Kısıtlama kararları doğru mu?

@WiSo

Benim kendi annem için ilk doz aşısından sonra 1 aylık süre verdiler. Normalde 14 günlük sürenin ardından olunması gerektiği söyleniyordu ancak orada bile takvimi açtık. İngiltere'ye bakabilirsiniz. Bundan aylar önce salgından nasıl kurtulacaklarını düşünürken şimdi hayatı normalleştiren duruma geldiler. Bizler ise geçen seneden daha kötü duruma geldik. Dünyada sayısal olarak baktığımızda en çok aşılama yapan ülkelerdeniz ancak önlemleri uygulama ve bunları halka belirtme noktasında ise sınıfta kalıyoruz. Kanıtı da vaka sayılarından ve ölüm oranlarından kendini ele veriyor. Bu saatten sonra tam kapanma yapmak bir çözüm olamaz. İnsanları aşılamak zorundasınız. Çünkü bulaş durumu tavan zaten. Bakın İsrail örneğini verdiniz. Biz aşıda öncelikte olamıyoruz ama sosyal hayata da dur diyemiyoruz. Çünkü maddi gücümüz buna engel durumda. Bu bağlamda yavaşız, yetersiziz ve yönetimden işletime kadar salgının aksine bir tutum sergiliyoruz.

Anneniz için ekstra bir durum olmuştur. Sağlık ile ilgili bir durumdur. Cevremde 4-5 kişi asi oldu ve hepsi zamanında oldu 2. doz aşılarını.

Bir fıkra vardir. Temel ile dursun bir gun kamyon şoförlüğü yaparken karşılarına tünel çıkmış. Tünel'in girişinde uzunluğu 4 metreden fazla olan araçlar giremez yazıyormuş. Çünkü tünelin boyu o kadarmış. Temel'in kamyonu 4,5 metreymis. Temel Dursun'a:
+ Dursun etrafa bak hele polis var mi?
- Hayır yok temel.
+ Geçelim o zaman.

Yasadigimiz durum tam olarak bu. Türkiye'de bulasların çoğu ev içi. Birbirine ziyaretten oluyor. Yukarıda da ornek vermistim. Aksam 7'den sonra yasak var o zaman yatıya gidelim. Dışarıda kurallara uyuluyor. Fakat halkımız vakaları ziyaretlerle çoğaltıyor.
 
@WiSo

Ekstra bir durum yok. Söylenen ve çıkarılan takvim bu.

Burada da sizin yaptırım gücünüz devreye girer. Yakın zaman önce kararlar alındı. Kaçta kaçı uygulandı ya da uygulanıyor. Mesela 19.00'dan sonra arabaların geçişlerini görüyorsunuzdur. Ya da sokağa çıkma yasağı olan günlerde insanların daha uzak mesafelere gittiğini. Hatta bu kararlardan önce bir okulda ortak kullanımda olan flütten dolayı onlarca aile virüse yakalanmıştı.

Yani: Salgının yayılım durumunu halkın yeterliliğine hele ki Orta Doğu coğrafyasında bırakırsanız durum buraya varır. He katı kurallar uygulayıp aşılama da yapamıyorsunuz. Çünkü ekonomik durumlar bizi melez bir salgın yönetimine itiyor. Bu da geldiğimiz noktayı ortaya çıkarıyor.
 
Hocam o 14 gün olacak sadece doğrusunu söylemek istedim kötü niyetim yok yanlış anlaşılmak istemem.

Emin değildim zaten haberlerde söylenilen böyleydi. Oralarda da söylenti diye geçiyordu. Nerede ulaştınız bu bilgiye? Kaynak atarsanız sevinirim.
 
Emin değildim zaten haberlerde söylenilen böyleydi. Oralarda da söylenti diye geçiyordu. Nerede ulaştınız bu bilgiye? Kaynak atarsanız sevinirim.

Hocam annem hastanede korona hastası bakıyor hemşire yani bu işlerle pek içli dışlı onlara hastanede dikkat edilmesinin gerektiğini aksi taktirde 14 gün tam kapanma geleceğini söylemişler hastane müdürü açıklama yapmış.
 
Bir 30 gün kadar hiç kimse evden çıkmasa sorunumuz yüksek oranda çözülür gibi geliyor.
Bence de bazı yasaklar saçma. Kısıtlama olacaksa tam kapanmaya gidelim madem.
 

Geri
Yukarı