Kişinin milliyetini genleri mi yoksa yaşantısı mı belirler?

Bitmiş gitmiş konuya gülme emojileri falan atılıyor. Gerçekten diyecek bir lafım yok @Kasım_0 Bunları anlamıyorum vallahi ne diyelim ki. O kadar konuştuk o kadar rehber yaptık. Yine bir şey değişmiyor. Bizim milleti hiç anlayamıyorum hiç. Rapiden farkları yok.
 
Yaşantı milliyeti belirleyemez.

Diyarbakır'da doğmuş ama 3-4 yaşlarında İsveç'e gitmiş biriyle Diyarbakır'daki rastgele biri aynı mıdır?

Kürt olarak doğmaktan utanan bazılarını gördüm, bu bir lanet değil ülkeyi bölmek istemiyorsanız Türk Kürt kardeştir ne olduğunuzun fark edeceğini düşünmüyorum.
 
Kapatın artik lütfen su konuyu ya. Etnik kökenini tabii ki degistiremezsin bir kürt ben Türküm dediği zaman kara kalın kaşları düzelmiyor bir anda. Burada kendini başka ırka daha çok ait hissetmekten bahsediyoruz. Türk hissediyorsan ona göre davranıyorsan kendine türküm demende bir sakınca görmüyorum, bu konunun açıklaması bu kadar basit yeter artık sanki.
 
Kapatın artik lütfen su konuyu ya. Etnik kökenini tabii ki degistiremezsin bir Kürt ben türküm dediği zaman kara kalın kaşları düzelmiyor bir anda. Burada kendini başka ırka daha çok ait hissetmekten bahsediyoruz. Türk hissediyorsan ona göre davranıyorsan kendine türküm demende bir sakınca görmüyorum, bu konunun açıklaması bu kadar basit yeter artık sanki.

Evet hocam, öyle. Nasıl hissediyorsan, nasıl tanımlıyorsan, bitti gitti. Köken, DNA, on yıl önceki atalar. Kimsenin umurunda değil, boş meseleler. Buna rağmen hala gelip konuyu kurcalıyor, tekrar tekrar açıp gündeme getiriyor. Anlamıyorum, kapatın artık konuyu. Zamanında yüz kere anlattım; mala anlatır gibi, çocuğa anlatır gibi açıkladım, rehberini bile hazırladım. Buna rağmen hâlâ bu konuyu bulup mesaj atıyor, yeniden gündeme taşıyor gerçekten çok saçma.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı