Kol kası geliştirmek için başlangıç olarak kaç kg dambıl kullanılmalı?

Kollarının boyutunu veya senin gücünü bilmiyoruz. 5 kiloluk ağırlığı en az 12 kere kaldırabiliyorsan uygun bir başlangıç olur.
Teşekkür ederim dostum, 5 ile başlayacağım.
 
Hocam ben ilk başta ev ortamı ile başladım. Tabii ama bu kişiden, kişiye değiştir. Ben 10 kg ile başladım. Salgından önce spor salonuna gidiyor idim. Orada 30'u zorlamıştım.
 
Şınav ve türevleri hareketlerle başlamanı tavsiye ederim dostum böyle 1-2 hafta. Home-exercise tarzı uygulamalardan.
Hocam 5 kilo ile bugün bir deneyeyim dedim, hafif zorlanıyorum zaten. Öyle başlayayım o halde.
 
Hiç spordan anlamam ama bu olayla ilgili tecrübem var. Bir şekilde elime 5 kiloluk geçmişti. Daha ufağım, 13 civarı falanım. Sol kolumla düzgün şekilde kaldırıp indiremiyordum. Sağ ile yapıyordum ama. Yine de solla da olduğu kadar yapıyordum. Bir yerden sonra ikisiyle de yapabilir hale geldim.
Daha önce herhangi bir girişimim olmadığı için tahmini 1 ay içinde gözle görülür, elle hissedilir fark vardı. Boşa değildi yani.

İşten anlayan bir hocaya sorsan belki daha az ile başlayıp sonra oraya çıkmamı söyleyecekti. Belki 5 kiloluğu rahatça kaldırma aşamam daha kısa sürecekti ama eninde sonunda ulaştım.

Bu yüzden biraz zorlandığın bir taneyi ya da "bu iyi, bundan biraz fazlasında zorlanırım" diyeceğin miktarı almanı tavsiye ediyorum.
 
Hocam 5 kilo ile bugün bir deneyeyim dedim, hafif zorlanıyorum zaten. Öyle başlayayım o halde.
Evet ben de 5 kiloyla başlamıştım şınav falan çekemiyordum 1-2 tane ancaydı. 2 hafta evde ağırlıksız egzersizler yaptım daha sonrasında 5 kgyla çalışmaya başladım ağırlıkla çalışınca şınav sayısı da kısa sürede artıyor.
 
Aynı şeyi yaptıkça kolaylaştığını hissediyorsun çok güzel oluyor o his. Mesela 10 şınav çekebilirken ilk başladığımda şimdi 25 çekebiliyorum zorlayarak.
 

Geri
Yukarı