Kioxia Exceria Plus G3 1TB nasıldır?

Maalesef bütçem 3K kadar çıkmaz 2K bandında olur dediğinizde degerlendireceğim teşekkür ederim cevabınız için

@MuratTheFounder hocam benim şuan kullandığım SSD DRAM varmış ama anakartımda 1 tane M.2 slotu var
2 inci M.2 SSD takmak için bir aparat filan var mıdır varsa onu alıp bu aldığım M.2 SSD ona takarım sadece oyun için kullanmış Olurum
Bu konuya noktayı koyayım en iyisi.

1- Exceria Plus G3'ün TBW değeri, altı üstü oyun oynayacak birisi için oldukça yüksektir. Çünkü kaliteli ve güncel teknolojiye sahip NAND kullanır. TBW değeri, üreticinin süre olarak verdiği garantiye ek olarak verdiği veri yazma garantisidir. Senin aldığın modele adamlar 600 TB yazım garantisi vermiş. Kaldı ki başına kötü bir hal gelmezse çoğu model TBW değerinden çok daha fazlasını kaldırabiliyor.

2- Sahip olduğun anakartta sadece bir adet M.2 yuvası var. CS3030 ve Exceria Plus G3'ü aynı anda kullanmak istiyorsan aşağıdaki PCIe yuvasına adaptör alabilirsin. X4 modunda çalışabilen M.2 yuvasının aksine orası X1 destekler. Adaptörle oraya bağladığın SSD 900-1000 MB/s arası hızla sınırlanır. Buna razıysan adaptör araştıralım(CS3030'u buraya takmak daha mantıklı). Razı değilsen eskiyi çıkarıp yeniyi M.2 yuvasına takacaksın. Çıkanı satabilir veya uygun USB kutusu ile harici disk haline getirebilirsin.

3- Anakartın M.2 yuvası PCIe 3.0 X4, aşağıdaki işaretli yer ise PCIe 3.0 X1 destekli. Yeni SSD'yi M.2 yuvasına taksan bile ~3500 MB/s ile sınırlanacak. Ancak bir zararı da olmaz.

Başka sormak istediğin varsa yardımcı oluruz.
IMG_20240912_181159.jpg

Eki Görüntüle 2308759

1- Exceria Plus G3'ün TBW değeri, altı üstü oyun oynayacak birisi için oldukça yüksektir. Çünkü kaliteli ve güncel teknolojiye sahip NAND kullanır. TBW değeri, üreticinin süre olarak verdiği garantiye ek olarak verdiği veri yazma garantisidir. Senin aldığın modele adamlar 600 TB yazım garantisi vermiş. Kaldı ki başına kötü bir hal gelmezse çoğu model TBW değerinden çok daha fazlasını kaldırabiliyor.

2- Sahip olduğun anakartta sadece bir adet M.2 yuvası var. CS3030 ve Exceria Plus G3'ü aynı anda kullanmak istiyorsan aşağıdaki PCI-e yuvasına adaptör alabilirsin. X4 modunda çalışabilen M.2 yuvasının aksine orası X1 destekler. Adaptörle oraya bağladığın SSD 900-1000 MB/s arası hızla sınırlanır. Buna razıysan adaptör araştıralım(CS3030'u buraya takmak daha mantıklı). Razı değilsen eskiyi çıkarıp yeniyi M.2 yuvasına takacaksın. Çıkanı satabilir veya uygun USB kutusu ile harici disk haline getirebilirsin.

3- Anakartın M.2 yuvası PCI-e 3.0 X4, aşağıdaki işaretli yer ise PCI-e 3.0 X1 destekli. Yeni SSD'yi M.2 yuvasına taksan bile ~3500 MB/s ile sınırlanacak. Ancak bir zararı da olmaz.

Eki Görüntüle 2308756

Hocam o kırmızıyla işaretli olan yere bir şey takamam ekran kartı büyük olduğundan üstünü kapatıyor en fazla böyle bir şey bulabilirsem takabilirim SATA kablosu ile

1726154726341.jpeg

Eğer böyle bir şey bulabilirsek CS3030 buna takarım dediginiz gibi yaparım ikisini de kullanmak isterim varsa böyle bir imkanımız

Aralarında 1kya yakın fiyat farkı var ve G3’ün 500 üstüne en iyi pcle 4.0 ssdlerden olan Renegade serisi var. Ayrıca %50 değilde yüzdeliğe vurunca %30 civarı bir fark yapıyor.
  • 1K nerede hocam. Ben aldım DRAM li modeli. Dün elime ulaştı. 300-400 TL fark vardı aralarında.
  • 400 TBW - 600 TBW. Nasıl %30. Sayısalcı değilim ama küsüratsız direk %50 fazla TBW değil mi. Biri 4 yıl giderse öteki 6 yıl. O kadar gider gitmeze takmayın. Matematik izahı için bu örnek.
Neden DRAM liyi aldım konusunun izahı şu: İyisini almak istese idim, performansa ve extra dayanıklılığa ihtiyacım olsa idi G3 ü alırdım. İstemeye istemeye sadece o 400 TL farktan dolayı üzerinde fazla düşünmeden DRAM li olanı aldım.

Son düzenleme:

2- Sahip olduğun anakartta sadece bir adet M.2 yuvası var. CS3030 ve Exceria Plus G3'ü aynı anda kullanmak istiyorsan aşağıdaki PCI-e yuvasına adaptör alabilirsin. X4 modunda çalışabilen M.2 yuvasının aksine orası X1 destekler. Adaptörle oraya bağladığın SSD 900-1000 MB/s arası hızla sınırlanır. Buna razıysan adaptör araştıralım(CS3030'u buraya takmak daha mantıklı). Razı değilsen eskiyi çıkarıp yeniyi M.2 yuvasına takacaksın. Çıkanı satabilir veya uygun USB kutusu ile harici disk haline getirebilirsin.

3- Anakartın M.2 yuvası PCI-e 3.0 X4, aşağıdaki işaretli yer ise PCI-e 3.0 X1 destekli. Yeni SSD'yi M.2 yuvasına taksan bile ~3500 MB/s ile sınırlanacak. Ancak bir zararı da olmaz.

Eki Görüntüle 2308756

Ya da eski M.2 SSD'ye uygun USB kutusu ile harici disk haline getiriyor kullanırım sıkıntı olmaz benim için hangisi daha iyi olursa

Eki Görüntüle 2308759

Hocam o kırmızıyla işaretli olan yere bir şey takamam ekran kartı büyük olduğundan üstünü kapatıyor en fazla böyle bir şey bulabilirsem takabilirim SATA kablosu ile

Eki Görüntüle 2308760

Eğer böyle bir şey bulabilirsek CS3030 buna takarım dediginiz gibi yaparım ikisini de kullanmak isterim varsa böyle bir imkanımız
Ben de tam ondan korktum. Tek M.2 kullanmak zorundasın o zaman.

SATA ile PCIe arasındaki dönüştürücüleri ne kadar başarılı bilmiyorum. Ancak SATA'nın güncel ve en hızlı sürümü pratikte ~550 MB/s civarı hız verebiliyor. Yani performans kaybı daha da fazla olacak.

Neyse, 250GB SSD bir şeye yetmez. Yeni geleni M.2 yuvasına takıp sistemi kurarsın artık. Daha sonra uygun dönüştürücü denk gelir, taşınabilir hale getirmeye karar verir veya başkasına satabilirsin. İleride tekrar SSD alacağında SATA model seçersin artık. Onlar da hak ettiklerinden pahalı şu an.

Ya da eski M.2 SSD'ye uygun USB kutusu ile harici disk haline getiriyor kullanırım sıkıntı olmaz benim için hangisi daha iyi olursa
Harici disk yapmak da bir seçenek tabiki.

Ben oyun dışında kullanmak ve gerekirse fakülteye, yatılı gezilere falan götürürüm diye uygun fiyatlı laptop almıştım. Bende zaten var olan A2000 500GB SSD'yi aktardım. Hem daha kaliteli hem de kapasitesi arttı. Çıkan OEM model 256GB Adata diski de harici kutuya taktım. ~950 MB/s hız veriyor. Flash belleklerin kanser edici düşük yazma hızlarından kurtuldum.
IMG_20240912_184116.jpg

Son düzenleme:
Ben de tam ondan korktum. Tek M.2 kullanmak zorundasın o zaman.

SATA ile PCI-e arasındaki dönüştürücüleri ne kadar başarılı bilmiyorum. Ancak SATA'nın güncel ve en hızlı sürümü pratikte ~550 MB/s civarı hız verebiliyor. Yani performans kaybı daha da fazla olacak.

Neyse, 250GB SSD bir şeye yetmez. Yeni geleni M.2 yuvasına takıp sistemi kurarsın artık. Daha sonra uygun dönüştürücü denk gelir, taşınabilir hale getirmeye karar verir veya başkasına satabilirsin. İleride tekrar SSD alacağında SATA model seçersin artık. Onlar da hak ettiklerinden pahalı şu an.

Harici disk yapmak da bir seçenek tabii ki.

Ben oyun dışında kullanmak ve gerekirse fakülteye, yatılı gezilere falan götürürüm diye uygun fiyatlı laptop almıştım. Bende zaten var olan A2000 500GB SSD'yi aktardım. Hem daha kaliteli hem de kapasitesi arttı. Çıkan OEM model 256 GB Adata diski de harici kutuya taktım. ~950 MB/s hız veriyor. Flash belleklerin kanser edici düşük yazma hızlarından kurtuldum.Eki Görüntüle 2308779

Hocam yaşadığım yerde bunu alan olmaz satamam büyük ihtimal ilçede yaşıyorum köy gibi bir yer bende boşa duracağına sizin gibi yaparım eğer benim eski M.2 SSD ile uyumlu olursa bu apart alabilirim linki filan var mıdır?

Hocam yaşadığım yerde bunu alan olmaz satamam büyük ihtimal ilçede yaşıyorum köy gibi bir yer bende boşa duracağına sizin gibi yaparım eğer benim eski M.2 SSD ile uyumlu olursa bu apart alabilirim linki filan var mıdır?
Ben böyle bir şeyi almayı düşünürken abim yurtdışından hediye olarak getirdi. Sanıyorum o da Temu'dan aldı.

Farklı modeller yurt içinde Amazon'dan, dışarıdan ise Aliexpress veya Temu'dan alınabilir. Ancak bendeki gibi plastik değil alüminyum kasa almanı şiddetle öneririm. Bunun içinde çok ısınıyor. Ben zar zor bir plaka uydurdum ve biraz kontrol altına aldım. O aşamaya geldiğinde tekrar bakarız. Ancak şimdiden söyleyeyim ki bu aparatlar pahalı. 500 lirayı gözden çıkar. Kendin araştıracaksan da NVMe destekli(M key) ve USB tarafı da 3.2 gen 2 destekli olmasına dikkat et.

Ben böyle bir şeyi almayı düşünürken abim yurt dışından hediye olarak getirdi. Sanıyorum o da Temu'dan aldı.

Farklı modeller yurt içinde Amazon'dan, dışarıdan ise AliExpress veya Temu'dan alınabilir. Ancak bendeki gibi plastik değil alüminyum kasa almanı şiddetle öneririm. Bunun içinde çok ısınıyor. Ben zar zor bir plaka uydurdum ve biraz kontrol altına aldım. O aşamaya geldiğinde tekrar bakarız. Ancak şimdiden söyleyeyim ki bu aparatlar pahalı. 500 lirayı gözden çıkar. Kendin araştıracaksan da NVMe destekli(M key) ve USB tarafı da 3.2 gen 2 destekli olmasına dikkat et.

Peki hocam teşekkür ederim ilgilendiğiniz için son olarak internette ne diye aratsam çıkar kaşıma ben bulamadım da tam olarak

Peki hocam teşekkür ederim ilgilendiğiniz için son olarak internette ne diye aratsam çıkar kaşıma ben bulamadım da tam olarak
Şöyle bişey buldum bunlardan hangisi olur
1

2

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı