Kötü bilgisayar ile bilgisayar mühendisliği okunur mu?

Okuyan her türlü okur.

Öyle olmuyor maalesef hocam yüksek bilgisayar gereksinim isteyen program çalıştıramayınca ne yapacak?

@ismailS hocam bilgisayar mühendisliği bölümünde ne gösterirler tam bilmiyorum fakat VS Code + Chrome çalışırsınız. Tercihen bir 4 GB RAM daha taksan tadından yenmez.

Bu sene bilgisayar mühendisliği okumaya başlayacağım. İlk başta kötü bir laptop ( i5 4. nesil, 4 GB RAM 500GB HDD 850M ekran kartı) işimi görür mü? Yoksa şimdiden iyi bir laptop alınır mı?

Ben de bu sene bilgisayar mühendisliği okuyacağım. Ben geçen sene sonunda tüm üniversitede beni götürecek bir bilgisayar aldım. Ama bence ne kadar geç alırsan o kadar iyi l. Okunmaz diyenlere de bakma ama paran olursa hiç bekleme onu da söyleyeyim. Bir de bilgisayarlar her geçen sene eskiyor onun için götürdüğü yere kadar kullan bu bilgisayarı. Zaten eğer hazırlık okuyacaksan 1-2 sene bilgisayara doğru dürüst ihtiyacın yok.
Hangi üniversite bu arada.

O da yapılmaz. En kötü RAM ve SSD yükseltmesi gerekiyor.

"O da yapılmaz" ne kadar net arkadaş. Öyle bir şey yok daha kötüsüyle cayır cayır kod yazdım.

Göstermiyorlar. En azından ÇOMÜ ve DPÜ'de adı bile geçmedi. Çevremden de hiç duymadım. Belki seçmeli derslerle olabilir. Onlar makinecilerin işi 👍
Ben de göstermediklerini düşünüyorum şahsen ama bizim endüstri mühendisliği müfredatında gösterdiklerinden ben de sadece makineciler görmüyor çıkarımına vardım ama haklısınız.

Ben ondan daha kötü bilgisayar ile okudum en kötü ek RAM SSD falan takarsın paran yoksa zorlama okunur. En vs 2022 System gereksinimleri ya da Unity 3D sistem gereksinimleri yaz ona göre bak

Okunmaz diyen arkadaşlar bizim bilmedigimiz bir şey varsa soylesin. Sinirlendim sirf cevap vermek icin uye oldum bu foruma, ilk entrymi yaziyorum.

Cevaba gelirsek;
Okunur.
Hatta hiç bilgisayari olmayan birisi de BM okuyup mezun olabilir.
Yalniz senin cihazda biraz konfor sikintisi olur. Yani soruyu sunun gibi dusunelim: Ankara'dan İstanbul'a gideceğim Fiat Linea ile gidilir mi? Tabii ki gidilir sadece Mercedes kadar konforlu ve hizli olmaz.
Bu arada bir 8 GB RAM eklersen aslinda konfor olarak da pek bir eksigin kalmaz.

Not. 2 ay sonra BM mezunuyum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı