Elektronik Kioxia Exceria Plus G2 1 TB M.2 NVMe SSD 1483 TL

Plus G2 ile normal G2 arasında kaldım. Tavsiyesi olan var mı? Aradaki 500₺ farka değer mi acaba?

Kasadaki hava akışından, anakartının malzeme kalitesinden tut yaşadığın ortamdaki nem oranına kadar değişen bir olay. Yorum yapamayacağım ama Kixoia G2'ye gelene kadar 5 tane çoktan throttle olacak M2 SSD sayarım.
Ekstrem koşullardan kastım bunlar zaten, düşük hava akışlı ve GPU'nun tam altına gelen bir portta çalıştırdım. Daha dirençli olmasını beklerdim, yazma hızı 300MB bile görmedi (HDD'den kopyalama yaptım) sıcaklık 65-70 gördü ve durmadı arttı. G2'ye gelene kadar onlarca SSD olabilir ama bu G2'nin de aşırı ısındığı gerçeğini değiştirmiyor.

Kioxia G2 almayı düşünüyorum. Anakart'ın kendi M2 soğutucusu var. Isınma sorunu yaşar mıyım?

Anakart şu:

Soğutucu şöyle:
image_2023-04-12_134610736.png

Yeterli olur mu?

Kioxia G2 almayı düşünüyorum. Anakart'ın kendi M2 soğutucusu var. Isınma sorunu yaşar mıyım?

Anakart şu:

Soğutucu şöyle:
Eki Görüntüle 1737217

Yeterli olur mu?
MSI B660M-G'nin ilk slotunda 500gblık düz olanı kullanıyorum. G2'ye nazaran daha çok ısınan bir ssd olmasına karşın gayet serin çalışıyor. Alabilirsiniz yani

Kioxia G2 almayı düşünüyorum. Anakartın kendi M.2 soğutucusu var. Isınma sorunu yaşar mıyım?

Anakart şu:

Soğutucu şöyle:
Eki Görüntüle 1737217

Yeterli olur mu?

Kasa içi havalandırma iyiyse 60 dereceyi geçeceğini sanmıyorum. Yoğun kullanımda 56 dereceyi geçtiğini hiç görmedim. Oyunlarda 40-45 civarı geziniyor.

Edit: Olduğu gibi kullanıyorum, fazladan soğutucu vb. takılı değil.

3 ön fan ile mesh kasada çalışırken anakart soğutucusu ile birlikte şöyle değerler verdi

boştayken 40 derece
yük altında test sonrası 47 derece:

image_2023-04-15_010511655.png

Şimdi aklıma takılan ne kadar overprovision vermek gerektiği, 30gb yeter mi? zaten 930 görüyor çok da kısmak istemiyorum :D .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı