Kod yazmayınca yazılım unutulur mu?

Kişiden kişiye değişir gibi ama ben 3 ay önce Python'un yol haritasının yarısını tamamladım. 2-3 aydır ise hiç kod yazmadım. Hala çoğu şeyi hatırlıyorum. Birkaç tekrar ile her şeyi hatırlarım gibi.

3 ayda değil de 1 yıl 2 yıl gibi sürede unutulur.
Yarım hatırlanır.
Önemli olan dilin syntaxını hatırlasanız yeterli.
Gerisi kendiliğinden gelir.
 
Hafızanıza bağlı ama kodları unutmasanız bile el çabukluğunuzu unutursunuz. Zamanında internetten bulup bu böyleymiş dediğiniz şeyleri hatırlamak için tekrar araştırmanız gerekebilir.
 
Syntax vesaire unutulabilir. Yazıp öğrenirsin, bir şey olmaz ondan. Her gün yapılan şey.

Olay nelerin yapıldığını hatırlamak. Daha doğrusu öğrenmiş olmak. Öğrendiğin şeyi kolay kolay unutmazsın zaten.

Örnek. Geçen gün Python'da 2 listeden dict yapmam gerekiyordu. Basit bir şekilde yapıldığını biliyordum. Nasıl yapıldığına baktım. 2 gün sonra lazım olsa yine bakarım muhtemelen.
 
Merhaba, diyelim Python öğrendik ve uzun süre kod yazmadık. Python'da kod yazmayı unutup baştan öğrenmemiz gerekir mi?
Ben çok basit kodlar öğrenmiştim, unuttum. Gerek de kalmadı gerçi onlara. Kendime programlama dışında daha iyi bir alan buldum. O alanda da var programlama ama ben onun içine girmiyorum ve girsem bile Python kullanmama gerek yok.
 
Merhaba, diyelim Python öğrendik ve uzun süre kod yazmadık. Python'da kod yazmayı unutup baştan öğrenmemiz gerekir mi?
Doğru şekilde öğrenirsen unutmazsın. Proje geliştirmen lazım, deneyim lazım. Ben mesela 15 yaşında falan C# kullanmıştım en son C# 4.0 vardı o zamanlar :D Geçen sene staj yaptığım zaman C# kullandık unutmuşumdur diyordum ama hafif bi tekrarın ardından yazmaya başladım. Sadece çok versiyon geçtiği için aradan syntaxında eklemeler falan olmuş baya efsane dil yapmış bill abim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı