İnceleme KIOXIA EXCERIA G2 1 TB M.2 NVMe SSD

Kesinlikle, ben soğutucu olmadan bir test yapmıştım. Sadece 20 GB boyutunda MKV dosyalarından oluşan bir film sezonunu kopyaladım. HDD üzerinden kopyalama yaptığım için hızı yaklaşık 200MB/S ile sınırlı kaldı fakat işlem sonunda sıcaklığı 67 derece gördü.

İşlem sonrası SSD'deki dosyaların da yine 2 kopyasını oluşturdum toplamda 40 GB yazma yaptım. 74 dereceyi görmem 20 saniyemi aldı. İnanılmaz gerçekten.

Ama değerleriniz güzel, yani en azından kabul edilebilir seviyeye çekmiş diski. Kaldı ki sürekli bu kadar fazla sayıda ve büyük boyutlu dosya yazmayacağınıza göre işinizi görecektir. Oyun yüklemelerinde yazmadan ziyade okuma işlemi yaptığı için sıcaklığı da daha dengeli olacaktır.

Hocam bu SSD nin ömrü ne kadardır uzun kullanımda? Netac SSD kullanıyorum 2 SSD de bozuldu garantiye yolladım bakalım bir tane daha gönderiyorlar.

Halihazırda WD Blue SN570 500 GB M.2 SSD bulunuyordu sistemimde. Ne zamandır ekstra bir SSD alsam mı almasam mı diye düşünüyordum, hem film dizi arşivi yapmayı sevdiğimden, hem de fazlaca oyun olduğundan en sonunda almaya karar verdim. İlk başta 500GB olsun ama sağlam bir şey olsun kafasındaydım. Fakat hem sadece ev kullanıcısı olduğumdan ve oyun oynamak gibi sıradan işlemlerle uğraşacağımdan hem de kapasite olarak 500GB'ye 1 TB'lik bir SS'den daha fazla para vermek istemememden dolayı bu SSD'yi tercih ettim. Vadettiği değerleri vermesi konusunda ve fiyatı olarak çok makul bir ürün. Render vesaire gibi işlemlerle uğraşmıyorsanız, bilgisayar üzerinde önemli işler icra etmiyorsanız çok pahalı SSD'lere gerek olmadığını düşünüyorum. Fazlasıyla memnunum ve bu inceleme ürünü almam için fikir sahibi yaptı beni. Elinize sağlık.

Sorduğunuz soru biraz ilginç. Net bir şey söyleyemem ama düzgün kullanılırsa yıllarca götürür diye düşünüyorum.

Hocam bu SSD'lerde hızlı ömrü tükenme olayı varmış kullancılar öyle söylüyor. 1.5-2 aydan sonra hızlar düşüyormuş ısınma problemi vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu SSD'lerde hızlı ömrü tükenme olayı varmış kullancılar öyle söylüyor.

Ömrünün hızlı tükendiğini ilk defa duydum, öyle bir şey yok.

...1.5-2 aydan sonra hızlar düşüyormuş...

Bunun da sebebi konuya gelen ilk mesajda yanıtlandı.

..ısınma problemi vs...

Üzerinde soğutucusu olmadığı için doğal olarak ısınıyor, bu bir problem değil.

H5AN8G6NDJ DRAM'in kaç GB olduğunu bilen çıkar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…