Kız ve erkek arkadaş olabilir mi?

• Konuyu başlatan Plory
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 80
  • Görüntüleme 9.412

Kız ve erkek arkadaş olabilir mi?

• Oy verenlerin toplamı
    235
Yanlis anlamayin ama burnunuzun girmedigi yere kafanizi sokmayin kim kimsenin dusunxesine karsisamaz buna saygi duymak zorundasiniz

"Bir kadın bir erkekle pekala arkadaş olabilir. Ama bunun devam edebilmesi için onu fiziksel olarak itici bulmak zorundadır." - Friedrich Wilhelm Nietzsche

Hocam Freud bile evli bir insan. Kaldı ki o aşktan bahsedemeyecek tek insan. İnsanın iradesinden ve kendi oto kontrolünden bahsediyorum. Eğer yakın arkadaşından hoşlanacak dereceye gelmişsen kendini yönetmekte sıkıntı çekiyorsun demektir. Büyük boşluktasındır ve içgüdülerin seni yönetiyordur. Yorum yapmadan önce Freud - Cinsellik Üzerine okumanızı tavsiye ederim.

Nietzsche'ye gelecek olursak. Hikayesi üniversite yıllarında bir kıza aşık olmasına karşın karşılık bulamıyor. Aynı zamanda kadın düşmanı olarak adlandırılır kendisi. Başkalarının fikirlerini kendi fikrinizi savunur gibi savunmayın tahlil edin. Nietzsche aşktan muzdarip olmuş bir kişi olduğu için böyle konuşuyor.

Örnek aldığınız kişilerin birisi irade kavramını yok sayıp psikoanalizi kuran bilim adamı. Öteki kişi kendi hayatında yaşadığı tecrübeden dolayı böyle düşünen birisi. Ben diyorum ki insanın iradesi ve otokontrolü olmalı. Freud'un da kabul ettikleri modern psikolojide kabul görülmüyor zaten. İçgüdülerinize göre değil iradenize göre hormonlarınızın sizi yönetmesini izin vermemeniz tarafında. Umarım açıklayabilmişimdir.

@Plory Kişilerin yapıtlarını okumanızı da şiddetle tavsiye ederim. :)
Hocam, ben 2 filozofu da sevmiyorum zaten sadece öyle bir sözlerini gördüm oradan aklıma geldi. Bakın "sadece sözlerinden" yola çıkarak aklıma geldi ve hali hazırda konuştuğum bir kız arkadaşımdan hoşlandığım için konuyu açmak istedim.

Hayır, içgüdülerin çiftleşmek üzerine kurulu.
Çekici bulmadığın, cinsel olarak tercih etmeyeceğin bir dişi ise ne âlâ.
Tamamıyla olay bu benim de savunduğum düşünce bu.

Bazı filozoflar bunun hakkında arkadaş olamazlar diyor, ki bence de olamaz olması için o kızı çirkin bulmanız veya cinsel açıdan çekici bulmamanız lazım.

Karaktere de bağlı tabii ki, zamanında benim de kız arkadaşlarım oldu hiç de hoşlanmadım onlardan ki zaten küçüktüm ama arkadaş olup hoşlandığım da çok oldu arkadaşlığımız bozulmasın diye ses etmiyordum.
Off off kızlarla uğraşılmaz, bugün KPOP haltı yüzünden gözüme parmak girdikten sonra hiç uğraşılmaz.

Off off kızlarla uğraşılmaz, bugün KPOP haltı yüzünden gözüme parmak girdikten sonra hiç uğraşılmaz.
Gözüm ağrıyor şu anda.

Kör olma tehlikesi :D

Kahrolsun BtS("BE-TE-Se")

Hocam, ben 2 filozofu da sevmiyorum zaten sadece öyle bir sözlerini gördüm oradan aklıma geldi. Bakın "sadece sözlerinden" yola çıkarak aklıma geldi ve hali hazırda konuştuğum bir kız arkadaşımdan hoşlandığım için konuyu açmak istedim.
Anladım hocam. Benim düşüncem bu yöndeydi umarım aktarabilmişimdir. İyi forumlar.

Anladım hocam. Benim düşüncem bu yöndeydi umarım aktarabilmişimdir. İyi forumlar.
Teşekkür ederim hocam, dediğiniz şey aklıma takıldı ama "kendini yönetmekte zorluk çekiyorsun ya da boşluktasın" yazmışsınız fakat boşlukta değilim açığa geçmeden önce kızlar yazıyordu takmıyordum pek sevmiyorum ergen kızlarla konuşmayı. Fakat arkadaşım olan kız da ergen sadece bir şekilde arkadaş olduk ama o kadar güzel, çekici de değil neden hoşlanıyorum ben de bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı