Kiracı evden çıkmıyor

Derdini çok iyi anlıyorum açıkçası başa gelmedikten sonra da pek anlaşılmaz böyle şeyler buradakiler gibi tuzu kuru çocukların yaptığı saçma yorumlara bakma sen. Hiç tasvip etmem ama ben kendi kiracımı döve döve çıkartmıştım adam en son kendi evimden beni kovmuştu. Allah kolaylık versin.

Sonunda derdimden anlayan bir sen çıktın kardeşim teşekkür ediyorum sana.

Arkadaşım sözleşmenin zamanı geldiğinde adama gittik durumu anlattık. Adam sözleşmeyi bitirmek istedi ve bitirdi. Şimdi ortada resmi bir şey olmamasını fırsat bilerek kalıyor evimizde. 3 kuruş verdiği için mi haklı oluyor bu?

Kısaca sözleşmenin süresi dolmuş. Kendisi de sözleşmeyi bozmamış bu yüzden otomatik olarak yenilenmiş sözleşme istemesenizde. Kendi isteğiyle çıkmadığı sürece hiçbir hak iddia edemezsiniz hukuki olarak. Kendinizi de kiracıyı da yormayın.

Kısaca sözleşmenin süresi dolmuş. Kendisi de sözleşmeyi bozmamış bu yüzden otomatik olarak yenilenmiş sözleşme istemesenizde. Kendi isteğiyle çıkmadığı sürece hiçbir hak iddia edemezsiniz hukuki olarak. Kendinizi de kiracıyı da yormayın.
Kendi bozmuş. Yazılı şekilde delil varsa çıkarır.

Eee nasıl olacak nasıl çıkar bu adam evden?

Kirasını ödemez ise, mala kasti zarar verirse gerekçe oluşur. O zaman tahliye davası açmak için yol açılır. Dava açılır ve mülk sahibinin lehine sonuçlanırsa kiracı polis eşliğinde ona tanınan sürenin sonunda tahliye edilir.

Sonunda derdimden anlayan bir sen çıktın kardeşim teşekkür ediyorum sana.

Rica ederim hocam umarım çözüme kavuşursunuz. Ek olarak polis çağırmayı denediniz mi bilmiyorum ama zaten onlar da pek topa girmiyorlar gelip ara bulmaya çalışıyorlar diyelim ama bunun gerçekleşme olasılığı da milyonda bir. En son çare göz korkutmaktan başka çare kalmıyor. Ben kışın biten sözleşme yerine çocuklarıyla kışın sokakta kalmasın diye yazın evi boşaltmasını talep ettim biraz da durumları kötüydü kiracının fakat mafya ayağına girdiğinde istenmedik olaylar yaşandı ve çıktı gitti.

Tamam o zaman tahliye davası açabilirsiniz. Ama ev kimin üstüne ise o açacak. Dava işine girmek istemiyorum demişsiniz ama davadan başka yol yok.

İhtar çektirin. 2, 3 ihtarda korkar zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı