Rehber Kiwi İnternet Tarayıcısı

@umutsahinus, rica ederim. Çoğu zaman Google Chrome kullandıysan, kiwi sana yabancı gelmeyecektir. Arayüz konusunda aynı özellikleri bulunuyor.

Hocam indirdim arayuz cok benzer tesekkur ederim. Bildiginiz Chrome gibi senkronizasyonu iyi yapan baska tarayici var mi? Ben bulamadim Chrome disinda belki bilmedigim bir tarayici vardir.

Şu an indirdim. Yarım saat civarı kullandım. Google Chrome'un biraz gelişmiş ve eklenti destekli hali. Özellikle dil çevirme desteği var o da fena değil. Zamanında mobil için böyle sağlam tarayıcı arıyordum. Elinize kolunuza sağlık. Yararlı bir konu olmuş.
Hocam Nano Adblocker kuracaktım böyle bir hata aldım ama eklenti yüklenmiş ve çalışıyor.

Screenshot_20200912-230412_Kiwi Browser.jpg

Son düzenleme:
@The Batman, bu hafta içerisinde Kiwi için yeni bir güncelleme yayınlandı.
This version improves stability and add 2 new functionalities, in Main Menu, Settings, Accessibility:
- Always Desktop.
Useful if you are a tablet user, and you prefer Desktop version of websites.

- Toolbar always on screen
If you have a large screen, and want to keep the address bar always handy without having to scroll.

The toolbar is always on by default if you have Accessibility services running. You can change that using this option.

Enjoy, and keep sharing Kiwi!
Arnaud.
Eklentileri kaldırdıktan sonra Kiwi'yi güncelleyebilirsin. Tekrardan sorun yaşanırsa, belirtebilirsin.

Oldukça faydalı bir yazı olmuş, çok teşekkürler:)

Ufak bir ekleme yapayım müsaadenizle:
Kiwi tarayıcısında bir güvenlik altyapısı yok, dolayısıyla zararlı sitelere girişte size engel olmayacaktır. Mesela Chrome'da Google SafeBrowsing var, bilhassa phishing sitelerinden koruma sağlamakta. Kiwi bundan mahrum olduğundan temel düzeyde de olsa güvenliği sağlamak amaçlı bir güvenlik eklentisi yüklenmesi uygun olacaktır.

Kanaatimce eklentiler arasında güvenlik konusunda Emsisoft Browser Security eklentisinin daha iyi olduğunu gördüm. Yeni çıkan phishing sayfalarını (Türkçe web siteleri dahil) anında veri tabanına eklemesi, kullanıcıların sitelerdeki hareketlerini takip etmemesi gibi öne çıkan özellikleriyle diğer güvenlik eklentileri arasında daha iyi bir konumda.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz:

Emsisoft Chrome eklentisini buradan edinebilirsiniz:

Yeni tespit edilen malware/phishing/spam sitelerini paylaşan aşağıdaki hesapları inceleyebilirsiniz, siteleri Virustotal'de aratarak hangi yazılımların tespit ettiğine bakabilirsiniz:

Merhaba.

Yazilimci ile mesajlastigimda; Github surumunde, Youtube videolarinin arkaplanda calistigini yazmisti. Ama indirip denedigimde, Gplay surumunden fark goremedim. Yani yine eklentisiz calismadi.

Zaten xda'ya da artik pek girmiyormus. O yuzden cevap da alamadim.

Siz hangi surumdesiniz?
@umutsahinus, rica ederim. Çoğu zaman Google Chrome kullandıysan, Kiwi sana yabancı gelmeyecektir. Arayüz konusunda aynı özellikleri bulunuyor.

Eki Görüntüle 578521
Kiwi İnternet tarayıcısı sadece Android tabanlı telefonlar için açık kaynak projesi olarak geliştirilmiş, Chromium tabanına dayalı ve reklamları otomatik olarak engelleyen bir hizmet ile gelmektedir. Bu özelliklere bakınca bu tarayıcının diğer tarayıcılardan ne farkı var diyebilirsiniz. Bu tarayıcıyı diğer tarayıcılardan ayıran en önemli özelliği Android platformda kendi tarayıcısına eklenti kurabilmenizi sağlamasıdır. İsterseniz geliştirici modu ile kendi eklenti paketlerinizi kurabilirsiniz veya Chrome Web Mağazası'ndan eklentilerinizi ekleyebilirsiniz. Bu özelliği Android tabanlı olarak geliştirilen diğer internet tarayıcıları sağlayamamaktadır.
Bu tarayıcının başında, XDA Developpers sitesinde bulunan Arnaud42 tarafından geliştirilmektedir. Kendisinin üye olduğu sitesinde genel olarak tarayıcısından bahsetmektedir.
Tarayıcının geliştirilmesine yardım etmeniz için GitHub'da kendilerine ait bir projeleri de bulunmaktadır.
İlk anlatımda da bahsettiğim gibi sizi normal olarak Google Chrome'da da gördüğünüz özellikler ve ana sayfa karşılayacaktır. Fakat daha iyi bir şekilde göz atarsanız daha fazla özellik desteklediğini görebileceksiniz. Genel olarak özelliklerine bakacak olursak:
  • Varsayılan reklam engelleyicisi ile hem reklamları hem de pop-up reklamlarını engelleyebilme özelliği
  • İzleme korumasında Chrome'dan daha başarılı olması
  • Eklenti desteği
  • Otomatik çeviri özelliği
Reklam engelleme kısmında gayet başarılı bir şekilde işliyor. Şu ana kadar kullandığımda engelleyemediği reklamlara rastlayamadım. İsterseniz aşağıda bulunan sürprizbozanlardaki görsellerden yararlanarak daha fazla ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Uygulama açıldığında direkt olarak sizi ana sayfaya atacak ve varsayılan olarak haberler göstermeye çalışacaktır. En çok kullanılan siteleri kaldırmak için üzerine basılı tutarak "x" işaretine basabilir ve haberleri kapatmak için de "x" işaretine tıklayabilirsiniz. Bu sayede temiz bir ana ekran oluşacaktır.
Ana ekranı ayarladıktan sonra en önemli özelliği olan "Eklentiler" kısmına gelebilirsiniz. Seçenekler kısmından gelen ekranda "Eklentiler" bölümünü bulup üzerine tıklayabilir ve eklentilerinizi isterseniz Chrome Web Mağazası'ndan isterseniz de geliştirici modunu kullanarak ekleyebilirsiniz.
Örnek olarak Chrome Web Mağazası'ndan Dark Reader eklentisini indirmeyi deneyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 578544
Ardından Dark Reader'ı seçip "Chrome'a ekle" diyebilirsiniz. Eklediğinizde seçenekler kısmına gelip en aşağıya bakmanız gerekmektedir. Eklenti eklendiği takdirde otomatik olarak etkinleşecektir.
Eki Görüntüle 578547
Eklentiler seçeneğine gelip ayrıntılarına da bakabilirsiniz.
Eki Görüntüle 578550
Eklenti eklemek gerçekten işe yarıyor mu diye düşünebilirsiniz. Buna cevap olarak "evet" diyebilirim. Özellikle başka bir reklam engelleyicisi bile ekleyebilirsiniz. Dark Reader'dan devam edecek olursak Wikipedia sitesine girdiğimizde kendisini belli etmektedir.
Gördüğünüz gibi Wiki'de Kiwi sayfasına da bakabilirsiniz.
Eki Görüntüle 578552
Bir diğer özelliklerinden olan çeviri özelliği her tarayıcıda bulunabilir. Fakat Kiwi şu anda dört tane çevirmen uygulamasını bünyesinde bulunduruyor. İstediğiniz sitede istediğiniz dile çevirmenizi sağlamaktadır.
Kendisini farklı kılan özelliklerinden ayrılacak olursak genel ayarlarına da bakabiliriz. Genel olarak Google Chrome'un ayarlarına benzemektedir. Fakat daha da fazlasını sunmaktadır.
İlk olarak bizleri arama motoru seçeneği karşılıyor. Bilinen tarayıcılardan daha fazla arama motoru seçebilme imkanını varsayılan olarak sağlamaktadır.
Varsayılan olarak beyaz tema olarak geldiğini anlamışsınızdır. Kendi tem ayarlarında üç tane seçenek sunmaktadır.
  • Varsayılan beyaz tema
  • Diamond black
  • Ultra white
Bunlardan istediğinizi seçebilirsiniz.
Gizlilik ayarlarında varsayılan olan ayarlar ile gelmektedir. İsteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Eklediğiniz eklentiler ile tarayıcınızı daha da gizli hale getirebilirsiniz.
Erişebilirlilik ayarlarında kendinize göre ayarlayabileceğiniz seçenekler sunmaktadır. Bu özellikler kendisini diğer tarayıcılardaki erişilebilirlilik ayarlarından ayırmaktadır.
  • Varsayılan gece modu ve ayarlama seçenekleri
  • Alt adres çubuğu
Son olarak ayarlarda daha da önceden bahsettiğim gibi çevirmen hizmetini isteğinize göre değiştirebiliyorsunuz.
Sorularınızı ve eksikliklerimi belirtebilirsiniz. Buraya kadar bu konuyu incelediğiniz için teşekkür ederim.
Güzel rehber olmuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı