Kitlesi yüzünden RDR2'den nefret etmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynı mevzuyu God Of War ve Elden Ring üzerinde yaşıyorum. Ozan Güven'in magazinci gence "bu ne salak salak sorular böyle ya, kaç yaşındasın sen..." diyaloğu geliyor.
Ben GOW da oynadım, biraz Elden Ring oynamaya çalıştım. Hadi Elden Ring beceremedim bok atmayayım da GOW iyi değil bence. Ortalama yani. RDR2'yi hevesle aldım, adamlara faydası da olsun diye en pahalı paketten aldım. 4-5 saat kadar oynadım. 2-3 gün sonra format attım ve tekrar Rockstar Game Launcher'ı kurmaya üşeniyorum. İyi bir oyun bence bunu yaşatmaz.
CS:GO (eski bir alışkanlık), PUBG, Divinity OS 1-2 ilk kurduğum oyunlar oldu. Valla ben mi eski kafalıyım bilmiyorum, yeni çıkan oyunlara mı saramıyorum yoksa yeni çıkan oyunlar mı çok sarmıyor anlamadım.

RDR2 Rockstar gibi bir bütceden geliyor. Teknik anlamda iyi olmayacak ta ne anlamda iyi olacak? Başarıymış gibi pazarlamayı bırak.
Dünyanın en iyi oyunu değil diyorsun. Ben de diyorum ki teknik olarak bunun üstüne çıkan bir oyun görmedik henüz. Bu da RDR 2'yi dünyanın en iyi oyunu yapar. Ama sen sevmezsin başkası sever orası ayrı bir konu.

Adamlar bir oyuna yatirilan en cok para miktarinda rekortmenler. Dunyada 1. siradalar daha ne olsun.

Oyunun gelistirilmesi yillar surmus, calisanlar zorla mesaiye kalmis. gunluk en az 12 saat gibi bir sureden bahsediyoruz. Ki Dan Hauser 100 saat calistik diyodu bir haftada roportajda.

Yani bu oyun iyi olmayacak da ne iyi olacak. Iyi ki de yapmislar yani oynadik sevdik ama gereksiz tartisma cikarmaya luzum yok.
Haftada 100 saat çalışılmış olsa bile çalışanların gösterdiği özveri oyunu bu kadar kaliteli yapıyor. Normal şartlarda bir işçiyi standart mesai süresinden daha fazla çalıştırırsan hem moral olarak hem fiziksel olarak düşüş yaşar. Bu adamlar haftada 100 saat çalışmalarına rağmen iş ahlakından ödün vermemiş ve böyle bir oyun yapmışlar.

100 saat çalışmalarını savunmuyorum bu arada yanlış anlaşılmasın.

Witcher 3 tayfa da aynı maalesef.
Aynen öyle. Çok aşırı severim, 6 defa her fonksiyonu ile bitirdim. Laptop ekran kartı yandıktan tam 5 sene sonra kasa toplamak nasip oldu ve kurduğum ilk oyun Witcher 3 olmuştu. Oyuna şöyle bir PC kastırayım zorluyayım diye girdim, inanmazsın neredeyse sonuna kadar oynattı. Ya ben anlamıyorum, böyle 4-5 tane oyun var afedersiniz aynı sigara gibi değiştiremiyor insan.

Haftada 100 saat çalışılmış olsa bile çalışanların gösterdiği özveri oyunu bu kadar kaliteli yapıyor. Normal şartlarda bir işçiyi standart mesai süresinden daha fazla çalıştırırsan hem moral olarak hem fiziksel olarak düşüş yaşar. Bu adamlar haftada 100 saat çalışmalarına rağmen iş ahlakından ödün vermemiş ve böyle bir oyun yapmışlar.

100 saat çalışmalarını savunmuyorum bu arada yanlış anlaşılmasın.
Calisanlarin buyuk bir kismi sikayetciydi durumdan. Onlar boyle dusunmuyor haha 😅

Ama bir kismi da Rockstarda calismanin bir ayricalik oldugunu, gunde 12 saat calismanin normal oldugunu savunuyordu.

Son düzenleme:
Dünyanın en iyi oyunu değil diyorsun. Ben de diyorum ki teknik olarak bunun üstüne çıkan bir oyun görmedik henüz. Bu da RDR 2'yi dünyanın en iyi oyunu yapar. Ama sen sevmezsin başkası sever orası ayrı bir konu.
Teknik olarak derken oyun bütünlüğünden mi yoksa teknik analiz olarak mı söylüyorsunuz. Eğer oyun bütünü için diyorsanız daha iyi oyunlar var. Teknik analiz olarak, yani oyuncu kontrolü, araç (at) kontrolü, çatışma/savaş dinamikleri vs. detayına girerseniz en iyi olduğu yerler var.

Öncelikle daha önceden RDR2'yi severek oynayıp bitirdiğimi belirteyim. Oynayışımın ardından 1.5, 2 sene geçmiş olmasına rağmen geldiğimiz noktada oyundan gerçekten nefret etmeye başladığımı fark ettim. Sebebini de anlatacağım.

Bu forumda her gün çeşit çeşit şey görüyorum. Sporda tavsiye arayanlar, hayatta tavsiye arayanlar, sistemindeki soruna çözüm arayanlar vs vs. fakat şu platformda her gün asla değişmeden denk geldiğim bir şey varsa o da RDR2ci tayfa.

Bu tayfa öyle bir tayfa ki konu ne olursa olsun her yerde RDR2'yi savunup yüceltmek için hazırlar. (alakası olmayan konularda bile) onlara göre RDR2'nin yanına başka bir oyun koyamazsın. Onlara göre RDR2 oyun dünyasında bir insan evladı tarafından yapılmış en iyi şey.

Diyelim ki bu tayfaya karşı, RDR2'ye karşı en ufak bir fikir belirtisinde bulundunuz. Tebrikler, çok geç olmadan mesajınızı düzenleyin ya da sonuçlarıyla yüzleşin.

Sizi o anda devre dışı bırakmak için ellerinden geleni yapmaya başlarlar. Mesajınıza art arda kahkaha atarlar, ne yazdığınızı tam okumamışken bile RDR2'ye karşıt bir fikir belirttiğiniz düşünüp mesajın altını "beğenmedim" ile doldururlar. Argümanınızı umursamazlar, ne yazarsanız yazın onların umurlarında olan tek şey sizin fikrinizi, sizi aşağılayarak çürütmek.

Öylesine savunup yüceltirler ki bu oyunu, sanki tüm ailesinin ve kendisinin hayatı buna bağlıymış gibi. Bir ara birisi RDR2'nin dünya üzerinde var olan bir eser olduğundan bahsettiği bir yazıya bile denk geldiğimi hatırlıyorum bu forumda.
Ben bu tayfayı gördükçe kendim beğenerek, severek oynadığım oyundan soğudum.

Muhtemelen bu yazıya da doluşacaklar fakat son olarak şunları söylemek istiyorum:

Bu yazıma da çok sinirleneceksiniz fakat.
RDR2 gelmiş geçmiş en iyi oyun değil arkadaşlar. Dünya üzerinde bir "eser" olmaya yakın bile değil.
Aynı oyunu dönüp dolaşıp birbirinize satmayı bırakın. Karşınızdaki kişinin de sizin gibi bir birey olduğunun, sizin fikrinize saygı gösterilmesi için, sizin de karşınızdaki kişinin fikrine saygı duymanız gerektiğini unutmayın. Dünya üzerinde bu oyun gibi farklı ve güzel şeyler, oyunlar olduğunun da farkına varın.

Diyeceklerim bu kadar. Neyi savunduğunuz önemli değil bunlar benim fikirlerim ve fikirlerimi okuduğunuz için teşekkür ederim. Saygı çerçevesi içerisinde her türlü tartışmaya açığım.

10 numara anlatmışsın hocam aynı fikiri paylaşıyoruz 150 saat üzeri gömdüm bu abartan kitle yüzünden oyundan soğudum sonra.

Öncelikle daha önceden RDR2'yi severek oynayıp bitirdiğimi belirteyim. Oynayışımın ardından 1.5, 2 sene geçmiş olmasına rağmen geldiğimiz noktada oyundan gerçekten nefret etmeye başladığımı fark ettim. Sebebini de anlatacağım.

Bu forumda her gün çeşit çeşit şey görüyorum. Sporda tavsiye arayanlar, hayatta tavsiye arayanlar, sistemindeki soruna çözüm arayanlar vs vs. fakat şu platformda her gün asla değişmeden denk geldiğim bir şey varsa o da RDR2ci tayfa.

Bu tayfa öyle bir tayfa ki konu ne olursa olsun her yerde RDR2'yi savunup yüceltmek için hazırlar. (alakası olmayan konularda bile) Onlara göre RDR2'nin yanına başka bir oyun koyamazsın. Onlara göre RDR2 oyun dünyasında bir insan evladı tarafından yapılmış en iyi şey.

Diyelim ki bu tayfaya karşı, RDR2'ye karşı en ufak bir fikir belirtisinde bulundunuz. Tebrikler, çok geç olmadan mesajınızı düzenleyin ya da sonuçlarıyla yüzleşin.

Sizi o anda devre dışı bırakmak için ellerinden geleni yapmaya başlarlar. Mesajınıza art arda kahkaha atarlar, ne yazdığınızı tam okumamışken bile RDR2'ye karşıt bir fikir belirttiğiniz düşünüp mesajın altını "beğenmedim" ile doldururlar. Argümanınızı umursamazlar, ne yazarsanız yazın onların umurlarında olan tek şey sizin fikrinizi, sizi aşağılayarak çürütmek.

Öylesine savunup yüceltirler ki bu oyunu, sanki tüm ailesinin ve kendisinin hayatı buna bağlıymış gibi. Bir ara birisi RDR2'nin dünya üzerinde var olan bir eser olduğundan bahsettiği bir yazıya bile denk geldiğimi hatırlıyorum bu forumda.
Ben bu tayfayı gördükçe kendim beğenerek, severek oynadığım oyundan soğudum.

Muhtemelen bu yazıya da doluşacaklar fakat son olarak şunları söylemek istiyorum:

Bu yazıma da çok sinirleneceksiniz fakat
RDR2 gelmiş geçmiş en iyi oyun değil arkadaşlar. Dünya üzerinde bir "eser" olmaya yakın bile değil.
Aynı oyunu dönüp dolaşıp birbirinize satmayı bırakın. Karşınızdaki kişinin de sizin gibi bir birey olduğunun, sizin fikrinize saygı gösterilmesi için, sizin de karşınızdaki kişinin fikrine saygı duymanız gerektiğini unutmayın. Dünya üzerinde bu oyun gibi farklı ve güzel şeyler, oyunlar olduğunun da farkına varın.

Diyeceklerim bu kadar. Neyi savunduğunuz önemli değil bunlar benim fikirlerim ve fikirlerimi okuduğunuz için teşekkür ederim. Saygı çerçevesi içerisinde her türlü tartışmaya açığım.
İnsanlar romantik bakıyorlar bazı şeylere. Forumda sık karşı karşıya geldiğimiz insanlar. Apple'cılar, Samsung'cular, NVIDIA'cılar, AMD'ciler, liste uzar da uzar. Ben pek ciddiye almıyorum böyle insanları. Size de aynını öneririm. Zamanında anlatmaya çalışıyordum, hiçbir firma, kuruluş, oyun, sanatçı vs "babanızın oğlu" değil, bu kadar savunmanıza gerek yok diye. Hiçbir şey değişmeyecek, o yüzden ciddiye almamak en mantıklı çözüm gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı