Kol saati kullanıyor musunuz?

Kol saati kullanıyor musunuz?

• Evet

Oy: 41 28,9%
  • Hayır

Oy: 59 41,5%
  • Bazen

Oy: 42 29,6%

• Oy verenlerin toplamı
    142
Evin dışına çıktığım her zaman kolumda saat olur. Hatta koleksiyon hastalığım var, kısa bir süre önce 30'a yakın saatim vardı. Tissot - Seiko gibi alt düzey marka olanları arkadaşlarım arasında dağıttım, şu anda sadece Omega, TAG Heuer ve alt düzey markaların sınırlı sayıda üretilen bazı serilerinin saatleri duruyor. Bunların yanında da yürüyüşler için Galaxy Watch kullanıyorum.

Araya öncesinde araba masrafı sonrasında pandemi girmeseydi şu anda Breitling ve IWC de koleksiyona eklenirdi. Seneye artık... İyi bir saate 40 bin TL ve üstünü vermekten çekinmeyenlerdenim. Biliyorum ki o saat fazla değer kaybetmeden gerektiği zaman satılabiliyor. Yalnız 4-5 yılda bir 750-800 € "bakım" ücreti vermek biraz üzüyor.

Not: Saat bir AKSESUARDIR, telefonla ne alakası var?

Açıkçasını söylemem gerekirse, saat tutkunuza hayran kaldım. :)

@Fahri Tunahan Aslında kaliteli otomatik saatlerden oluşan bir koleksiyon çok özel bir tutku ya da zevk değil. Tıpkı kravat gibi ayakkabı gibi günün anlamına göre kombinlenebilen bir aksesuardır. Maddi durumu çok iyi olmasa bile maddi açıdan gelişmiş ülkelerde çoğu insanın böyle bir koleksiyonu olur, hiç yoksa bile birkaç tane 4-5 bin €/$ değerinde otomatik saat tutulur. Bunun bir diğer güzel tarafı da bu saatleri doğru kullanırsan torunlarına bile kalır.

Ne yazık ki bizim ülkemizde bu tür saatlere ulaşmak alım gücü yüzünden pek mümkün olmadığı için lüks olarak görülüyor. Tissot ve Seiko gibi markaları üst düzey, 1000 TL etiketli saatleri orta düzey olarak bilen çok kişi var. Aslında orta ve orta üst düzey olan saatler TAG Heuer'in en üst koleksiyonları, Omega ve hatta Rolex'in ürünlerinin çoğu oluyor. Longines, Oris, Rado, TAG ve Maurice Lacroix gibi markalar bile bu düzeye giriş kabul edilir.

Son düzenleme:
Bir tane akıllı saatim var aylar önce su geçirdi zannedip köşeye atmıştım ( açılmıyordu. ) 1 hafta önce şarja takayım dedim açıldı. Çalışıyorsa ben bununla akarım demiştim çünkü çok işimi görüyordu harika bir şeydi. Gece şarjı bitmiş ondan sonra ne kadar uğraşırsam uğraşayım açılmadı. Yoksa takacaktım.

Evin dışına çıktığım her zaman kolumda saat olur. Hatta koleksiyon hastalığım var, kısa bir süre önce 30'a yakın saatim vardı. Tissot - Seiko gibi alt düzey marka olanları arkadaşlarım arasında dağıttım, şu anda sadece Omega, TAG Heuer ve alt düzey markaların sınırlı sayıda üretilen bazı serilerinin saatleri duruyor. Bunların yanında da yürüyüşler için Galaxy Watch kullanıyorum.

Araya öncesinde araba masrafı sonrasında pandemi girmeseydi şu anda Breitling ve IWC de koleksiyona eklenirdi. Seneye artık... İyi bir saate 40 bin TL ve üstünü vermekten çekinmeyenlerdenim. Biliyorum ki o saat fazla değer kaybetmeden gerektiği zaman satılabiliyor. Yalnız 4-5 yılda bir 750-800 € "bakım" ücreti vermek biraz üzüyor.

Not: Saat bir AKSESUARDIR, telefonla ne alakası var?
Kesinlikle telefon ile olan alakasını çözemedim.

@Razer Hyundai Saatin tek amacı zamanı göstermek değil. Saat, günün anlamına göre kravat, ayakkabı, gömlek, ceket gibi kombinlenir. Kol saati bir aksesuardır, bileklik gibi işlevsiz olması yerine başka bir işlevi var sadece.

Ayrıca modeline göre saatlerin başka amaçları da vardır. Mesela bir dalgıçsın ve 50 metre derindesin, saate telefonundan mı bakacaksın? Bunun için gidersin dalış için uygun 200 metre ve üstü dayanımı olan saatlerden alırsın. Bunun yanında havacılar için de uygun saatler vardır, sürücüler için de. Pilot ve sürücüler için olan serilerin günümüzde gerekliliği pek kalmadı ancak geçmişten gelen bir kültürdür bu saatler de. Şu anda bile pilotların çoğu aviator serisi saat takarlar, dalış yapanlar da zaten dive/ocean serilerini alır gerekli olduğu için.

Son düzenleme:
İhtiyaç açısından diyorum, minimalist olduğum için bana göre gereksiz.
Saat bana kalırsa daha gerekli bir şey. Telefon her zaman yanınızda olmayabilir ama saat her zaman sizinledir. Ayrıca bir aksesuardır, sizi tamamlar. Ayrıca kışın telefonu falan çıkarmak zor olduğu için çok iyi oluyor:D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı