Köpeğime bir şey olursa ya da kalbi durursa ne yapmalıyım?

kerimtpkn

Femtopat
Katılım
2 Nisan 2022
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar kararsız kaldım. 153 destek hattını ararsam çabuk gelirler mi yoksa biz arabayla mı götürelim? En yakın veterine kalbi durursa hangisi daha mantıklı? Arabayla en fazla 9 dakikada oradayız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şimdi bu panik ve telaşın sebebini anlayamadım. Köpeğin kalbi durdu da, o yüzden mi konu açtın? :) Kalbi neden duruyor durduk yere? Nereden çıktı yani bu düşünce? Öyle bir şey olursa insanlara yapıldığı gibi göğüs kafesinden kalp masajı yapılır ve o esnada araba ile veterinere götürürsünüz. Diğer türlü her şekilde geç kalınır. 153 gelene kadar siz veterinere gitmiş olursunuz zaten.
 
Köpeğin kalbi durdu da, o yüzden mi konu açtın? :) kalbi neden duruyor durduk yere? Nereden çıktı yani bu düşünce? Öyle bir şey olursa insanlara yapıldığı gibi göğüs kafesinden kalp masajı yapılır ve o esnada araba ile veterinere götürürsünüz.

Hasta ve çok yaşlı olabilir.
 
@Pxn Ben de onu merak ettiğimden sordum. Çünkü ortada bir şey yokken kalbinin duracağını düşünmek gereksiz bir davranış. Hiç kimse sağlık problemi olmayan bir köpeğin kalbinin duracağını düşünerek ne yapacağı hakkında tavsiye istemez. Belki başka bir problem çıkacak, neden kalp yani? Bunu merak ettim.
 
@Pxn ben de onu merak ettiğimden sordum. Çünkü ortada bir şey yokken kalbinin duracağını düşünmek gereksiz bir davranış. Hiç kimse sağlık problemi olmayan bir köpeğin kalbinin duracağını düşünerek ne yapacağı hakkında tavsiye istemez. Belki başka bir problem çıkacak, neden kalp yani? Bunu merak ettim.

İç paraziti var doktor bu 2 gün kritik dedi kalbi durursa direk veterinere gitmek için.
 
@kerimtpkn Anladım. Geçmiş olsun. Dediğim gibi kalp masajı yaparak en hızlı şekilde arabayla veterinere ulaşmak tek çare. Kalp masajını nasıl yapacağınıza internetten bakın. Doğru müdahale hayat kurtarır. Fakat böyle bir risk varsa veterinerde yatılı olarak kalması gerekirdi 2 gün boyunca. Veterinerin izlediği yol yanlış. Kalbi durma riski olan canlıyı eve göndermek doğru değil.
 
@kerimtpkn anladım. Geçmiş olsun. Dediğim gibi kalp masajı yaparak en hızlı şekilde arabayla veterinere ulaşmak tek çare. Kalp masajını nasıl yapacağınıza internetten bakın. Doğru müdahale hayat kurtarır. Fakat böyle bir risk varsa veterinerde yatılı olarak kalması gerekirdi 2 gün boyunca. Veterinerin izlediği yol yanlış. Kalbi durma riski olan canlıyı eve göndermek doğru değil.

Teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı