- Makaleler
- 5
Saat bir aksesuardır. Telefon ile bağlantı kuran arkadaşların yaşının küçük olduğunu varsayıyorum.
@Fahri Tunahan Aslında kaliteli otomatik saatlerden oluşan bir koleksiyon çok özel bir tutku ya da zevk değil. Tıpkı kravat gibi ayakkabı gibi günün anlamına göre kombinlenebilen bir aksesuardır. Maddi durumu çok iyi olmasa bile maddi açıdan gelişmiş ülkelerde çoğu insanın böyle bir koleksiyonu olur, hiç yoksa bile birkaç tane 4-5 bin €/$ değerinde otomatik saat tutulur. Bunun bir diğer güzel tarafı da bu saatleri doğru kullanırsan torunlarına bile kalır.
Ne yazık ki bizim ülkemizde bu tür saatlere ulaşmak alım gücü yüzünden pek mümkün olmadığı için lüks olarak görülüyor. Tissot ve Seiko gibi markaları üst düzey, 1000 TL etiketli saatleri orta düzey olarak bilen çok kişi var. Aslında orta ve orta üst düzey olan saatler TAG Heuer'in en üst koleksiyonları, Omega ve hatta Rolex'in ürünlerinin çoğu oluyor. Longines, Oris, Rado, TAG ve Maurice Lacroix gibi markalar bile bu düzeye giriş kabul edilir.
Herkese iyi bayramlar. Kol saati kullanan var, kullanmayan da. Çoğunluk ne diyor, diye anket yapmak istedim. Bazen takıyorum ben. Genellikle telefondan bakıyorum saate.
Üniforma cebinde cep saatiydi o.Saat deyip geçmeyin, hayat kurtarma özelliği bile var, Atatürk'ü cephede saat kurtardı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.