Çözüldü KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EmirKas

Picopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda başlıktaki hatayı alıyorum. Normalde bu tür hataları çok alıyordum. Ben de RAM'leden kaynaklanıyordur deyip RAM'lerin MHz'sini 2400'den 2100'e çektim, gerçekten de biraz işe yardı. En azından birkaç dakika öncesine kadar. Bu sabah yaklaşık bir 2 saat ETS 2 ve CS:GO gibi oyunlar oynamıştım ve sorunsuz gitti fakat oyunları kapatıp Zoom'a girdiğimde yaklaşık bir 5 dakika sonra bilgisayar reset attı ve ben de şanstır, küçük bir şey olmuştur dedim ve tekrar Zoom'a girdim ve bu sefer 5 dakika sonra başlıktaki mavi ekranı verdi ve yine reset attı. Şanslıyım ki bilgisayar DMP dosyasını kaydetmiş, ben de paylaşayim dedim anlayan. Birileri yardımcı olursa sevinirim (Sıcaklık değerleri hem CPU için hem de GPU için gayet normaldi.).

12 ekim blue screen.rar

Çözüm
RAM'lerde sorun olduğu bir kez daha kesinleşti o halde. Dahili grafik birimi kullandığınız için belleği haliyle sistem belleğinden alıyor. Birden fazla modül varsa tek tek kullanmayı deneyin, zaten bir tane varsa direkt değiştirin. Sonuçları bekliyorum.
İlk öncelikle RAM MHz'iniz normalde kaç ise onu yapınız. Mesela normal RAM MHz'i 2400 ise 2400 MHz olarak kalsın.

RAM testi yapmanızı rica ediyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BİOS güncellemesi yapınız. Kendi anakartınız sitesinden yapınız.

Üstteki link gereksiz olabilir ama genede siz yapınız.

@EmirKas

Son düzenleme:
BIOS güncelleyin bütün güncellemeleri yapın olmazsa Memtest86 ile RAM'leri test edin hata kodu:ntoskrnl.exe.

Merhaba adnan BIOS'um güncel Memtest86 testini de zaten 1 hafta önce teker teker deneyerek yaptım hiçbir sorun bulmadı.
İlk öncelikle RAM MHz'iniz normalde kaç ise onu yapınız. Mesela normal RAM MHz'i 2400 ise 2400 MHz olarak kalsın.

RAM testi yapmanızı rica ediyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS güncellemesi yapınız. Kendi anakartınız sitesinden yapınız.

Üstteki link gereksiz olabilir ama genede siz yapınız.

@EmirKas

Merhaba RAM MHz'si normalde 2400 fakat bu hızda ha bire çöküyor işlemcim ve anakartım 4000 MHz'ye kadar desteklediği halde RAM'ler dandik ben 2100'e aldığımda biraz düzeldi BIOS zaten güncel Memtest86 ile teker teker test edince bir şey bulamadı.

Merhaba adnan BIOS'um güncel Memtest86 testini de zaten 1 hafta önce teker teker deneyerek yaptım hiçbir sorun bulmadı.
Memtes86 testinde sorun çıkmadı mı? Teker teker derken nasıl?

Benim dediklerimden RAM MHz olayını ve attığım konudaki bilgisayarda SYS dosyaları eksikliği nedenli alınan mavi ekranlı yapar mısınız?
Merhaba RAM MHz'si normalde 2400 fakat bu hızda ha bire çöküyor işlemcim ve anakartım 4000 MHz'ye kadar desteklediği halde RAM'ler dandik ben 2100'e aldığımda biraz düzeldi BIOS zaten güncel Memtest86 ile teker teker test edince bir şey bulamadı.

RAM MHz'ini 2400 MHz yapın. MHz düşürmek bir yöntem değildir.

Sonuç var mı?

Son düzenleme:
Memtes86 testinde sorun çıkmadı mı? Teker teker derken nasıl?

Benim dediklerimden RAM MHz olayını ve attığım konudaki bilgisayarda SYS dosyaları eksikliği nedenli alınan mavi ekranlı yapar mısınız?

RAM MHz'ini 2400 MHz yapın. MHz düşürmek bir yöntem değildir.

Sonuç var mı?

Teker teker derken anakartın 2 slotunuda 2 RAM'LED'e test ettim sorun çıkmadı aynı şekilde eksik SYS dosyasını bulması için tarama yaptım bulamadı yani tam RAM'leri 2400 yapınca oyunlarda direkt reset veya mavi ekran alıyorum örneğin ETS 2'de 2 dakika tır sürdükten sonra reset atıyor ama RAM'leri 2100 yapınca sorun bitti bunu 2 kez denedim(RAM'lerim Longline adı üstünde bir markaya ait)

Teker teker derken anakartın 2 slotunuda 2 RAM'LED'e test ettim sorun çıkmadı aynı şekilde eksik SYS dosyasını bulması için tarama yaptım bulamadı yani tam RAM'leri 2400 yapınca oyunlarda direkt reset veya mavi ekran alıyorum örneğin ETS 2'de 2 dakika tır sürdükten sonra reset atıyor ama RAM'leri 2100 yapınca sorun bitti bunu 2 kez denedim(RAM'lerim Longline adı üstünde bir markaya ait)
MHz olayı biraz değişikmiş.

Benim dediğim RAM testi Memtest86 testi onu hiç yaptınız mı?

2100 MHz'de kalsın. Eğer mavi ekran tekrar yerseniz. Buraya atınız.

MHz olayı biraz değişikmiş.

Benim dediğim RAM testi Memtest86 testi onu hiç yaptınız mı?

2100 MHz'de kalsın. Eğer mavi ekran tekrar yerseniz. Buraya atınız.

Evet Memtest86 testi yaptım bir de fark ettim o kadar ETS 2, CS:GO, GTA Online oynadım bir şey olmadı Zoom açınca çöküyor aşırı saçma.

Sadece Zoom'da çöküyor yani, doğru muyum? Aşağıdaki konumlara gidin ve herhangi bir dosya bulursanız paylaşın.
Kod:
AppData > Roaming > Zoom > logs
veya
Kod:
AppData > Roaming > Zoom > reports

Ayrıca dahili grafik biriminin sürücüsünü DDU ile kaldırıp güncelleyin.

Ağ sürücülerinizi de güncelleyin.

Son düzenleme:
Sadece Zoom'da çöküyor yani, doğru muyum? Aşağıdaki konumlara gidin ve herhangi bir dosya bulursanız paylaşın.
Kod:
AppData > Roaming > Zoom > logs
Veya.
Kod:
AppData > Roaming > Zoom > reports

Ayrıca dahili grafik biriminin sürücüsünü DDU ile kaldırıp güncelleyin.

Ağ sürücülerinizi de güncelleyin.

Hocam merhaba dahili Vega 11 ekran kartını kullanıyorum performansı iyi fakat sadece Zoom'da değil bu gün FiveM'de RP girmiştim drop oluyordu en sonda da birden mavi ekran verdi 2 saniye gibi kısa bir süre çok iyi göremedim sonra yeniden başlattı DMP dosyasıda yoktu baktığımda DDU ile ekran kartı driverlarını kaldırıp sitesinden tekrar son sürümünü yükledim ama nafile ağ sürcülerimide tamamen kaldırıp ankartımın sitesinden son sürümünü indirdim ama yine de nafile he bir de kafama takılan bir şey var anakartım Gigabyte B450M S2H sitesinde en son çıkan ağ driverinda not 1809 sürümünü destekler yazıyordu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı