"Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı" hatası sonrasında bilgisayardaki bozuk dosyalar

Jesse Pinkmann

Decapat
Katılım
1 Aralık 2021
Mesajlar
686
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Kingston 8 GB DDR3 1600 MHz
SSD veya HDD modeli
2 TB seagete harddisk
Ekran kartı
RX 460 2 GB
Anakart
ASUS P8H61-M LE/USB3
İşlemci
i5-3470 işlemci
Dün gece bilgisayarımı normal bir şekilde kapatmaya çalıştığımda kapanmadı ekranda pembe renginde değişik pikseller vardı. Bilgisayarımı Power tuşu üzerinden kapattım ve bir sorun olup olmadığını anlamak için tekrar açtım, bekledikçe bekledim ama en sonunda açılmayınca beklemek istemeyip PC'yi kapatıp uyudum. Bugün ise tekrar açtığımda kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı hatası aldım. Bilgisayarı güvenli modda açmaya çalıştım açamadım. Başlangıç onarma, bilgisayarı sıfırla gibi bir ton yöntem denedim hepsinde de hata verdi. Tekrar onarma yaptığımda bir şekilde bilgisayarımı açabildim şu an kullanabiliyorum ama sanırım sistemimde bozuk dosyalar oluştu. Bilgisayarımı tekrar açıp kapattığımda aynı sorunla karşılaşacağımı düşünmekteyim.
SFC /scannow u denediğimde sonuç böyle oldu.

1655656099289.png


Sonra "DISM"ı denedim.

1655656139412.png


Origin'i açmaya çalıştığımda da böyle bir hata aldım.

1655656181143.png


Normalde almıyordum. Yardımınızı bekliyorum.
 
Evet, bozuk dosyaları onarmış. DISM deneyin. Bu arada, bu paketleri kurulu mu?


Bu arada birkaç tanesi hariç hepsi kuruluydu. Bunları da kurduğumu belirtmek isterim.

Zaten sorunun Windows kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Uygulamalarınızın dosyaları eksik yüksek ihtimal. Onu uygulamaları tekrar yükleyerek çözebilirsiniz bence.

Bilmiyorum şu an bilgisayarı yeniden başlatıyorum, umarım başlatırken bir sorunla karşılaşmam ve PC'm açıldığında düzelmiş olur, şans dileyin :)
 
Tamam, hata verirse uygulamalarınızı yeniden yükleyiniz Revo Uninstaller ile kaldırarak.

Şu anda sıkıntım screenshootlar'da herhangi bir screenshot u yani JPG dosyasını açmaya çalıştığımda uygulama başlamadı hatası veriyor. Onun dışında battle.net i açmaya çalıştığımda gereken DLL bulunamadı hatası aldım onu da dediğiniz gibi kaldırıp tekrar yüklediğimde düzeleceğini düşünüyorum onun dışında da sıkıntı yok gibi.
 
Evet, kaldırıp tekrar yüklemeyi denedin. Windows'un kendi ekran alıntısı aracını kullanın ekran görüntüsü için.
 
VLC Media Player ile açabilirsiniz.
 
En iyisi diski biçimlendirmeden USB ile yeni Windows kurun eğer düzelmezse uygulamaları yüklemenize rağmen. Bu hatayı internetten araştırın, belki çözümünü bulursunuz.
 
En iyisi diski biçimlendirmeden USB ile yeni Windows kurun eğer düzelmezse uygulamaları yüklemenize rağmen. Bu hatayı internetten araştırın, belki çözümünü bulursunuz.

DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurmak tavsiye edilmiş, deneyeceğim.

@408157 tekrar merhaba, şu anki Windows fotoğraf görüntüleyicisi yerine eski fotoğraf görüntüleyicisine geçtim, sorun ortadan kalktı. Sana bahsettiğim uygulama açarken ki diğer sorunlar belirli 1 2 programda devam etmekte. Dediğin şekilde tekrar kuracağım ve düzeleceğini umuyorum. Bu yaşadıklarım dışında başka bir şey yaşarsam konuya tekrar yazacağım ve ayrıca ilgin için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun :)
 
Son düzenleme:
Mümkünse önemli dosyalarını Google Drive'a upload et. Diğer tüm oyunları falan format atarken disk biçimlendirme ekranından sil. Temiz kurulum yapın.
 

Geri
Yukarı