Kız arkadaş için 15-20 bin TL laptop önerisi

Bütçe
15-20
Teknolojik bir ürün almak sans işi. Monster alırsanız ömür boyu garanti veriyorlar. O konuda sıkıntı yaşamazsınız ama kütüphane vb bir yere gittiğinde rahatsız edecek bir fan sesi var. Ders yaparken de bu ses rahatsız eder diye düşünüyorum. Bende ASUS laptop var. Hem ders hem de oyun için kullanıyorum. Gayet iyi soğutması. Ayrıca bu model soğutma konusunda 5 ödül almış. Bunu inceleyebilirsiniz.
Ömür boyu garanti diye bişey yok sadece bakımını yapar tamirlerde geçirirler ama
 
İleride mevcut RAM'i satıp 2x16 yaparsınız.

Bundan daha mantıklı bir öneri görmedim daha. 20K'ya 3060 varken gidi 19K'ya 3050 Ti alınmaz. Hem 4 GB VRAM çok yetersiz (6 GB bile yetersiz) hem de 3050 Ti ile 3060 arasında ciddi bir performans farkı var.

Ömür boyu garanti diye bir şey yok sadece bakımını yapar tamirlerde geçirirler ama.

Ücretsiz bir şekilde SSD ve anakart değiştirmiştim. Garantimin 23 ayında para iadesi alıp yeni bir Monster aldım, 2019'den beri Monster kullanırım 3 farklı bilgisayarını denedim. Abra almadığın sürece sorun yaşamazsın bence. Şu anki Tulpar kasalar güzel bayağı, T7 V20 kasası ısınmıyor, elimde T7 V22 kasası var o da çok iyi.
 
Quistin isimli kullanıcıya katılmıyorum. Yorumlara bakıp HP Victus almayın sakın ölü piksel sorunları var o cihazda. Piksel kayıpları cihazın kronik sıkıntısı. İnternete yazdığınızda bununla ilgili rahatlıkla yüzlerce şikayet bulabilirsiniz. Kullanmaya başladıktan bazen 2-3 ay sonra bazense 2-3 sene sonra oluyor piksel kayıpları. Ancak şu kesin ki bir noktadan sonra kesinlikle oluyor. Bu yüzden HP Victus diğer cihazlara göre binlerce lira daha ucuza satılıyor.
 
15-20 bin TL bütçemiz var, kız arkadaşımın bir sorun yaşadığında teknik servisinde sorun çekmesini istemediğim bir markadan laptop almayı düşünüyorum.

En az 16 RAM olmalı, yoksa bile tek slotu boş olsun ki ekleme yapılabilsin. Bir de Monster kafamı karıştırıyor Monster alacaksam kendi sitesinden mi yoksa Trendyol ve Hepsiburada gibi sitelerden mi almalıyım?

Not: Laptopun kullanım amacı ders ve makale okumak olacak bunlar dışında da boş vakitlerinde oyun oynayacak.
Ek: Dertsiz laptop olmadığını bildiğim için olabildiğince diye ekledim.
Benden sana tavsiye ben bilgisayar ve telefon tamircisinde stajyerim. Kadıköyden parça alırken monster bayisinin olduğu caddeden alıyorum ve her zaman orada sıra var. Meraktan gittim sordum herkesin elinde monster var ne oluyor? Adam monster teknik servisi hiçbir şeye bakmıyor kontrol etmesi için bile canımız çıkıyor dedi. Bence hiç girme ona
 
Mac önerisinin neyine patladın adam gayet mantıklı öneride bulunmuş, bende Mac kullanıyorum iş ve ders olarak her şeyi rahat karşılıyor evet oyun karşısında zayıf kalıyor ki ben zaten boş zamanımda Stardew Valley ve Warband oynuyorum, ve cok rahat bir şekilde, neyine patladın bu kadar acaba 🙂🙂🙂
Stardew Valley'i rahat oynayamıyorsan zaten yazık olurdu. :) :) :)
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    9,3 KB · Görüntüleme: 23

Geri
Yukarı