB + 4GB= 8GB şeklinde çift kanal mimarisini de kullanarak daha performanslı olacaktır. Diğer türlü yukarıda yazdığınız gibi 3+1 veya 2+1 şeklinde olan tercihler kesinlikle bir performans artışı sağlamaz, aksine performansı düşürür. Kullanmak istediğiniz mimariler kesinlikle Dual Channel (çift kanal) ve Quad Channel (dört kanal) mimarisi şeklinde olsun.

Son düzenleme:
Seyit Öktem zaten ramlar 2+1 şeklindeler. 1gb'tı çıkartıp 2gb takacağım.

Kesinlikle bunu yapmalısınız. Öte yandan alacağınız yeni RAM bilgisayarınızdaki RAM ile aynı olursa ve anakartınızda da çift kanal mimarisini destekliyorsa daha fazla performans alırsınız.

Hayır yaşamazsın, aynı özelliklerde alacağın ram ile bilgisayarın içindeki.
Artış söz konusu olur, ancak tüm bileşenlerini işlemcini vs. tüm sistem özelliklerini yazar mısın?

Tabi ki, sistemim baya düşük ama oyunları low da oynarken pek sıkıntı olmuyor genelde.
  • Ekran kart: ASUS EAH5450 SERIES (top. bel.: 1787 MB)
  • RAM'i görüyorsunuz zaten.
  • GPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Proccessor 5000+
  • Anakart: M2N-MX SE Plus
  • Windows 7 32bit

Hepinize teşekkürler arkadaşlar. (Alacağım Ram ile anakart uyumlu sanırım)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı