Kodlama / Yazılım için en iyi Linux işletim sistemi hangisi?

Wuesty

Hectopat
Makaleler
1
Yer
ANKARA / KEÇİÖREN
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 3700x Sıvı Soğutmalı İşlemci | XFX RX 5600XT THICC III ULTRA 6GB VRAM Ekran Kartı | Geil Evo Spear AMD Ryzen Edition CL18 8x2 16 GB 3600 MHz Dual Channel Ram | Kingston A2000 Series SA2000M8/500G NVMe M2 SSD | Thermaltake 650W PSU | Thermaltake Versa T25 TG Kasa | Gigabyte B450M S2H Anakart | ASUS TUF GAMING VG277Q1A 165HZ 1MS 27" Monitör
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, HTML, C++, C#, Python ve JavaScript gibi dillerle kodlama yapmak için en iyi Linux işletim sistemi hangisidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pentium 4
GeForce FX5500
Gigabyte GA-8VM800PMD-775
2 GB DDR2 RAM.

Evet çöp yenisini almak için para biriktiriyorum.
C# için Windows daha iyidir öncelikle bunu belirteyim. Diğer saydıklarınızda problem yaşamazsınız.

Yazılım için Fedora önerirdim ancak o sisteme ağır gelir. Linux Mint XFCE kurabilirsiniz.

C# için Windows daha iyidir öncelikle bunu belirteyim. Diğer saydıklarınızda problem yaşamazsınız.

Yazılım için Fedora önerirdim ancak o sisteme ağır gelir. Linux Mint Xfce kurabilirsiniz.

Windows 7 ile Dual Boot yapmayı düşünüyorum Windows 7 kurulu şu an ama tek disk olduğu için Dual Boot sıkıntı olur mu?

Ben java yazıyorum ve daha çok web geliştirme ile ilgileniyorum , ubuntu 22.04 sürümünü kullanıyorum gayet iyi.

Windows 7 ile Dual Boot yapmayı düşünüyorum Windows 7 kurulu şu an. Ama tek disk olduğu için Dual Boot sıkıntı olur mu?
Hayır aksine daha rahat olur. Çift disk olduğunda bootloader diğer diskteki işletim sistemini algılamayabiliyor. Manuel düzenleme gerekebiliyor.

Kurulumda "Windows'un yanına kur." seçeneği bulunuyor olacak. Diskte alan ayırdıktan sonra kuruluma geçtiğinizde bu seçeneği seçersiniz.

Ben java yazıyorum ve daha çok web geliştirme ile ilgileniyorum , ubuntu 22.04 sürümünü kullanıyorum gayet iyi.
Sistem özelliklerine bakmanızı öneririm hocam. Arkadaşın sistemi Ubuntu kaldırmaz. Kasma ve çökme yaşar.

Hayır aksine daha rahat olur. Çift disk olduğunda bootloader diğer diskteki işletim sistemini algılamayabiliyor. Manuel düzenleme gerekebiliyor.

Kurulumda "Windows'un yanına kur." seçeneği bulunuyor olacak. Diskte alan ayırdıktan sonra kuruluma geçtiğinizde bu seçeneği seçersiniz.

Sistem özelliklerine bakmanızı öneririm hocam. Arkadaşın sistemi Ubuntu kaldırmaz. Kasma ve çökme yaşar.

Teşekkür ederim. Peki Arch Linux iyi olur mu? Veya Ubuntu filan benzeri bir şey.

Evet işlemcisi çok eski, RAM'i yetersiz çok uygun değil.

Teşekkür ederim. Peki Arch Linux iyi olur mu? Veya Ubuntu filan benzeri bir şey.
Sisteminiz pek iyi değil o yüzden daha hafif OS'lere yönelin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı