Kodlama ve programlamaya yeni başlayanlar için öneriler

black Cobra

Centipat
Merhaba arkadaşlar, kodlama ve programlamaya başlamak istiyorum ancak nereden başlayacağımı bilmiyorum. Bu konuda herhangi bir bilginiz varsa yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Yazılıma başlamadan önce algoritma öğrenin. Algoritma, yeni bir yazılım dili öğrenmenizi önemli ölçüde kolaylaştırır. Başlangıç dili olarak C# veya Python tercih etmenizi öneririm. Zira öğrenmesi kolaydır. Başka bir dil düşünüyorsanız başlangıç için uygun olup olmadığını inceleyen kişilerin görüşlerine göz atın. Örneğin C++ gibi ileri seviye bir dil ile başlarsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Yazılıma başlamadan önce algoritma öğrenin. Algoritma, yeni bir yazılım dili öğrenmenizi önemli ölçüde kolaylaştırır. Başlangıç dili olarak C# veya Python tercih etmenizi öneririm. Zira öğrenmesi kolaydır. Başka bir dil düşünüyorsanız başlangıç için uygun olup olmadığını inceleyen kişilerin görüşlerine göz atın. Örneğin C++ gibi ileri seviye bir dil ile başlarsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Python iyi gelir. İlk önce sabırlı olmanız gerekir yoksa bizim söylediklerimizin bir önemi kalmaz.

Şahsen çok katılmıyorum. Algoritma hangi alana yöneleceğinize göre değişen bir ihtiyaç. Tabiyki düşünsel olarak katkısı olur ama yazılıma girişte direk algoritma öğrenip zorlanmaya sıkılmaya gerek yok bence, bazı insanları yazılımdan soğutabilecek bir giriş olabilir. Örneğin, mobil geliştirici, web geliştirici, oyun geliştiricinin(Unity, Unreal Engine) vb. başlangıçta algoritma bilmesine gerek yok. Ufak tefek projeye göre ihtiyaç olabilir tabiyki ama istisnalar kaideyi bozmaz :) Bir proje ve hedef belirleyip ona göre araç yani yazılım dili, IDE vs. seçilmesi bence daha doğru olacaktır.
Merhaba arkadaşlar, kodlama ve programlamaya başlamak istiyorum ancak nereden başlayacağımı bilmiyorum. Bu konuda herhangi bir bilginiz varsa yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Bir proje belirleyip ona göre videolar izleyebilir veya kaynak okuyabilirsin. Örneğin oyun için Unity veya Unreal Engine tutorial bakabilirsin Youtube veya Udemy'den. Video sevmiyorum diyorsan bir çok kaynak bulabilirsin internette İngilizce olarak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı