Kırmızı Hap Bölüm 1 - "Ateistleri Anlamak"

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben ateistleri anlayamıyorum çünkü hiçbir şey sonsuza dek varlığını sürdüremez. Sonsuza dek varlığını sürdüremeyen bir şeyin de başlangıcı olmak zorundadır. Matematik'te bir belirsizlik var "0.sonsuz = belirsiz". Bu işlemin sonucu her sayı olabilir(Sonsuz da olabilir). Bu işlemin mantığıyla şunu söyleyebilirim ki boşlukta hiç bir kuvvetin kendisine etki etmediği bir madde çok çok uzun bir sürede(Sonsuz sürede) yok olabilir. Yok olabilir derken atomlarına ayrılmayı değil tümüylen boşluk olmayı kastediyorum. Buda maddenin ezeli olamayacağının bir göstergesi. Eğer ezeli değilse zaten onu Yaratan bir varlık var demektir. :D

Ben ateistleri anlayamıyorum çünkü hiçbir şey sonsuza dek varlığını sürdüremez. Sonsuza dek varlığını sürdüremeyen bir şeyin de başlangıcı olmak zorundadır. Matematik'te bir belirsizlik var "0.sonsuz = belirsiz". Bu işlemin sonucu her sayı olabilir(Sonsuz da olabilir). Bu işlemin mantığıyla şunu söyleyebilirim ki boşlukta hiç bir kuvvetin kendisine etki etmediği bir madde çok çok uzun bir sürede(Sonsuz sürede) yok olabilir. Yok olabilir derken atomlarına ayrılmayı değil tümüylen boşluk olmayı kastediyorum. Buda maddenin ezeli olamayacağının bir göstergesi. Eğer ezeli değilse zaten onu Yaratan bir varlık var demektir. :D
Maddenin yaratılmaya ihtiyacı yok, hiçlikten geliyor. Sıkıntı bizim hiçlik varsaydığımız şeyin temelde bir şeylerden oluşması, o yüzden kafa karışıyor ve bir şeyin bunları yaratmış olması gerekir diye bir algı oluşuyor.

Atomlar kusursuzca bir araya gelerek canlı yapı ve sonrasında hayat oluşturmuş (Hep şans eseri (!)). Neden oluşmuş? Neden var olduk?. Kazayla mı? Hayatın amacı ve anlamı ne? Neslini sürdürmek mi? Kimin kusursuz bir düzeni olan ve sonunu bilmediğimiz bir evrende insana ihtiyacı var ki? Peki ya doğruysa? Ozaman ne olacak? Yalansa zaten inanana ve inanmayana bir şey olmaz. Ama haklıysak vay halinize.

Kardeş hiçlikten bir şey oluşamaz. Hiç derken boşluğu kastediyorsan tabi. Bir Ateist Tanrı yok diyemez. Nedeni basit eğer bir Tanrı yoksa Evreni yaratan yok demek peki kabul ama bu evreni oluşturan enerjinin ezeli ve ebedi olması demektir. Ve bizde enerjiden oluştuğumuza göre Tanrı enerji olur. Şimdi Ateistler diyecek : "Ne yani Tanrı'dan mı oluştuk ?" . Evet dediğinize göre öyle ve bu mantıksız bir şey değil bazı yerlilerin dininde böyle bir şey var. Tanrı'nın herkese kendi ruhundan bir parça verdiği düşünülüyor. Bu da onun gibi bir şey. Enerji'nin her bir parçası bizde de var.

Brain Hacker evet öyle bir şey olabilir. Zaten siz düşük ihtimal diyorsunuz da bir kaç senede bile bazı insanların başına 1/1000000000000 'lik ihtimaller gelebiliyor. Bu evrenin oluşumunda gerçekten uzun bir zaman söz konusu ve bu zamanda 1/1000000000000 'lik ihtimalleri bırak
1/10^200(10 üssü 200) 'lük ihtimaller bile gerçekleşebilir. Bu Evren belli aşamalardan geçerek oluşmuş yani bir anda yaratılmamış böyle bir şey mümkün değil.

Sürekli yokluktan bir şey oluşamaz diyip duruyorsunuz, nedeni araştırmıyor olmanız. 'Kuantum parçacıkları' madde ve anti maddeden oluşur ve bu kuantum parçacıkları saniyenin belki milyarda birinde bir hızla kendisini var edip yok ediyorlar. Demek ki kendini yoktan var eden tam anlamıyla da tüm enerjisini yok eden bir maddedir.

Evrenin nasıl oluştuğuyla ilgili çözülmemiş daha çook soru olduğu için felsefi açıdan yaklaşırız hep. İnsan çözemediği sorunları psikolojik olarak kurtulma ve rahatlama hissi uyandırmak için çözümü farklı noktalara odaklar ki bu bile evrimsel bir olaydır.
Evrenin kesinlikle tanrının yarattığını düşünüyorsunuz, peki tanrıyı kim yarattı? Tanrı yaratılmadı derseniz aynı şeyi evren içinde varsayamazmıyız. En başta belirttiğim kuantum parçacıkları gibi yoktan var olmuş olabilir.

İhtimaller konusuna gelirsek en basitinden bir parayı yazı tura için havaya atmamızı ele alalım. Parayı havaya atarken ki uyguladığımız kuvvet, rüzgarın gücü, paranın çıkacağı yükseklik, düşerken ki hızı, düştüğünde ne şekilde nasıl yerden sekiceği, düştüğü konumu vs vs. Bunların hepsi diğer denemelerimizden kesinlikle ama kesinlikle farklı olacaktır. Bu ihtimallerin hepsinin aynı olma olasılığını bir şekilde ölçseniz bile imkansızdır.
İhtimal konusuna şu açıdan bakıyorsunuz, ağaçtan düşen bir yaprak arabamın sileceğinin arasında kaldı, tekrar takılma olasılı kaçtır gibi. Arabanızın sileceğine tekrar bir yaprak takılsa bile yaprağın geliş yönü, yaprağın boyutu, düştüğü ağaç vs. daha binlerce unsur bulunabilir, farklı olucaktır. Eğer bir paranın yazımı turamı geliceğini tahmin etmek varsayımdır yani ihtimali vardır ancak yukarda belirttiğim şekilde niteliklendirirsek bir şeyin tekrar etme olasılı yoktur.
Yani evrende bir şeyin aynısının olması veya tekrarlanması imkansızdır.

FranKK ben sana boşluk diyorum sen parçacık diyorsun. Şu kelimeyi bir anlayamadınız "BOŞLUK". Boşluk boşluktur bir hiçtir hiç bir şey yoktur boşlukta. ne bir parçacık ne de bir enerji ne de bir sicim. Hiç bir şey yok. Yoktan bir şey oluşamaz. Tanrı yoksa yoklukta aslında hiç olmamış demektir yani enerji ezelidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı