Klima almak için 1 yıl beklemek mantıklı mı?

HanKaĞaN

Megapat
Daha fazla  
Artık bunaltıcı sıcaklar kalmadı burada. Bu yıl için almakta biraz geciktim. Tanıdık servisler seneyi bekle ya da kışın al, uyguna alırsın diyor. Ben de enflasyon ülkesinde Dolar ile ithal edilen mal fiyatının bırakın seneyi 1-2 aya yükseleceğini düşünüyorum...

Benim asıl düşündüğüm; bir ihtimal, yılbaşından sonra taşınma ihtimalim olması... 5 yıl garantili klimayı alıp taktırdığımda, taşındığımda ne yapacağım? Sökme takma ücreti az değildir. Ayrıca garanti dışı kalır mı kalmaz mı bilmiyorum. Diğer bir seçenek de kutuyu açmadan önümüzdeki yılı beklemek...

Siz olsanız ne yapardınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir vakitteyiz ki kışın düşer fiyatlar bile diyemiyorum, çünkü yarın ne olacağını kimse bilmiyor.

Böyle seyrederse kışın düşer, sağlam bir klima alırsınız. Almadan önce alacağınız markanın servisiyle görüşün garanti durumunu her firmada farklı oluyor ama genelde sök tak garanti bozmaz servis yaparsa.

Bende Beko var iki kere sök tak yaptırdık taşındık sıkıntı çıkarmadılar.

Son düzenleme:
Artık bunaltıcı sıcaklar kalmadı burada. Bu yıl için almakta biraz geciktim. Tanıdık servisler seneyi bekle ya da kışın al, uyguna alırsın diyor. Ben de enflasyon ülkesinde dolar ile ithal edilen mal fiyatının bırakın seneyi 1-2 aya yükseleceğini düşünüyorum...

Benim asıl düşündüğüm; bir ihtimal, yılbaşından sonra taşınma ihtimalim olması... 5 yıl garantili klimayı alıp taktırdığımda, taşındığımda ne yapacağım? Sökme takma ücreti az değildir. Ayrıca garanti dışı kalır mı kalmaz mı bilmiyorum. Diğer bir seçenek de kutuyu açmadan önümüzdeki yılı beklemek...

Siz olsanız ne yapardınız?

Ürünü alın yeni geçeceğiniz yerde taktırın. Klimacılar kazıktan başka bir şey atmıyor(klimacıyım). Fiyatlar aslında ucuz. Şöyle söyleyeyim, onlara 12'den geliyorsa 28'e satışa sunuyorlar, umarım iyi bir marka seçmişsinizdir.

Hocam hala karar veremediniz sanırım, DH'den yanıt vermiştim size, sök tak işleminin garantiyi bozmaması lazım diye biliyorum, yine de sorsanız iyi olur.
Hocam o zaman mecburi beklemedeydim, şu an alabilir durumdayım. Baymak çağrı merkeziyle görüşemiyorum, soramadım.

Ürünü alın yeni geçeceğiniz yerde taktırın. Klimacılar kazıktan başka bir şey atmıyor(klimacıyım). Fiyatlar aslında ucuz. Şöyle söyleyeyim, onlara 12'den geliyorsa 28'e satışa sunuyorlar, umarım iyi bir marka seçmişsinizdir.
Baymak Elegant Soft alacağım. Klimanın döviz fiyatı 500 Dolar hocam. 12 bin liralık klimayı 24 bine mi satarlar, siz bilirsiniz tabi.
Öyle bir vakitteyiz ki kışın düşer fiyatlar bile diyemiyorum, çünkü yarın ne olacağını kimse bilmiyor.

Böyle seyrederse kışın düşer, sağlam bir klima alırsınız. Almadan önce alacağınız markanın servisiyle görüşün garanti durumunu her firmada farklı oluyor ama genelde sök tak garanti bozmaz servis yaparsa.
Ben böyle seyredeceğini sanmıyorum yılsonuna Dolar en az 50 TL olacak görüşündeyim.

Hocam o zaman mecburi beklemedeydim, şu an alabilir durumdayım. Baymak çağrı merkeziyle görüşemiyorum, soramadım.

Baymak Elegant Soft alacağım. Klimanın döviz fiyatı 500 Dolar hocam. 12 bin liralık klimayı 24 bine mi satarlar, siz bilirsiniz tabii.

Ben böyle seyredeceğini sanmıyorum yılsonuna Dolar en az 50 TL olacak görüşündeyim.

İkinci el mitsubishi heavy alın daha iyi hem sizi pişman etmez servisler zaten öyle yapıyor ikinci el 48 binlik klimayı çok ucuza alıyorlar 50'ye okutuyorlar. Sıfır Alacaksanız daikin, airfell tercih ederim ama yine de Mitsubishi'den vazgeçmem 🙂

Arz olmadığı yerde talep de olmaz bekleyin fiyatları inceleyin.
Son 1 yıldaki fiyat değişimi hocam:

WhatsApp Image 2025-08-11 at 23.07.36.jpeg

İkinci el mitsubishi heavy alın daha iyi hem sizi pişman etmez servisler zaten öyle yapıyor ikinci el 48 binlik klimayı çok ucuza alıyorlar 50'ye okutuyorlar. Sıfır Alacaksanız daikin, airfell tercih ederim ama yine de Mitsubishi'den vazgeçmem 🙂

Isıtma beklentim olmadığı için Japon malı klimalara 2-3 katı fiyat ödemek istemiyorum hocam. Airfel, Midea üretimi. Baymak'ı üreten Aux'un daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Daikin'i evime sokmam; kombide bana kan kusturdu resmen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı