Kolanın içindeki böcek kanı

İyi (kaliteli)i olan çaylar için "tavşan kanı" çay benzetmesinin bir de "böcek kanı" çay şeklinde :) yapıldığı düşünülürse eğer, o çay onu içecek insanlar için çekici değil tersine çok itici olur. Aslında tam bir kırmızı rengin çayda oluşması o çayın çok iyi demlenmesiyle (çok kaliteli dem alabilmesiyle) çok yakından ilgilidir. Kolay gelsin.

Böcek kanı olayını bilmiyorum ama gıda mühendisi olan arkadaşım içerisinde alkol bulunduğunu söylüyor. Bence az miktarda olsa bile bağımlılık yapması için koyuyorlar. Sonuç olarak çoğu kişinin aklına bağımlılık denince kafein geliyor. Ayrıca gıda kontrollerinden büyük markalar kendilerine göre küçük bir parayla kurtulabiliyorlar.

Ağır bağımlılık yapıyor, içinde ne olursa olsun içmeyin. Bırakamıyorum. Sigara gibi ama daha masummuş gibi lanse ediliyor. Sanırım az önce bu günkü dördüncü bardağımı içtim bir de normal bardak da değiller, hepsi büyük. Bu gidişle midemi deleceğim. :(

Böcek kanı olayını bilmiyorum ama gıda mühendisi olan arkadaşım içerisinde alkol bulunduğunu söylüyor. Bence az miktarda olsa bile bağımlılık yapması için koyuyorlar. Sonuç olarak çoğu kişinin aklına bağımlılık denince kafein geliyor. Ayrıca gıda kontrollerinden büyük markalar kendilerine göre küçük bir parayla kurtulabiliyorlar.
Alkol'ü Aroma çözücü olarak kullanıyorlar orijinal'de Aroma çözücü var ama pahalı diye kullanmıyorlar Alkol'ü arındırma yöntemini de pahalı diye yapmıyorlar ilgili Bakanlık Standartlarına uygun miktarda Litre'de 0,5ml oranında yani alkolsüz içecek o.

Alkol'ü Aroma çözücü olarak kullanıyorlar orijinal'de Aroma çözücü var ama pahalı diye kullanmıyorlar Alkol'ü arındırma yöntemini de pahalı diye yapmıyorlar ilgili Bakanlık Standartlarına uygun miktarda Litre'de 0,5ml oranında yani alkolsüz içecek o.
Sonuç olarak içerisinde her ne kadar az olsa da varmış. Siz istediğiniz gibi içebilirsiniz fakat ben kendi inancıma ve dinime göre alkol tüketmiyorum.

Sakıncalı bir durum yok etkisi yok zaten muhtemelen Aroma çözücü Alkol'den ucuz oldu onu koyarlar hem olsa bile 100 Litre içmen gerek ki imkansız içeriğinde Alkol olan Gazoz markaları hepsinde var...
Tüketiciler Birliği’nin iddialarına gazoz üreticileri adına Meşrubatçılar Derneği cevap verdi. Dernek adına yazılı bir açıklama yapan Genel Sekreter Nizamettin Şentürk şirketlerin yönetmelikte belirtildiği gibi alkolsüz içecekler ürettiğini söyledi. Ethanol’ün doğal olarak meyve ve sebzelerde bulunduğunu belirten Şentürk, “Zira meyve ve sebzeler olgunlaştıkça oluşan fermantasyon sırasında yan ürün olarak belirli oranlarda ethanol ortaya çıkıyor. Ayrıca, ekmek, yoğurt gibi maya içeren gıdalarda yine doğal olarak ethanol bulunur.” dedi. Bütün dünyada gıda regülasyonlarında ethanolün belirli oranlarda yer almasının doğal kabul edildiğini belirten Şentürk, Tüketiciler Birliği’nin açıkladığı değerlerin çok altında olduğunu söyledi. Şentürk sözlerine şöyle devam etti: “Bir maddenin bulunmaması diye bir iddia pratikte mümkün değildir. Her madde ile ilgili bir alt sınır kabul edilmekte ve bunun altındaki rakamlar bilimsel olarak kayda değer olmadığı için dikkate alınmamaktadır.”

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı