Kodlama nasıl öğrenilir ?

Ben Web üstüne uğraşıyorum, İngilizce anlıyorsanız W3Schools var çok kaliteli bir site. Aynı zamanda HTML,CSS,JS öğrenmen gerekiyor ama gözünde büyütme çünkü temelini anlayınca hata yapa yapa öğreniliyor. Unreal Engine Blueprint öğrenmeni tavsiye ederim oyunlarla ilgilenmek istiyorsan.

Benim daha çok oyun dikkatimi çekiyor oyunla ilgili kodlama öğrenmek istiyorum ne yapmalıyım.
Ben biraz temsili anlatacağım kolaylaştırmak için:
Kodlama için 3 etken:
1) Ne yapacağını belirle. Örn: Şuna tıklayınca şu açılır buna basınca şu hesaplanır şu açılırsa şu işlem olur gibi...
2) Bunu yazılım dili ile bilgisayarın anlayacağı dile ve anlayacağı düzene çevir: Algoritma ve Programlama dili
3)Yaptığın çalışmayı bilgisayarda çalıştır yani derle ve sonuçları gör

Oyun için en etkin birleşim:
Yazılım dili C#
Derleme Unity 2D 3D

Ben biraz temsili anlatacağım kolaylaştırmak için:
Kodlama için 3 etken:
1) Ne yapacağını belirle. Örn: Şuna tıklayınca şu açılır buna basınca şu hesaplanır şu açılırsa şu işlem olur gibi...
2) Bunu yazılım dili ile bilgisayarın anlayacağı dile ve anlayacağı düzene çevir: Algoritma ve Programlama dili
3)Yaptığın çalışmayı bilgisayarda çalıştır yani derle ve sonuçları gör

Oyun için en etkin birleşim:
Yazılım dili C#
Derleme Unity 2D 3D
En etkilisi;
C++
Unreal Engine. Unity yaklaşamaz bile Unreal'e.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı