Python Klavyeden girilen iki sayıyı çarpma operatörü olmadan çarpan yazılım

erewnn

Hectopat
Daha fazla  
Python yazılım dilinde klavyeden girilen iki sayıyı çarpma operatörü olmadan çarpan yazılımını çalıştıran kodu yazabilir misiniz?

Kodu yazıp vermem çünkü ödev galiba ama mantığını anlatabilirim. Çok basit. Çarpım işlemi kullanmayacaksanız çarpımın tekrarlı toplama olması özelliğini kullanacaksınız. For döngülerini araştırın.

Kodu yazıp vermem çünkü ödev galiba ama mantığını anlatabilirim. Çok basit. Çarpım işlemi kullanmayacaksanız çarpımın tekrarlı toplama olması özelliğini kullanacaksınız. For döngülerini araştırın.
Işte aradığım adam bu ya! Her yazılım konusuna böyle iletiler atılmalı.

@Bora Dere hocama ek olarak çok büyük sayılar ile çalışacaksanız Multi-Threading yapısı ile yapmanızı öneririm. Yoksa hem uzun sürer, hem de program arayüze sahipse dondurabilir programı işlem biteseye kadar.

Python yazılım dilinde klavyeden girilen iki sayıyı çarpma operatörü olmadan çarpan yazılımını çalıştıran kodu yazabilir misiniz?
Python:
sayi = int(input('İlk sayıyı giriniz.'))
sayi2 = int(input('İkinci sayıyı giriniz.'))
sonuc = 0

for i in range(1,sayi2+1):
    sonuc = sonuc + sayi

print(sonuc)

😎😎
Python:
print(int(int(input("sayi gir: ")) / (1 / int(input("sayi gir: ")))))

Aslında liste yapıp sum ile toplayacağım da yeterince güzel şekilde liste yapma yolu aklıma gelmiyor.

Bu modülü bilmiyorum da sakıncası yoksa bu kodun nasıl çalıştığını anlatabilir misiniz?
Matematik modülü. math.exp() e^sayı işlevini yapıyor. ** operatörünü 2 kere çarpma operatörü kullanmak olarak düşndüğüm için kullanmadım. Zaten o durumda da math.e gerekirdi. Parametresi ise iki tane math.log()'un toplamı. Varsayılan olarak e tabanında sayının logaritmasını alıyor. Tabanı aynı olan iki logaritma toplanırsa tabanı yine o olan çarpım elde edilir.
Sayfadaki ilk eşitlik.

Kime göre olduğu değişen temel matematik.

😎😎
Python:
print(int(int(input("sayi gir: ")) / (1 / int(input("sayi gir: ")))))

Aslında liste yapıp sum ile toplayacağım da yeterince güzel şekilde liste yapma yolu aklıma gelmiyor.

Matematik modülü. math.exp() e^sayı işlevini yapıyor. ** operatörünü 2 kere çarpma operatörü kullanmak olarak düşndüğüm için kullanmadım. Zaten o durumda da math.e gerekirdi. Parametresi ise iki tane math.log()'un toplamı. Varsayılan olarak e tabanında sayının logaritmasını alıyor. Tabanı aynı olan iki logaritma toplanırsa tabanı yine o olan çarpım elde edilir.
Sayfadaki ilk eşitlik.

Kime göre olduğu değişen temel matematik.
Sayenizde anladım, çok teşekkürler.

Tam aklımdaki olmadı, hatta hile bile oldu ama yapacak bir şey yok.
Python:
print((lambda x, y: sum([x for _ in range(y)]))(int(input("sayi gir: ")), int(input("sayi gir: "))))
print(*[sum([x for _ in range(y)]) for x, y in {int(input("sayi gir: ")): int(input("sayi gir: "))}.items()])
print(*[sum([x for _ in range(y)]) for x, y in zip([int(input("sayi gir: "))], [int(input("sayi gir: "))])])
print(*[sum([x for _ in range(y)]) for x, y in [[int(input("sayi gir: ")), int(input("sayi gir: "))]]])

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı