Bir kez içip bir daha tövbe eden birisiyim. Arkadaşım içiyordu onu sonunda bıraktırabildim. Bana dua ediyor şu an
Bu konuda uzman birisi var. Onu dinlemiştim biraz olsun durumu biliyorum. Salt iradeyle olmaz elbette. İrade bırakmayı istemeye karşı duyduğun iradedir. Nasıl bırakacağını bilmezsen akıntıya karşı koyacağın irade bir yere kadar seni götürebilir. Sonra o akıntıya kapılıp başladığın yere hatta daha geriye gidersin.
5 6 yıl içmeyip yeniden başlayan birisi ne kadar vardır bilmiyorum. Ancak şak diye bırakanlar da var. Öyle diye herkesten bunu beklemek yanlış. Ancak 5 6 yıl sonra geri gelmesi çok çok zor. Hayatında büyük bir travma yaşadıysan belki olabilir.
Evet eğer herkesin içip statü anlamında gösteriş vs başka niyetlerle bu yapılıyorsa ikinci sınıf insan konumuna sokulması o kişinin bırakmasında bir etken olabilir. Düşün işe gireceksin başvuruyorsun ve form da sigara içip içmediğin soruluyor. Evet yazıyorsun. İçmeyen senin önüne geçiyor. Bu durumda senin sigarayı bırakmak için bir sebebin oluyor. Buna verilecek bir çok örnek olabilir.
Hiç bırakılmayacak bir meret olarak gösterilmesini doğru bulmuyorum.