Kiracı ile anlaşamıyoruz, evden nasıl çıkartabiliriz?

nc.abidin

Hectopat
Katılım
8 Şubat 2021
Mesajlar
364
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, konuyu tam olarak anlatabilmek için biraz uzatabilirim.

Ben başka üniversite nedeniyle başka bir şekilde kaldığım için kiracılar ile yaşlı babam ilgilendi ve hepsi çok ucuza oturuyor. Zam yapmaya çalıştığımızda da ortak bir noktada buluşamıyoruz. İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 3 kiracımız var.

1. Ev 3+1 (110 M.2) Bu ev benim üzerime ve 2500TL kira ödüyorlar ama var olan sözleşmede 1600TL, yenileme yapılmamış. Sözleşmede babamın imzası var, benim yok. Kirayı ise elden veriyorlar. Bu kiracıyı ev benim üzerime olduğu için evleneceğim bahanesi ile çıkarmayı planlıyorum. Çıkmadığı durumda da mahkeme yolu ile kendim oturacağım deyip çıkaracağım, gerekirse ceza ödemeye de hazırım. Yeter ki çıksınlar.

2. Ev 2+1 (100 M.2) 2200TL kira ödüyorlar. Sözleşmeleri vs hiçbir şeyleri yok. 2 yıldır oturuyorlar.

3. Ev 2+1 (100 M.2) 1600TL kira ödüyorlar. Sözleşmeleri yok, sadece su faturası kendi üstlerinde. 2 yıldır oturuyorlar.

Bulunduğumuz bölgede ortalama kira fiyatları 6500 - 7000 TL civarlarında. Böyle giderse daha da artacak ve kiracılar da orta yola yanaşmadığı için evler bedava durumuna düşecek.

Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Kiracıları evden nasıl çıkartabilirim?
 
Mahkeme yoluyla yoksa çıkmazlar.
 
Sözleşmeleri yoksa çıkartabilirsin ama agresif insanlarsa eve zarar verici şeyler yapabilirler. Bizim komşunun kiracısı evin içini yakmıştı çıkmadan önce. Mahkemelik olursun gibi. Önce ihtarname verip 1 ay gibi bir süre tanıman lazım yeni ev bulmaları için. Yoksa çıkartamazsn.
 
Kiracıların tavrı çok önemli. 2 vaziyet mevzubahis. Geçimsizlik ve çakallık.

Geçimsizlik çekene bir müddet daha süre verir, süre sonunda artışı yapacağını belirtir ve uzlaşırsınız.

Çakal olana ay sonunda evi boşaltacağını söyleyin kafi. Çakal olduğu için laf cambazıdır, konuştukça siz haksız onlar haklı olur o yüzden kısa ve öz durumu belirtin. Açıklama yapmanıza lüzum yok. Çok uzatırlarsa başka düzgün bir kiracıya vereceğim deyin.
 
Merhaba arkadaşlar, konuyu tam olarak anlatabilmek için biraz uzatabilirim.

ben başka üniversite nedeniyle başka bir şekilde kaldığım için kiracılar ile yaşlı babam ilgilendi ve hepsi çok ucuza oturuyor. Zam yapmaya çalıştığımızda da ortak bir noktada buluşamıyoruz. İstanbul'un esenyurt ilçesinde 3 kiracımız var.

1. ev 3+1 (110 M.2) bu ev benim üzerime ve 2500TL kira ödüyorlar ama var olan sözleşmede 1600TL, yenileme yapılmamış. Sözleşmede babamın imzası var, benim yok. Kirayı ise elden veriyorlar. Bu kiracıyı ev benim üzerime olduğu için evleneceğim bahanesi ile çıkarmayı planlıyorum. Çıkmadığı durumda da mahkeme yolu ile kendim oturacağım deyip çıkaracağım, gerekirse ceza ödemeye de hazırım. Yeter ki çıksınlar.

2. ev 2+1 (100 M.2) 2200TL kira ödüyorlar. Sözleşmeleri vs hiçbir şeyleri yok. 2 yıldır oturuyorlar.

3. ev 2+1 (100 M.2) 1600TL kira ödüyorlar. Sözleşmeleri yok, sadece su faturası kendi üstlerinde. 2 yıldır oturuyorlar.

bulunduğumuz bölgede ortalama kira fiyatları 6500 - 7000 TL civarlarında. Böyle giderse daha da artacak ve kiracılar da orta yola yanaşmadığı için evler bedava durumuna düşecek.

Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Kiracıları evden nasıl çıkartabilirim?

Yaprığınızın yanlış olduğunu düşünüyorum, sonuçta yasal olarak %25 zam yapabiliyorsunuz sadece, bir bahane ve yalan ile çıkarmak gerçekten ayıp.
 
Sözleşmesizlerde süreç nasıl işliyor bilmiyorum fakat birinci ev için sözleşme bitmeden 3 ay önce noterden eve kendiniz geleceğinize dair ihtarname çekmelisiniz. Fakat bunu gerçekten orada yaşayacaksanız yapın, 2 yıl dolmadan yine kiraya verirseniz ciddi para cezası var.

Eğer sözleşmeli ev 5 yılı doldurduysa kira tespit davası açabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı