Öncelikle daha önceden RDR2'yi severek oynayıp bitirdiğimi belirteyim. Oynayışımın ardından 1.5, 2 sene geçmiş olmasına rağmen geldiğimiz noktada oyundan gerçekten nefret etmeye başladığımı fark ettim. Sebebini de anlatacağım.
Bu forumda her gün çeşit çeşit şey görüyorum. Sporda tavsiye arayanlar, hayatta tavsiye arayanlar, sistemindeki soruna çözüm arayanlar vs vs. fakat şu platformda her gün asla değişmeden denk geldiğim bir şey varsa o da RDR2ci tayfa.
Bu tayfa öyle bir tayfa ki konu ne olursa olsun her yerde RDR2'yi savunup yüceltmek için hazırlar. (alakası olmayan konularda bile) onlara göre RDR2'nin yanına başka bir oyun koyamazsın. Onlara göre RDR2 oyun dünyasında bir insan evladı tarafından yapılmış en iyi şey.
Diyelim ki bu tayfaya karşı, RDR2'ye karşı en ufak bir fikir belirtisinde bulundunuz. Tebrikler, çok geç olmadan mesajınızı düzenleyin ya da sonuçlarıyla yüzleşin.
Sizi o anda devre dışı bırakmak için ellerinden geleni yapmaya başlarlar. Mesajınıza art arda kahkaha atarlar, ne yazdığınızı tam okumamışken bile RDR2'ye karşıt bir fikir belirttiğiniz düşünüp mesajın altını "beğenmedim" ile doldururlar. Argümanınızı umursamazlar, ne yazarsanız yazın onların umurlarında olan tek şey sizin fikrinizi, sizi aşağılayarak çürütmek.
Öylesine savunup yüceltirler ki bu oyunu, sanki tüm ailesinin ve kendisinin hayatı buna bağlıymış gibi. Bir ara birisi RDR2'nin dünya üzerinde var olan bir eser olduğundan bahsettiği bir yazıya bile denk geldiğimi hatırlıyorum bu forumda.
Ben bu tayfayı gördükçe kendim beğenerek, severek oynadığım oyundan soğudum.
Muhtemelen bu yazıya da doluşacaklar fakat son olarak şunları söylemek istiyorum:
Bu yazıma da çok sinirleneceksiniz fakat.
RDR2 gelmiş geçmiş en iyi oyun değil arkadaşlar. Dünya üzerinde bir "eser" olmaya yakın bile değil.
Aynı oyunu dönüp dolaşıp birbirinize satmayı bırakın. Karşınızdaki kişinin de sizin gibi bir birey olduğunun, sizin fikrinize saygı gösterilmesi için, sizin de karşınızdaki kişinin fikrine saygı duymanız gerektiğini unutmayın. Dünya üzerinde bu oyun gibi farklı ve güzel şeyler, oyunlar olduğunun da farkına varın.
Diyeceklerim bu kadar. Neyi savunduğunuz önemli değil bunlar benim fikirlerim ve fikirlerimi okuduğunuz için teşekkür ederim. Saygı çerçevesi içerisinde her türlü tartışmaya açığım.