Kodu yazıp vermem çünkü ödev galiba ama mantığını anlatabilirim. Çok basit. Çarpım işlemi kullanmayacaksanız çarpımın tekrarlı toplama olması özelliğini kullanacaksınız. For döngülerini araştırın.
Python yazılım dilinde klavyeden girilen iki sayıyı çarpma operatörü olmadan çarpan yazılımını çalıştıran kodu yazabilir misiniz?
sayi = int(input('İlk sayıyı giriniz.'))
sayi2 = int(input('İkinci sayıyı giriniz.'))
sonuc = 0
for i in range(1,sayi2+1):
    sonuc = sonuc + sayi
print(sonuc)
import math
print(int(math.exp(math.log(int(input("sayi gir: "))) + math.log(int(input("sayi gir: "))))))Bu modülü bilmiyorum da sakıncası yoksa bu kodun nasıl çalıştığını anlatabilir misiniz?
Python:import math print(int(math.exp(math.log(int(input("sayi gir: "))) + math.log(int(input("sayi gir: "))))))

print(int(int(input("sayi gir: ")) / (1 / int(input("sayi gir: ")))))Matematik modülü.Bu modülü bilmiyorum da sakıncası yoksa bu kodun nasıl çalıştığını anlatabilir misiniz?
math.exp() e^sayı işlevini yapıyor. ** operatörünü 2 kere çarpma operatörü kullanmak olarak düşndüğüm için kullanmadım. Zaten o durumda da math.e gerekirdi. Parametresi ise iki tane math.log()'un toplamı. Varsayılan olarak e tabanında sayının logaritmasını alıyor. Tabanı aynı olan iki logaritma toplanırsa tabanı yine o olan çarpım elde edilir.Sayenizde anladım, çok teşekkürler.
Python:print(int(int(input("sayi gir: ")) / (1 / int(input("sayi gir: ")))))
Aslında liste yapıp sum ile toplayacağım da yeterince güzel şekilde liste yapma yolu aklıma gelmiyor.
Matematik modülü.math.exp()e^sayı işlevini yapıyor. ** operatörünü 2 kere çarpma operatörü kullanmak olarak düşndüğüm için kullanmadım. Zaten o durumda damath.egerekirdi. Parametresi ise iki tanemath.log()'un toplamı. Varsayılan olarak e tabanında sayının logaritmasını alıyor. Tabanı aynı olan iki logaritma toplanırsa tabanı yine o olan çarpım elde edilir.
Sayfadaki ilk eşitlik.
Kime göre olduğu değişen temel matematik.
print((lambda x, y: sum([x for _ in range(y)]))(int(input("sayi gir: ")), int(input("sayi gir: "))))
print(*[sum([x for _ in range(y)]) for x, y in {int(input("sayi gir: ")): int(input("sayi gir: "))}.items()])
print(*[sum([x for _ in range(y)]) for x, y in zip([int(input("sayi gir: "))], [int(input("sayi gir: "))])])
print(*[sum([x for _ in range(y)]) for x, y in [[int(input("sayi gir: ")), int(input("sayi gir: "))]]])Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.