Kodlamayla insanların bilgileri nasıl bulunuyor?

Okula geldim, bir tane sınıf arkadaşım vardı. Panelci falan diyordu, kodlama işleri yapıyorum diyordu. Ben pek inanmadım. 1-2 hafta önce okula geldim, bana geldi annemin, babamın ismini, soy adını, doğum tarihlerini, benim doğum tarihimi, T.C. Kimlik numaramı, annemin babamın T.C. Kimlik numarasını, annemin babamın benim tel nomun hepsini bildi, her şeyimi patlattı. Ama bana dedi ki, sadece bana inanmadığın için denemek amaçlı yaptım dedi. Zaten benim senle işim yok, olsa zaten senin evine bir sürü çiğ köfte, Adana dürüm söylerdim, polise ihbar ederdim, canlı bomba ihbarı diye ama seninle bir işim olmadığı için bir şey yapmam merak etme dedi. O günden bu yana hiçbir sıkıntı olmadı Allah'tan. Bana dedi ki yazılım kodlamasıyla buldum dedi, bu kodlamayla yazılımlı bir insanın her şeyini nasıl buluyorlar ben anlamadım. O işler kısaca nasıl oluyor?
2016 yılında çoğu kişinin MERNİS'te bulunan verileri sızdırıldı. MERNİS, İçişleri Bakanlığı'nın Nüfüs Müdürlüklerinde kullandığı bir veri depolama sunucusu/hizmeti gibi bir şey. Yani bütün verileriniz orada. O veriler de işte 2016 yılında sızdırıldı. O yıllarda oy verenlerin sızdırıldı diyorlar. O verileri şu an bu arkadaş bile bulabiliyor.
maxresdefault.jpg

Veri sızıntılarından yararlanmış kolayca internetten verilere erişilebiliyor bu tip elemanlara denk gelirseniz umursamayın çok da bir şey yapamazlar gülün geçin.

Arkadaşınızın bana adını soyadını okuduğu yeri filan verir misiniz? Bir daha görememe garantisi veriyorum size. Yaptığı işlem hsys verisinden MySQL üzerinden veri sorgulatmak. Çalıntı veri Türk verisi kullanımı ülkemizde benim bildiğim üzere vatana ihanet suçu olarak geçiyor.

Eskiden değil güncel.

Arkadaşlar sızdırılan veri mernis değil. Mernis olsa oturduğun il ilçe mahalle daire bile çıkar. Nüfüs sayım sistemi sizin dediğiniz sistem.
Mernis 2023 çoğu virüslü hatta %99 u sahte.

Okula geldim, bir tane sınıf arkadaşım vardı. Panelci falan diyordu, kodlama işleri yapıyorum diyordu. Ben pek inanmadım. 1-2 hafta önce okula geldim, bana geldi annemin, babamın ismini, soy adını, doğum tarihlerini, benim doğum tarihimi, T.C. Kimlik numaramı, annemin babamın T.C. Kimlik numarasını, annemin babamın benim tel nomun hepsini bildi, her şeyimi patlattı. Ama bana dedi ki, sadece bana inanmadığın için denemek amaçlı yaptım dedi. Zaten benim senle işim yok, olsa zaten senin evine bir sürü çiğ köfte, Adana dürüm söylerdim, polise ihbar ederdim, canlı bomba ihbarı diye ama seninle bir işim olmadığı için bir şey yapmam merak etme dedi. O günden bu yana hiçbir sıkıntı olmadı Allah'tan. Bana dedi ki yazılım kodlamasıyla buldum dedi, bu kodlamayla yazılımlı bir insanın her şeyini nasıl buluyorlar ben anlamadım. O işler kısaca nasıl oluyor?

100-200 TL (belki daha az belki daha fazla bilmiyorum) ödeyip birinden mernis datalarını ve panellerini alıyorlar. Sonra da millete hackerim ben diye hava atıyorlar. Size önerim eğer kanıtınız varsa ilgili kurumlara şikayet edin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı