Yok öyle basit şeyler değil.Aynısı bizim ortaokuldada vardı bir kızın eline iğne batmış panoya bir şey asarken hemen git tuvalate elini yıka dedi benim elim kesildi resmen yere kan akıyordu göndermemişti bizde agalarla müdür yardımcısına şikayete gittik sende öyle yap.
Haklısınız.Pozitif ayrımcılık bu muymuş? Hocanız pozitif ayrımcılığın anlamını yanlış öğrenmiş. Cinsiyetçiliğin adı pozitif ayrımcılık olmuş
Hocam ne anlatıyorsunuz? Kullandığınız üslup iğrenç öncelikle. Konuyu açan arkadaşın 15 yaşında bir ergenin yavrusu olduğunu düşünmüyorum. Hocan yaptığı pozitif ayrımcılık değil cinsiyetçilik. Ders gibi proje gibi bir konuda bile cinsiyetçi davranıyorsa arkadaşın bir öğrenci olarak bunu yadırgaması en doğal hakkı. Hoca pozitif ayrımcılık değil geri kafalılık yapıyor.Aferin aç. Büyük bir adam olman için özellikle kızların pozitif ayrımcılığı sana batsın, sen de ADAMların, pardon, insanların hakkını araYavrucuğum kaç yaşındasın bilmiyorum ama, sanırım son 20 sene boyunca içinde olduğumuz bu düzenin farkında değilsin. Büyük ihtimal yaşın 16 felan olsa gerek. Henüz yeni yeni idrak etme kafalarındasın bir şeyleri bu çok belli. Çünkü soruşturmayı nereye açacaksın bir düşün bakalım ? Hadi diyelim bu mahkeme olsun. Sen o mahkemelerde ki avukatların, savcıların, yargıçların hangi zihniyetlere hizmet ettiğini biliyor musun ? Şu düzenin hangi zihniyete hizmet ettiğini biliyor musun ? Git daha ciddi şeyler için soruşturma aç yavrucuğum. Burada ters ve banel psikoloji uygulama bence. Ataerkil toplum nedi bir araştır Senin soruşturma açacağın resmi yerlerin hepsi daha çok bu zihniyete hizmet eden uşaklardır.
İyi akşamlar.
Ergen psikoljisi bu resmen. Kişiliğinin başlangıç süreci. Yalnız bir ergen kendini böyle ayrımcılık yaparak ispatlamamalı. Ama burası Türkiye, Ataerkil bir toplum anlayışına sahip olduğu için, %98 ergen oğlanların kendilerini bu şekilde ispatlayarak erkekliğini pekiştirmesi, ve kendisini böyle zihniyete sürükleyen toplumu pekiştirmesi gayet normal kaçıyor
Bu kadar hak arayan bir varlıksan canım eğer, ben sana soruşturma açacağın sayısız tane konudan bahsedeyim ? Mesela hiç insanlarla ilgilenme, ne erkekler ne kadınlar. Git hayvanlar için uğraş, ya da doğa için soruşturma aç herhangi bir insan için ? Bu insan erkek ya da kadın fark etmeksizin yap. O zaman adamdan daha büyük bir kişilik olursun.
Hocam ne anlatıyorsunuz? Kullandığınız üslup iğrenç öncelikle. Konuyu açan arkadaşın 15 yaşında bir ergenin yavrusu olduğunu düşünmüyorum. Hocan yaptığı pozitif ayrımcılık değil cinsiyetçilik. Ders gibi proje gibi bir konuda bile cinsiyetçi davranıyorsa arkadaşın bir öğrenci olarak bunu yadırgaması en doğal hakkı. Hoca pozitif ayrımcılık değil geri kafalılık yapıyor.
Cinsiyetçiliğin adı pozitif ayrımcılık olmamalı. Burada kadın haklarını konuşmuyoruz daha 14 15 yaşlarında okul okuyan öğrencilere ders, proje gibi bir konuda ayrımcılık yapıldığını konuşuyoruz. Daha okul okuyan ergenlik dönemindeki bireye ders konusunda ayrımcılık yapıldığı için ataerkil toplumdan falan bahsediyorsunuz.
Derste projede daha zeki olduğunuzu düşünüyorsunuz. Ama hocanız sizi beyninize değil cinsiyetinize bakarak seçiyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bu mu pozitif ayrımcılık?
Bana yavrumlu falan konuşma kimsin sen ya? 15 yaşında ergen bana yavrum diyor. Nerden nereye bağlıyorsun konuyu biz mi 3 iq'yuz yoksa sen mi? Anlattığı şeylere bak ya. 15 yaşında ergenlik çağındaki çocukların okul gibi bir yerde zekasına değil cinsiyetine bakılarak hareket ediliyor şunun anlattıklarına bak. Cinsiyetçilik gibi geniş bir cümleyi bile tek bir sonuca bağlamandan zeka seviyen tahmin ediliyor zaten. Tecavüz falan araya sokuşturmuş ne anlatıyorsun sen ya?
Görende sanacak oturduk kadın haklarını erkeklerin kadınlar hakkındaki yaklaşımını tartışıyoruz. 15 YAŞINDA BİR ÇOCUĞUN EĞİTİM KURUMUNDA ZEKASINA DEĞİL CİNSİYETİNE BAKILDIĞINI TARTIŞIYORUZ. Gerçekten oturdum yarım saattir gülüyorum şu anlattıklarına. Çocuklardan bahsediyoruz ya çocuklardan ders gibi bir konuda cinsiyet ayrımı yapılan ufacık çocuklardan bahsediyoruz neyin tecavüzü neyin küfrü.
Burada mesele çocukların kız olması değil. Burada mesele cinsiyet değil bunu idrak edemediniz mi? Eğer bu durum tam tersi olsaydı bu durumu kızlar yaşasaydı aynı şeyi söyleyecektim. Burada mesela çocukların cinsiyeti değil çocukların bir eğitim kurumunda zekasına bakılmayıp cinsiyetine bakılması. Mahkemede değiliz BİR EĞİTİM KURUMUNDAN BAHSEDİYORUZ.
Hahaha ne anlatıyorsun hocam? Ben kimsenin zihniyetini hedef almıyorum. Kimseyi cinsiyetine göre yargılamıyorum. Kadınlar erkeklerin kölesidir demiyorum. Kadınların üstüne gidilsin demiyorum. Feminizm hakkında konuşmuyorum. Kimseyi hedef almıyorum. Ayrımcılıktan bahsediyorum kadınlarla bir derdim yok yazdıklarımı okuyun. Orada aynı durumu yaşayan bir kız olsaydı erkek öğrencilere sözde pozitif ayrımcılık yapılsaydı aynı tepkiyi verirdim. Bahsettiğim mesele kişinin cinsiyeti değil aloo.
Ülke yönetimine falan girmiş harbiden iyi değilsiniz. Ben ataerkil bir cümle kurmadım. Kadınlarının başlarının örtülmesi ne alaka şimdi? Eğitim kurumunda çocukların çocukların uğradığı ayrımdan bahsediyorum. Adam beni yobaz ilan ediyor. Yazdığım şeyi idrak edemeden cevap veriyorsunuz asıl yobaz sizsiniz bence. Adam tecavüzden giriyor kadınların başının kapatılmasına giriyor ataerkilliğe giriyor feminizmden çıkıyor.
Tek dediğim çocukların bir eğitim kurumda zekasına göre değil cinsiyetine göre ayrılması. Burada mesele ayrımcılık yapan kişilerin cinsiyeti değil. Burada mesela çocuklar bahsettiğim olay çocukların ayrımcılık görmesi. Adam çocukların ayrımcılığa uğradığını söyledim diye beni erkeklerin kadınlara istediği her şeyi dayatabileceğini kabul eden biri ilan etti. Kusura bakmayın da zeka seviyemi aşağılayacak kişi siz değilsiniz. Bilmediklerini öğretebilirim sana yavrucuğum.