Kısa devre ile notebook çalıştırma

sahin59

Hectopat
Katılım
7 Temmuz 2017
Mesajlar
14
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar HP H62 laptopumu anakarttaki power swiche falçata dokundurarak açıyordum fakat şimdi anakarttaki bu uç da zedelendiği için laptop hiç açılmıyor. Anakartta daha nerelere tornavida dokundurarak bu bilgisayarı açabilirim acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum hiç uğraşma kısa devre ile çalıştırmaya falan , başka noktalarına temas ettirince yanlış kısa devre yapıp zarar veriyor cihaza.

Power tuşunda mı sıkıntı var ? Flex kabloda mı ?
 
Dostum hiç uğraşma kısa devre ile çalıştırmaya falan , başka noktalarına temas ettirince yanlış kısa devre yapıp zarar veriyor cihaza.

Power tuşunda mı sıkıntı var ? Flex kabloda mı ?

Hocam bu pc 7 yıllık. Ben bu pc yi gözden çıkardım. Anakart yansa bile hiç sorun degil. Beni yeterki birkaç ay daha idare etse yeter. Soruna gelicek olursak. İlk önce bilgisayarın flex kablısunun ucunda hani altın renkli çizgiler oluyor ya, onlar hasar görürce pc tetiklenmiyordu. O kabloyu hiçbir yerde bulamadım. Daha sonra o tetiğin anakart üzerinde girdiği bir port var. Oraya tornavida dokundurduğumda anakartta hdd ışığı yanıyordu ama pc gene açılmıyordu. Daha sonra bu port'a falçata ile yatay şekilde bastırınca pc açılmaya başladı. Fakat bu seferde böyle açılmaya bu port dayanamadı ve tırnakları kırıldı. Anakart üzerinde tek ışık aldıgım nokta burasıydı fakat onu da kaybettim.
 
IMG_8474.JPG


Tornavida ucu ile gösterdiğim yer önceden flex kablosunu taktığım porttu. Tabi şimdi maalesef böyle bir port yok. Oraya dokundurduğumda pc açılıyordu.
 
Flexi tamir etmek ince işçilik gerektirir , çok küçük ve ince olduğu için zordur.

Valla dostum ben kısa devre dışında varsa başka bir çalıştırma yolu şahsen bilmiyorum.
Ama başka bir yolun olacağınıda pek sanmıyorum açıkçası.

Malesef sana bilgisayarcı yolu gözüküyor gibi.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı