KIWI V3 Quest 3 Arayüz İncelemesi

• Konuyu başlatan Neko
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 0
  • Görüntüleme 405
Selam.

KIWI'nin yakın zamanda Quest 3 için çıkardığı KIWI V3 arayüzünü satın aldım ve inceledim. Türkiye'de başka bir incelemesini bulamadım. Satın almayı düşünenlere yardımcı olmak için tecrübelerimi aktarmak istedim. Fotoğraf eklemeyeceğim internette veya Youtube'da ürünü bulmanız mümkün.

Ürünün resmi sitesindeki linki:

Satın aldığım Amazon ürün linki:

Şu an itibariyle ürünün puanı 4.3 olarak gözüküyor. Bence hak ettiği puan aralığında şu anda. Kesinlikle 5/5 ürün değil. 4 ile 4.3 arası makul bir puan bu ürüne. Sebeplerine geçelim şimdi.

Amazon kendisi gönderiyor ürünü. Tahmini teslimattan çok daha önce elime ulaştı. 9 günde geldi. Şaşırdım bu kadar hızlı gelmesine. Gayet güzel bir şekilde, kendi orijinal kutusunda korunaklı olarak geldi.

Şimdi gelelim ürünün incelemesine. Ürünün yorumları biraz karışıktı ben alırken. Sorun yaşayan da çok var, sorunsuz kullanan da var. Yorumların çoğu da ücretsiz olarak alınan yorumlar. Vine programı dahilinde yani. Bu yüzden objektif bir yorum yapamayabilirler. Ben kendim satın aldığım için olabildiğince dürüst ve doğru bir şekilde tecrübelerimi aktaracağım sizlere.

Artı yönleri:
  • Stok arayüzden elbette daha rahat. Herkesin bir numaralı değiştirme sebebi de bu zaten.
  • Quest 3'e çok kolay bir şekilde takılıyor ve herhangi bir boşluk kalmıyor. Sanki stok ürünmüş gibi kusursuz yerleşiyor yuvasına.
  • Ne yanlardan ne de üstten herhangi bir ışık sızması söz konusu değil. Bol ışıklı bir ortamda test ettim.
  • Burun kısmındaki kauçuk kapak sayesinde alttan gelen ışık da neredeyse tamamen engelleniyor.
  • Suni deri olduğu için de kumaştan daha hijyenik ve kolayca silinebiliyor.

Eksi yönleri:
  • Kutusundan ekstra bir kayış sünger daha çıkmıyor. Çıksa iyi olurdu.
  • Arayüzde ileri-geri derinlik ayarı yapabilmek için bir mekanizma yok. Bu da gözlük kullanan insanlar için bir sorun teşkil edebilir.
  • Burun kapağı da burnu ortalamanın üstündeki büyüklükteki insanlar için sorun teşkil edecektir. Sinüslere baskı yapacağından nefes almak biraz zorlaşabilir.
  • Suni deri olduğundan, kumaşa kıyasla daha çok terletme ihtimali de mevcut.
Buraya kadar yazdığım eksiler benim için bir dert değil çünkü hiçbiri beni etkilemiyor ama başka insanları etkileyebilirler dediğim gibi.

Şimdi bana göre en büyük eksisi olan şeye geçelim. O da FoV'un stok arayüze göre daha küçük olması. Bir oyuna girdiğimde bakış açımın biraz daraldığını hissettim. Arayüzün süngerlerini bir sınır olarak gözümün etrafında görüyorum oyunlarda ve bu hoş değil. Atmosferi biraz kırıyor bu durum. Tam oyunun içerisindeymiş gibi hissetmenizi biraz engelliyor. Bu olmasaydı kesinlikle 5 yıldızı hak ederdi. Belki süngeri çıkartıp biraz daha yukarı konumlandırarak tekrar takarsam düzelebilir ama henüz test etmedim. Kutudan çıktığı haliyle bu şekilde. Herhangi bir oynama yapmadım üzerinde.

Bazı kullananlar arayüzün Quest 3'ü uyku moduna soktuğunu söylüyor. Yüze temas ettiğinde sünger basılıp genişlediği için gözlüğün yakınlık sensörünün önüne geçiyor. Bunun yüzünden de siz oyundayken gözlük uykuya geçiyor. Ben oyun oynarken bu anlatılan sorun ile henüz karşılaşmadım. İnsanlar bunu süngeri çıkartıp biraz yukarı konumlandırarak çözmüşler. KIWI'ye yazdığımda onlar da aynı çözüm önerisini sundu.

Özetle, güzel bir ürün fakat mükemmel değil. Herkesin dile getirdiği ve benim de belirttiğim bazı ortak sorunları mevcut. KIWI bunları düzeltip revize ederse ürünü kesinlikle 5/5 hak edecek bir ürüne dönüşür.

Türkiye'de AMVR veya GlobularCluster gibi markaların ürünleri satılmadığı için KIWI'nin bu arayüzü tek seçeneğimiz. Yukarıdaki tecrübelerime dayanarak size uygun olup olmadığına karar verip alabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı