Köpekler saldırdığında ne yapmalı?

• Konuyu başlatan g100
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 3.985
Köpekler böyledir, hızlı geçen bisiklet veya araba tarzı şeylere havlar, peşinden koşarlar.
Yapman gereken şey, elinde imkan yoksa kaçmamaktır, sakin davranmaktır. Saldırmazlar yani, yavaşça yürümeye devam edersin.

Ancak zarar verebilecek kapasitede bir köpekse beklemek mallık olur, güvenli bir alana koşun veya sizi koruyacak alet edevatlar bulun.
Elinizde bisiklet varsa elbette kaçacaksınız, arkadaşınızı da arkada bırakmayın bir daha :) Bir arkadaş kolay bulunmuyor, kedi köpeğe yem etmeyin :)

Motosikletler için yapılmış bir video ama benzer yönleri fazla, izlemeni tavsiye ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Köpekler gerçekten vücuttaki adrenalini algılayabiliyor. 4-5 yıl önce kuzenle birlikte bisiklet sürüyorduk. Patika bir yolda birkaç köpek çıktı. Ben normalde hayvanlardan korkmam, hayvanlarla içli dışlı büyüdüm :) Ben normal şekilde sürmeye devam ettim ama kuzen kaçmaya başladı. Köpekler beni geçip, kuzeni kovalamaya başlamıştı.

O sokağa girmek ne kelime bir daha bisiklet sürmem zaten. Yeterince korkuyordum yeter bu kadar adrenalin. Ayrıca bizi neden kokluyorlar kötü bir adamsak kötü mü kokuyoruz? :D

Şimdi köpekten koşarak ya da bisikletle (hatta dümdüz bir yol yoksa motosikletle) kaçmanın imkanı zaten yoktur. Panik yapmadan normal bir hızla ilerlemeye devam edin. Köpekler bir süre sizinle yan yana koşacak, sonra koşmaktan vazgeçeceklerdir. İşim gereği köpeklerle çok muhattap olduğum için biliyorum. :)

Gayet sakin olun ya da sakinmiş numarası yapın saldırmayacaklardır. Aynı şeyi insanlar saldırdığında da yapın. İnsan ya da köpek farketmez, saldırdıklarında soğukkanlı tavır takınırsanız geri vites yapmayacak canlı pek yoktur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı