Kolonyalı su içilirse sorun olur mu?

Zevynz

Zeptopat
Daha fazla  
Gençler evde küçük çocuk var. 3-4 gün önce mutfağa gittim ve bardağıma su doldurdum. İçtikten sonra acı bi tat geldi ve söyledim çocuğa kolonya dökmüş içine. Fazla miktarda olsa zaten dikkatimi çekerdi ama demek bardak boş gibiydi ne yalan söyleyeyim. Kolonyanın markası da Marmara. Herhangi bir zarar verir mi zehirleme ihtimali var mıdır? Biraz evhamlı biriyim bu konularda hemen en kötüsünü düşünürüm. Bundan dolayı da olabilir bi halsizlik mide bulantısı falan yaşıyorum. Sonuç olarak üzerinden 3-4 gün geçti. Sizce doktora gitmeli miyim?

Gençler evde küçük çocuk var. 3-4 gün önce mutfağa gittim ve bardağıma su doldurdum. İçtikten sonra acı bi tat geldi ve söyledim çocuğa kolonya dökmüş içine. Fazla miktarda olsa zaten dikkatimi çekerdi ama demek bardak boş gibiydi ne yalan söyleyeyim. Kolonyanın markası da Marmara. Herhangi bir zarar verir mi zehirleme ihtimali var mıdır? Biraz evhamlı biriyim bu konularda hemen en kötüsünü düşünürüm. Bundan dolayı da olabilir bi halsizlik mide bulantısı falan yaşıyorum. Sonuç olarak üzerinden 3-4 gün geçti. Sizce doktora gitmeli miyim?
Mide yıkatabilirsin
Afied

Bir şey olmaz. Zevkine içenler bile var.

Yani dediğim gibi markası bilinen ve satılan bir marka Marmara kolonyası. Belirttiğim gibi ben en kötüsünü düşündüğüm için tedirgin oluyorum. Genel olarak bakıldığında herhangi bir sıkıntı olmayacağı kanısına varıyorum buradan. Zaten 3-4 gün geçti üstünden ama yine de akılda kalıyor maalesef.

Yani dediğim gibi markası bilinen ve satılan bir marka Marmara kolonyası. Belirttiğim gibi ben en kötüsünü düşündüğüm için tedirgin oluyorum. Genel olarak bakıldığında herhangi bir sıkıntı olmayacağı kanısına varıyorum buradan. Zaten 3-4 gün geçti üstünden ama yine de akılda kalıyor maalesef.
Dostum yiyecek markası mı ki bilinen olması zararını azaltsın.

Google da araştırdın mı ben çamaşır suyu içmiştim yarım çay bardağı kadar midem de lav varmış gibi oluyordu sakdasjjdsa kendini kötü hissediyorsan acile git

Kolonyanın içindeki alkol metil alkol ise ciddi sonuçları olur. 12 saat içinde etkisi ortaya çıkmaya başlar. Pandemi döneminde özellikle artan talepten dolayı adı bilinmeyen denetimden uzak markalar metil alkol kullanabiliyor. İçinde kullanılan alkol türünden emin değilseniz bir doktora danışın derim. 3-4 gün geçtiyse üzerinden muhtemelen bir şey çıkma ihtimali düşüktür çünkü metil alkol etkisini en geç 24 saat içinde göstermeye başlar. Ama metil ve etil alkol bir arada kullanıldıysa etki gösterme süresi uzar. Eğer siz 3-4 gün içinde hiçbir şey hissetmediyseniz muhtemelen sorun çıkma ihtimali düşüktür. Ama burada doktor yok sanırım yani bizim söylediklerimiz kısıtlı bilgi ile. Bir doktora danışmak en mantıklı hareket olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı