Kitap yazmayı düşünüyorum

AhmetKarma

Centipat
Katılım
8 Ocak 2021
Mesajlar
372
Yer
Piranha Fabrikası
Bir kitap yazsam 8. sınıftan ve eğitimimi tamamlayasaya kadar anlatsam falan, sizce beğenilir mi? Şu an 8. sınıfım ve yaz tatilinde yazmaya başlayacağım. Bayağı uzun olacak. Bitince de nasıl diğer kitaplar gibi oluyorsa öyle yaptırmayı düşünüyorum. Belki birçoğunuz dalga geçecek ama ilk defa burada yazıyorum.
 
Bu senin yeteneğine bağlı. Bir child prodigy olabilirsin de. Mozart da 5 yaşında beste yapabiliyordu. Nadir ama olası. Elinden gelenin en iyisini yap. Bastırmak konusunda o kadar hevesli olma daha yaşın çok genç. İnternet üzerinden eserlerini okutman daha kolay olur, her editör kitabını basmayı kabul etmeyebilir.
 
Hayallerin tabi ki önemli. Ama bu işi sadece "yazmak" olarak düşünmemek gerek. Bu sadece hayal kırıklığı yaşamaman için tavsiyem. Yazmak kadar zor olan bir diğer şey ise pazarlamak. Ayrıca işin masraf boyutu da var. O yüzden Wattpad isminde bir platform var. Online olarak kitap yazabiliyorsun. İstersen bu şekilde online platformları dene. Hem hayallerini kovalamış olursun hem de riskin düşük olur. Bol şans.
 
Bence bilgisayar ve yazılım öğrenebilirsin, çünkü ileride her şey bilgisayardan olacağı için, bu işte daha çok para var.
Bu arada okuduğum kitap sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.
Ama tabii bu benim fikrim hayallerini yıkmak istemem ama anlık heveslerin sonucu zaman kaybı.
 
Eğer kendine güveniyorsan yap hocam. "Yazımı 50 yıl sürsün, yine de benim olsun." diyebiliyorsan, kısaca emek verip özenerek yaparsan elbet yaptıkların meyvesini verir. Şimdiden başarılar!
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı