Kitap okunurken not alınır mı?

The Exorcist

Hectopat
Yer
shurima
Daha fazla  
Meslek
Dolandırıcı
Merhaba, ben Bir Askerin Anıları'nı okuyorum. Bu kitap benim için değerli ve bu kitaptaki önemli şeyleri not almak istiyorum. Sizce başka bir deftere mi not alayım, yoksa küçük kağıtlara falan mı? Bu işte bana yardımcı olabilir misiniz? Bir de o kitabı bitirenler için eğlenceli yerler kaçıncı sayfadan itibaren başlıyor?

Tabii ki not alınır hatta not alıp okumak kitabı sindirmek özümsemek için en güzel yoldur.Nereye not alacağınız size kalmış bir şey sayfaların kenarlarına da not alabilirsiniz.Sadece kitap notlarınızı yazdığınız bir defterde edinebilirsiniz.Gelecekte deftere bakıp geçmişte okuduğunuz kitaplara dair aldığınz notları görüp geçmişi yad edebilirsiniz.

Bilim, felsefe ve bilgi içeren kitaplar not akınarak okunur, eğer öyle okunmuyorsa yanlış okunuyordur zaten. Eğer kendi görüşlerinizi not alacaksanız bir sayfayı not defteri sayfası kadar kesin veya not defteriniz varsa ona yazıp kitapta ki ilgili sayfaya koyun, eğer kitapta geçen bir yeri önemsiyorsanız oraya post-it koyun hem göze de hoş gelir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı