Kollarım Çok Güçsüz

Benim de boy kısalığı var yaş 15 boy 1.49
Ailende veya akrabalarında boy orantısı düşükse normaldir. 15 yaş daha gelişim çağı sayılır basketbol ve yüzme gibi etkinliklere gidersen biraz daha arttırabilirsin.
 
Kardeşim bilek güreşi sorun değil arkadaşların dediği gibi kısa kol avantajlı olur. Güçsüz olman bir sağlık problemi olabilir. Boyuna göre kilon bu yaş için ideal. Sana tavsiyem bu yaşlarda spor salonunda ağırlık çalışması fitness gibi şeyler yapma yaşın gençken gerçek spor yap. Ne yaptığının önemi çok yok. Sevdiğin bir sporu ücretsiz kulüplerde yapabilirsin ki maddi durumun müsait olsa da muhakkak ücretsiz spor kulüplerini tercih et. Basket futbol voleybol ve kendi önerim mükemmel bir spor olduğunu düşündüğüm boks yapabilirsin. Spor hem vücudunu sağlıklı geliştirebilmeni sağlar, zihinsel gelişimine katkıda bulur. Sosyal çevrenin daha güzel olmasını sağlar . Emin ol derslerinde bile faydasını görürsün. Lise ve üniversite çağlarında bir çok spor yapmış birisi olarak söylüyorum. Boks kulübü bulmak maalesef her zaman mümkün olmuyor. Kickboks tercih etme alternatif olarak vücudu bozduğunu ve direk kavga odaklı olduğunu düşünüyorum. Arkadaşların dediği gibi gıda tüketimine dikkat et. Aşırı güçsüzsen bir doktora görün bunun kaslarınla ilgisi olmayabilir. Gücün arkadaşlarına göre azsa sadece o zaman dediğim gibi spora başlaman fazlasıyla yeterli.

Asıl bu yaşlarda fitness yapması gerekiyor. Fitness yaparsa testosteron hormonu artar. Bu hormon artınca da vücut gelişir. Kas inşa edilir, boy uzar, sakal bıyık daha çok çıkar.
Benim de boy kısalığı var yaş 15 boy 1.49

Normal degil. Anne baban 1.49'dan kısa olsa bile daha uzun olmalıydın. Çünkü çağ değişti, daha iyi besleniyoruz. O yüzden yeni nesil böyle izbandut gibi 😀 Kesinlikle bir doktora görünmelisiniz. Üzülmeyin, çok kısa kişi var. Bunlar lisede 20 santimden fazla bile uzuyorlar.
 
Annem 1.55 babam 1.60
Bu şekilde olup 1.80-1.90 olan insanlar biliyorum. Sen düzgün besleneceksin altın nokta burası. Kardeşim sağlıklı besin ne buluyorsan götür. Annen melemen mi yaptı götür. Yumurta mı var yumul, bulgur, nohut, fasulye,et, pirinçte olur götür kardeşim. Beğenmeyeceksin ama ileride anlarsın değerini, al büyük boy yoğurtlardan beğenmeye beğenmeyede olsa her akşam bir tane bitir. Beğenmiyor da olsan her gün cips, çikolata yiyeceğine al bir litrelik süt dik kafaya, canın çok çekerse yanına bir küçük kek ye. Evde sağlıklı ne yemek pişiyorsa göm. Ama bunları yaparkende dışarı çık gez yürü koş, spor yap. Git parka asıl çek kendini barfiks çek evde boş bulununca şınav çek. O yaşlarda göt göbek hikaye. Bende sizin yaşlarınızda götlü göbekliydim. Kızlar öyle ayılıp bayılmazlardı fiziğime. Ayılıp bayılsalar hem ne olacak o yaşlarda :D Otururdum ben pirinç pilavını çok severdim. Yoğurtla karıştırır yerdim, salata katar karıştırır yerdim. Sonra lisede spora başlamıştım. Senelerce yaptım. Şimdi üniversite son sınıftayım. "Kız arkadaşım sen bana bakmazsın diye düşünüyordum" falan diyor. Gerçi aynısını bende ondan için söylemiştim :D Fiziğimi överler, hatta yeni tanıştığım farklı fakültelerden insanlar besyocu sananlar oluyor. Eğlenmene bak dostum. Hayatın en güzel çağları inan. Saçma sapan şeyler yeme, kızartma falan. Sonra senelerce suratından çıban çıkar. Öyle kilo alıp vermeye falan da benzemez o işler. Ergenlikte ciğeri bir kere yağlandırdın mı kurtulamazsın kolay kolay Yediğin şeyleri araştır. Sağlıklı bulduklarınıda abartacak kadar ye. Spor yap.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı