Kol saati kullanıyor musunuz?

Kol saati kullanıyor musunuz?

  • Evet

    Oy: 41 28,9%
  • Hayır

    Oy: 59 41,5%
  • Bazen

    Oy: 42 29,6%

  • Oy verenlerin toplamı
    142

Açıkçasını söylemem gerekirse, saat tutkunuza hayran kaldım.
 
@Fahri Tunahan Aslında kaliteli otomatik saatlerden oluşan bir koleksiyon çok özel bir tutku ya da zevk değil. Tıpkı kravat gibi ayakkabı gibi günün anlamına göre kombinlenebilen bir aksesuardır. Maddi durumu çok iyi olmasa bile maddi açıdan gelişmiş ülkelerde çoğu insanın böyle bir koleksiyonu olur, hiç yoksa bile birkaç tane 4-5 bin €/$ değerinde otomatik saat tutulur. Bunun bir diğer güzel tarafı da bu saatleri doğru kullanırsan torunlarına bile kalır.

Ne yazık ki bizim ülkemizde bu tür saatlere ulaşmak alım gücü yüzünden pek mümkün olmadığı için lüks olarak görülüyor. Tissot ve Seiko gibi markaları üst düzey, 1000 TL etiketli saatleri orta düzey olarak bilen çok kişi var. Aslında orta ve orta üst düzey olan saatler TAG Heuer'in en üst koleksiyonları, Omega ve hatta Rolex'in ürünlerinin çoğu oluyor. Longines, Oris, Rado, TAG ve Maurice Lacroix gibi markalar bile bu düzeye giriş kabul edilir.
 
Son düzenleme:
Bir tane akıllı saatim var aylar önce su geçirdi zannedip köşeye atmıştım ( açılmıyordu. ) 1 hafta önce şarja takayım dedim açıldı. Çalışıyorsa ben bununla akarım demiştim çünkü çok işimi görüyordu harika bir şeydi. Gece şarjı bitmiş ondan sonra ne kadar uğraşırsam uğraşayım açılmadı. Yoksa takacaktım.
 
Kesinlikle telefon ile olan alakasını çözemedim.
 
@Razer Hyundai Saatin tek amacı zamanı göstermek değil. Saat, günün anlamına göre kravat, ayakkabı, gömlek, ceket gibi kombinlenir. Kol saati bir aksesuardır, bileklik gibi işlevsiz olması yerine başka bir işlevi var sadece.

Ayrıca modeline göre saatlerin başka amaçları da vardır. Mesela bir dalgıçsın ve 50 metre derindesin, saate telefonundan mı bakacaksın? Bunun için gidersin dalış için uygun 200 metre ve üstü dayanımı olan saatlerden alırsın. Bunun yanında havacılar için de uygun saatler vardır, sürücüler için de. Pilot ve sürücüler için olan serilerin günümüzde gerekliliği pek kalmadı ancak geçmişten gelen bir kültürdür bu saatler de. Şu anda bile pilotların çoğu aviator serisi saat takarlar, dalış yapanlar da zaten dive/ocean serilerini alır gerekli olduğu için.
 
Son düzenleme:
İhtiyaç açısından diyorum, minimalist olduğum için bana göre gereksiz.
Saat bana kalırsa daha gerekli bir şey. Telefon her zaman yanınızda olmayabilir ama saat her zaman sizinledir. Ayrıca bir aksesuardır, sizi tamamlar. Ayrıca kışın telefonu falan çıkarmak zor olduğu için çok iyi oluyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…