Kioxia Exceria G2 1TB alınır mı?

Hocam SSD kafayı yiyor, bazen 20 GB boş yer gözüküyor, bazen 200 MB'a düşüyor, bazen 30'lara çıkıyor. Dün 40GB civarı oyun silmeme rağmen şu an 15GB boş gözüküyor. Herhangi bir yerden indirme yapmadı, güncelleme vs. de olmadı. Sürekli boş alan değişiyor.

Bunun benim attığım linkteki üründen farkı nedir hocam?

Hocam dogru yerden sildiginizden emin misiniz? Bazen ben butun dosyalari silsem de oyun silinmiyordu(dogru dosyayi silmedigim icin)

Exceria (+DRAM)
Exceria G2 (+DRAM)

Exceria Plus (+DRAM)
Exceria Plus G2 (+DRAM)
Exceria Plus G3 (-DRAM)

Exceria Pro (+DRAM)

Burada düz model alt sınıf, Plus orta, Pro üst modeller. Şimdi sen ikinci sıradakinin linkini verdin. Aynısının 500 GB olanı var dediğine göre sendeki G2 değil ilk sürüm. Çünkü Exceria G2'de 500 GB seçeneği yok. Benim linkini verdiğim "Exceria Plus" oluyor. Bu orta sınıfın yeni üyesi olan G3 sürümü ve Pro olan en alttaki Gen 4 destekler. Ancak Plus G3, Pro olana görece yavaştır ve DRAM önbelleği yoktur.

Not: G2 ve G3 jenerasyonu gösteriyor. Ciddi farklar yok. Plus G3 hariç. Çünkü onda DRAM desteği olmayan Gen 4 kontrolcüye geçilmiş.

Not2: DRAM bir tür önbellektir. NAND yongaların içindeki SLC, psödö-SLC önbellekleri kadar olmasa da yük altında performansın korunmasına ve uzun ömürlülüğe katkı sağlar. Bu yüzden işletim sistemi kurup sistem diski yapacak olanlara DRAM'li tavsiye ediliyor genelde. DRAM olmayanlarda HMB özelliği vardır. Sistemin RAM'inden küçük bir parça ayırır. Normal DRAM kadar etkili değildir. Bana kalırsa DRAM olması çok elzem değildir. Yeter ki NAND yonga QLC falan olmasın.

Not3: Exceria G2 1 TB olanı yaklaşık dokuz aydır, Exceria Pro 1 TB olanı da beş gündür kullanıyorum. İkisinin de yük altında aşırı sıcak çalışması gibi birer olumsuz ortak yönü var. Onun dışında memnunun. Sorun olursa cevaplarım. Herhangi birisini alacaksan ve anakartta dahili soğutucu yoksa Dark M.2 soğutucunu tavsiye ederim. Ucuz ve bunları dizginlemeye yetiyor.

Hocam teşekkür ederim açıklama için ancak hala karar veremedim hangisini alacağıma. İkisi de pişman etmez muhtemelen ancak maddi durum olarak zar zor çıkabildiğim bir bütçe olduğu için almışken en uzun süre götürebilecek, en iyi ürünü almak istiyorum. Sizin attığınızla benim attığım arasında kaldım. Yarın sipariş vereceğim ancak hangisini vereyim bilemedim.

Kioxia alınır, G2 gayet de başarılı ürün. 2 yıldır kullanıyorum son baktığımda %80-85 civarına düşmüştü sağlık. Şu an Intel'in Optane teknolojisini kullandığım için saçma şekilde Utility hiçbir şeyi göstermiyor :) benim gibi sürücüye sadece oyun kurma işlemi yapılacaksa eğer %10-15'i kesinlikle asla doldurulmayıp boş bırakılacak şekilde gönül rahatlığı ile TBW değerinin kat kat fazlası doldurulup boşaltılabilir.

Windows + oyun için kullanılacaksa Pro modelini almanız daha karlı olur. Anakartınız Gen4 desteklemese bile Gen3 ile son hızında kullanabilirsiniz.

Elinizdeki 512'lik SSD'yi de atmayın ikinci disk olarak önemsiz dosyalar koyup bazı oyunlarınızı ona kurarak kullanın en az 1 yıl daha kullanırsınız onu.

Evet, sadece Windows ve oyun için kullanacağım ancak linkini attığınız Pro modelini alırsam bütçemi biraz zorlamış olurum. @kaiser soze hocamın söylediği soğutucuyu da alacağım. G2 ve Plus modeli arasında kaldım. Hangisini alayım bilmiyorum. Elimdeki SSD'yi atmamamı söylemişsiniz ancak anakartımda 1 tane M.2 SSD yuvası mevcut. H610M K D4 kullanıyorum, bu SSD'yi ikinci disk olarak kullanma şansım var mı dönüştürücü ile vs?

Hocam dogru yerden sildiginizden emin misiniz? Bazen ben butun dosyalari silsem de oyun silinmiyordu(dogru dosyayi silmedigim icin)

Eminim hocam, çok kez kontrol ettim. Revo Uninstaller, TreeSize gibi programlarla da çok kez kontrol edip kalan dosyaları sildim, ona rağmen sildiğim dosya kadar yer açılmıyor. CCleaner ile gereksiz dosyaları sildim, Technopat'ta yer açma konularında söylenenlerin çoğunu uyguladım ancak değişen çok bir şey yok.

Evet, sadece Windows ve oyun için kullanacağım ancak linkini attığınız Pro modelini alırsam bütçemi biraz zorlamış olurum. @kaiser soze hocamın söylediği soğutucuyu da alacağım. G2 ve Plus modeli arasında kaldım. Hangisini alayım bilmiyorum. Elimdeki SSD'yi atmamamı söylemişsiniz ancak anakartımda 1 tane M.2 SSD yuvası mevcut. H610M k D4 kullanıyorum, bu SSD'yi ikinci disk olarak kullanma şansım var mı dönüştürücü ile vs?

O elindeki M.2'nin çöp olması için önce salt okunur hale gelip yazmayı, daha sonra da okumayı bırakması lazım :) yani çok uzun süreler daha işe yarar. Tekrar indirilebilir oyunları veya geçici indirilen önemsiz dosyaları depolayarak kullanabilirsiniz. PCI-e veya USB 3.0 bağlantılı dönüştürücüler gördüm şahsen ben bile alıp elimdeki kullanmadığım 1TB M.2'yi harici disk olarak kullanmayı düşünüyorum şu an. :)

Fikrimi soracak olursanız bulunursa G2 Plus modelini tercih edin. Eğer bulamıyorsanız düz modeli de alınır aşırı hissedilecek fark yok. Yalnızca sahte ürün almamaya dikkat edin. Attığınız linkte distribütör fiyatının çok altında satıyorlar çünkü.

1711820942579.png

@kaiser soze Çünkü Exceria G2'de 500 GB seçeneği yok.
Emin misin ? Vatan yada akakçe yerine kendi sitesinden bakarsan güzel olur.

Son düzenleme:
O elindeki M.2'nin çöp olması için önce salt okunur hale gelip yazmayı, daha sonra da okumayı bırakması lazım :) yani çok uzun süreler daha işe yarar. Tekrar indirilebilir oyunları veya geçici indirilen önemsiz dosyaları depolayarak kullanabilirsiniz. PCI-e veya USB 3.0 bağlantılı dönüştürücüler gördüm şahsen ben bile alıp elimdeki kullanmadığım 1TB M.2'yi harici disk olarak kullanmayı düşünüyorum şu an. :)

Fikrimi soracak olursanız bulunursa G2 Plus modelini tercih edin. Eğer bulamıyorsanız düz modeli de alınır aşırı hissedilecek fark yok. Yalnızca sahte ürün almamaya dikkat edin. Attığınız linkte distribütör fiyatının çok altında satıyorlar çünkü.

Eki Görüntüle 2154674

Emin misin? Vatan ya da Akakçe yerine kendi sitesinden bakarsan güzel olur.

Eğer dönüştürücü ile kullanılabiliyorsa gerçekten iyi olur, çünkü satsam satılacak bir ürün değil, bu sağlıktaki ürünü kimsenin alacağını sanmıyorum, boşa gidecek olur. Bildiğiniz sorun yaşatmayacak dönüştürücü varsa link bırakabilir misiniz?

Şu anda alabileceğim iki modelin linkini bırakıyorum hocam, Plus olan G2'mi değil mi bilmiyorum. G2 Plus Akakçe'de en ucuz 2999TL gözüküyor, o kadar çıkmak istemiyorum. Sahte olma durumu olacağını sanmıyorum, satıcı Hepsiburada olarak gözüküyor, diğeri de Vatan'da satılıyor zaten. Siz olsanız linktekilerden hangisini alırdınız?

Kioxia Exceria G2 1TB modelini 2023 Mart ayında almıştım. DRAM olması ve fiyatı uygun olduğu için tercih etmiştim. Exceria G2 3. ayından itibaren sorunlar yaşatmaya başladı. Bilgisayar ara sıra kullanım esnasında anlık olarak donmaya başladı. Bazı zamanlar ise bilgisayar açılışta BIOS logosunda takılı kalıp yanıt vermiyordu. Bunu bilgisayarın güç tuşuna uzun süreli basarak çözüyordum. 8. ayında ise hiç tepki vermemeye başladı ve o günden sonra bir daha kullanamadım. İçinde önemli verilerim olduğu için servise de gönderemedim. Kısaca biraz daha verip daha kaliteli bir markadan satın almak daha mantıklı.

Kioxia Exceria G2 1TB modelini 2023 Mart ayında almıştım. DRAM olması ve fiyatı uygun olduğu için tercih etmiştim. Exceria G2 3. ayından itibaren sorunlar yaşatmaya başladı. Bilgisayar ara sıra kullanım esnasında anlık olarak donmaya başladı. Bazı zamanlar ise bilgisayar açılışta BIOS logosunda takılı kalıp yanıt vermiyordu. Bunu bilgisayarın güç tuşuna uzun süreli basarak çözüyordum. 8. ayında ise hiç tepki vermemeye başladı ve o günden sonra bir daha kullanamadım. İçinde önemli verilerim olduğu için servise de gönderemedim. Kısaca biraz daha verip daha kaliteli bir markadan satın almak daha mantıklı.

Keşke biraz daha verme durumum olsa ancak maalesef. En fazla 2600TL'lere çıkabiliyorum, başka ödemelerim de var o sebeple 2600TL bile zorluyor biraz. Bu fiyata da Kioxia'dan başka alternatif çok az var. Aklımda iki model var hangisini alacağıma karar veremedim. Eğer farklı markalardandan daha iyi olduğunu düşündüğünüz bu fiyatlarda bir ürün varsa link bırakırsanız bakabilirim.

Eğer dönüştürücü ile kullanılabiliyorsa gerçekten iyi olur, çünkü satsam satılacak bir ürün değil, bu sağlıktaki ürünü kimsenin alacağını sanmıyorum, boşa gidecek olur. Bildiğiniz sorun yaşatmayacak dönüştürücü varsa link bırakabilir misiniz?

Şu anda alabileceğim iki modelin linkini bırakıyorum hocam, Plus olan g2'mi değil mi bilmiyorum. G2 Plus Akakçe'de en ucuz 2999TL gözüküyor, o kadar çıkmak istemiyorum. Sahte olma durumu olacağını sanmıyorum, satıcı Hepsiburada olarak gözüküyor, diğeri de Vatan'da satılıyor zaten. Siz olsanız linktekilerden hangisini alırdınız?

Kesinlikle Vatan'dan Plus olanı almanı öneririm. G2 olanı düz ve giriş seviyesi Plus olan bir önceki üretim olmasına rağmen midrange yani orta sınıf ve daha yüksek okuma yazma hızlarına sahip. Ayrıca G2 düz olanı 4ch, Plus ise 8ch olduğundan dolayı 2 kat daha fazla veriyolu mevcut.

Önerebileceğim çevirici maalesef yok ben de henüz hiç kullanmadım. Farklı bir konu açarak kullanan kişileri böylelikle konuya çekebilirsin. Dandik çevirici canını sıkacaktır kalitelisi de anakart parasına denk gelir o fiyata da anakart yenilersin çevirici almanı önermem. :) yorumlara bakarak orta halli bir şey aramalısın.

@Gapirkont
Bu konudaki en mantıklı modelin, benim linkini verdiğim ilk sürüm Exceria Plus olduğunu düşünüyorum. Şu an Vatan bilgisayarda 2488 liraya satılan seçenekten bahsediyorum. Piyasanın genel gidişatına göre güzel bir fiyatı var. Bir önceki mesajım sanırım karar verebilmen için yetersiz veya fazla uzun olduğu için anlaşılmamış olabilir. O yüzden şimdi net cevabı böyle verdim.

Alt modeller olan, Exceria ve yenilenmiş olanı Exceria G2 arasında ciddi fark yok.
Orta modeller olan Exceria Plus ve yenilenmiş olanı Exceria Plus G2 arasında da ciddi bir fark yok.
Bu yüzden alt modelin yenisi olan Exceria G2 yerine az bir farkla bariz üstün bir model olan eski Exceria Plus modeli almanın mantıklı olduğunu düşündüm.
Burada kafa karıştıran yer Plus G3 olanı. O şuan konumuz değil.

Eski SSD için dönüştürücü olayına gelelim. Anakartın şu yuvası ekran kartı tarafından örtülmüyorsa oraya dönüştürücü takıp eski SSD'den faydalanmaya devam edebilirsin. Kendisi PCIe 3.0 X1 desteklidir. Bu sebeple ~900 MB/s veya birazcık üzerinde hız görebilirsin en fazla.
resim_2024-03-30_233047907.png

Eski SSD'yi değerlendirmenin diğer bir yolu da NVMe -> USB dönüştürücüye sahip bir disk kutusu alıp taşınabilir SSD'ye dönüştürmektir. Piyasada USB 3.2 Gen 1 ve Gen 2 destekli modeller var ama fiyatları uçuk. Ayrıca senin anakarttaki en hızlı USB portları 3.2 Gen 1 destekliyor. Bu da sanırım pratikte 400-450 MB/s hız göreceğin anlamına gelir.

Kesinlikle Vatan'dan Plus olanı almanı öneririm. G2 olanı düz ve giriş seviyesi Plus olan bir önceki üretim olmasına rağmen midrange yani orta sınıf ve daha yüksek okuma yazma hızlarına sahip. Ayrıca G2 düz olanı 4ch, Plus ise 8ch olduğundan dolayı 2 kat daha fazla veriyolu mevcut.

Önerebileceğim çevirici maalesef yok ben de henüz hiç kullanmadım. Farklı bir konu açarak kullanan kişileri böylelikle konuya çekebilirsin. Dandik çevirici canını sıkacaktır kalitelisi de anakart parasına denk gelir o fiyata da anakart yenilersin çevirici almanı önermem. :) yorumlara bakarak orta halli bir şey aramalısın.

Birinde DRAM var diğerinde yok, o sebeple kararsız kalmıştım ancak anladığım kadarıyla çok da bir fark yaratmıyor. Yarın Plus versiyonunu satın alıyorum, teşekkür ederim. Dönüştürücülere baktığımda da alabileceğim en uygun fiyatlı olan linkini bıraktığım ürün ancak çok da kaliteli midir, sanmıyorum. Aslında hızı düşük olsa bile sadece depolama alanı olarak kullansam yeterli benim için, söylediğiniz gibi farklı bir konu açıp orada öneri arayacağım.

Bu SSD'yi ne için kullanacağından biraz bahsedersen yaklaşık bir cevap verebilirim.

Sadece Windows'u kuracağım ve günlük kullanım-oyun amaçlı kullanacağım.

@Gapirkont
Bu konudaki en mantıklı modelin, benim linkini verdiğim ilk sürüm Exceria Plus olduğunu düşünüyorum. Şu an Vatan bilgisayarda 2488 liraya satılan seçenekten bahsediyorum. Piyasanın genel gidişatına göre güzel bir fiyatı var. Bir önceki mesajım sanırım karar verebilmen için yetersiz veya fazla uzun olduğu için anlaşılmamış olabilir. O yüzden şimdi net cevabı böyle verdim.

Alt modeller olan, Exceria ve yenilenmiş olanı Exceria G2 arasında ciddi fark yok.
Orta modeller olan Exceria Plus ve yenilenmiş olanı Exceria Plus G2 arasında da ciddi bir fark yok.
Bu yüzden alt modelin yenisi olan Exceria G2 yerine az bir farkla bariz üstün bir model olan eski Exceria Plus modeli almanın mantıklı olduğunu düşündüm.
Burada kafa karıştıran yer Plus G3 olanı. O şu an konumuz değil.

Eski SSD için dönüştürücü olayına gelelim. Anakartın şu yuvası ekran kartı tarafından örtülmüyorsa oraya dönüştürücü takıp eski SSD'den faydalanmaya devam edebilirsin. Kendisi PCI-e 3.0 X1 desteklidir. Bu sebeple ~900 MB/s veya birazcık üzerinde hız görebilirsin en fazla.
Eki Görüntüle 2154879

Eski SSD'yi değerlendirmenin diğer bir yolu da NVMe -> USB dönüştürücüye sahip bir disk kutusu alıp taşınabilir SSD'ye dönüştürmektir. Piyasada USB 3.2 Gen 1 ve Gen 2 destekli modeller var ama fiyatları uçuk. Ayrıca senin anakarttaki en hızlı USB portları 3.2 Gen 1 destekliyor. Bu da sanırım pratikte 400-450 MB/s hız göreceğin anlamına gelir.

Şu an daha iyi anladım hocam, teşekkür ederim. Söylediklerinize göre Plus modelini almak daha mantıklı, ben de öyle yapacağım. Dönüştürücü meselesinde de hız benim için çok önemli değil, istediği kadar düşsün ortalama bir hard diskten daha hızlı olması benim için yeterli. Linkteki ürün benim için uygun gibi duruyor, kaliteli bir ürün olduğunu düşünmüyorum ancak işimi görsün yeter, problem çıkarmazsa benim için sorun olmaz. Yorumlarına da baktım genellikle beğenilmiş. Yine de farklı bir konu açıp öneri alacağım. Yuva ekran kartı tarafından örtülüyor mu emin değilim, fotoğrafını bırakıyorum, ekran kartı fanına tam sıfır oturur gibi gözüküyor. Karta çarpar mı, zararı olur mu bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20240331_001726.jpg
    IMG_20240331_001726.jpg
    179,3 KB · Görüntüleme: 38

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı