Kişisel savunma için fitness mı boks mu?

Şöyle aslında, boks yapacaktım ama aile konusunda annem biraz sorun çıkartıyor sürekli boks yaparsan bir yerini sakatlarsın falan diyor bende bir şey diyemedim ona, fitnessla olmaz mı bu iş?

Ailenizi ikna edebilirsiniz bence hocam kendimi korumak istiyorum vs. illa bir yerinize bir şey olacak oyun oynanmıyor.

Fitness kendini savunma konusunda bir işe yaramaz. Sadece teknik bilmeyen, kalıp olarak senden küçük kişilere ham gücünle karşı koyabilirsin. Kendini sokakta birden fazla kişiye karşı savunmak istiyorsan boksun üstüne spor yok açıkçası.

Bakış açısı aşırı saçma boksta zaten buna yarıyor ya tekniği bilirsen acıdan yerlerde süründürürsün.
Öyle bir şey yok. Gelişmemiş bir vücutla ne yapmayı planlıyorsun? Bu tür sporlarla ilgilenen herkes belli bir yerinde az da olsa araya vücut geliştirme katıyor. Dediğim gibi çok ince bir teknik bilmiyorsan içi boş kollar bir işe yaramaz.

Öyle bir şey yok. Gelişmemiş bir vücutla ne yapmayı planlıyorsun? Bu tür sporlarla ilgilenen herkes belli bir yerinde az da olsa araya vücut geliştirme katıyor. Dediğim gibi çok ince bir teknik bilmiyorsan içi boş kollar bir işe yaramaz.

Ne diyorsun sen la :D kendiyle çelişiyor arkadaş zaten herhangi bir dövüş sporuyla uğraşırken vücudun hiç olmadığı kadar kardiyo yapıyor ve kalori açığı yakalıyorlar ve kas kütlesi yükseliyor teknik bilen bir adamın karşısında isterse eddie Hall olsun zıngıldatır adamı.

Pekii o zaman bu ay bitince boks yapayım hocam sağolun tavsiyeleriniz için.
Şu yukardaki arkadaşın ince kol muhabbetine takılmayın. Boksa başladığınızda ne kolun ne de kasın önemsiz olduğunu göreceksiniz. Gölge boksunun 30.saniyesinde ciğerinde bıçak saplanması hissedecek elemanlar gelip kol diyor hala

Ne diyorsun sen la :D kendiyle çelişiyor arkadaş zaten herhangi bir dövüş sporuyla uğraşırken vücudun hiç olmadığı kadar kardiyo yapıyor ve kalori açığı yakalıyorlar ve kas kütlesi yükseliyor teknik bilen bir adamın karşısında isterse eddie Hall olsun zıngıldatır adamı.
Dövüş sporuyla ilgileniyorum @nedensevilmedik bu konuda biraz daha haklı. Boks ve kickboks zaten bi nevi bunun için var. Teknik öğrenirsen birazda zekan olursa zaten sana bıçak çeken kişiyi alacakaranlığa sokarsın.

Her ne kadar kolun omzun olursa olsun istersen 300kg bench yap karşındaki 50kg eleman sen nefes nefeseyken sana vurmaya devam ediyorsa şansın kalmıyor maalesef :D
Dövüş sporuyla ilgileniyorum @nedensevilmedik bu konuda biraz daha haklı. Boks ve kickboks zaten bi nevi bunun için var. Teknik öğrenirsen birazda zekan olursa zaten sana bıçak çeken kişiyi alacakaranlığa sokarsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı