Kırılan öz güven nasıl toplanır?

Pandemi sürecinde çok içime kapandım. Açıldıktan insanlarla konuşmaya başlayamadim, hâlâ sanal etkiyi üzerimden atamadım. Beni en çok etkileyen kızlara fotoğrafımı atınca engel yemem oldu.

Kardeşim diyorum çünkü aramız da 6 yaş fark var. Ben ciddi ciddi hayatım boyunca kızlarla hiç flört falan etmedim. Bak ben bundan 5 6 ay öncesine kadar hayatımda 1 veya 2 kızla konuştum onlar ile de toplam da maksimum 2 aydır. (ikisinin toplamı) neden bilmiyorum. Öz güvenim düşük vs değil. Kendimi pek beğenmezdim. Bu yaşlar da bunları takma. Sana bu dediğim boş gelebilir çünkü bana da geliyordu. Kendine yatırım yap. Bak durumumu anlattım ben bundan 6 ay önce birisi ile tanıştım ve şu an da hayatımın baş tacı. Ben kendimi hiç beğenmezdim şimdi onun sayesinde kendimi beğeniyorum üstüne insanı sevilmek güzelleştiriyormuş onu öğrendim. Emin ol son 5-6 ay da etrafımda ki insanların bana bakışları çok değişti. Yani şu an bunları düşünme kendine odaklan yaşın gelince zaten her türlü olacak. Önemli olan sevgilim olsun diye kızlarla konuşmamak. O zaman bir sürü insan girer hayatına ama mutluluğu bulamazsın. Bir bakmışsın biri girer hayata tekrar başlamış olursun. Artık bunu okuduysan kendine bir şeyler çıkar.

Tam olarak neyi düşündüklerini anlayamayız, kişiye göre değişir ama seçimlerinin ortalamasını alarak neyi beğenip beğenmediklerini anlayabiliriz. Popilarite, zekilik, sohbet sürdürülebilirliği ve kafa uyuşması daha ön planda oluyor tipten ziyade. Tip önemlidir ama çok daha önemli şeyler var.
Katılıyorum.
 
İçine kapanmak için çok erken yaştasın dostum.
Bu yaştan çok yaşantı meselesi hocam

Özgüven bir kere zedelendikten sonra toparlanması gerçekten güç bir şey aslında insanlara da o kadar ihtiyacın yok yani en azından ben böyle düşünüyorum. Bunu buraya konu açacak kadar kafaya takmayı bırakıp okul ortamlarında falan hafif hafif sosyalleştiğinde zamanla sorun ortadan kalkacaktır.
 
Kızlara fotoğrafını atma, genellikle çok kişi reddederler. Özgüven kırılan bir şey değil, senin özgüvenin yok. Özgüven zamanla insanlarla tanışarak veya konuşarak artıyor.
 
Başarılı olursan gelir. Elinde ne varsa, ne yapıyorsan onda başarılı olmaya bak. Senin yüzüne bakmayan insanlar, sen başarılı olduktan sonra bir anda en büyük destekcin, en yakın arkadaşın oluveriyor. Tecrubeyle sabit. Sadece karşı cins olarak bahsetmiyorum. Ailen, arkadaşların akrabaların vs. o zaman seçme sırası sana gelir.
 

Geri
Yukarı