Konsolların geleceği var mı?

Cr Oyuncusu

Decapat
Katılım
6 Haziran 2022
Mesajlar
839
Makaleler
2
Çözümler
3
Yer
Türkiye
Arkadaşlar merhaba. Gece gece aklıma bir soru takıldı 😂. Mesela PlayStation, devam edecek mi? Mesela Xbox, devam edecek mi? Mesela kimi siteler PS 7'den sonra bir daha konsol gelmeyecek diyorlar. Bazı sitelerde konsol bitecek başka bir sisteme geçilecek deniliyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ve konsol bir gün olsa da bitermi yoksa bizim nesil devam eder mi?

Fueren. Komik ne var? Anlamıyorum 10 yaşında mısın gülme emojisi atacak ne var komik bir şey varsa söylede bizde gülelim.
 
Son düzenleme:
Tabii ki var. Dünyada oyun oynayan insanların çoğunluğu hâlâ "tak çalıştır" kafasında makinelere daha sıcak bakıyor. İşten gelen adam oyun oynamak için koltuğa yatıp, grafik ayarı ya da driverlarla falan uğraşmak istemeyebiliyor. Ülkemizde çok fark olmasa da yurtdışında konsolların aynı güçteki bir PC'ye kıyasla çok daha ucuza satıldığı gerçeği de var.

Bir de bunun el konsolu tarafı var tabii, Valve'ın piyasaya girişi ile el konsolu tarafı baya kızıştı. Eğer söylentiler doğru çıkarsa ve bu sene Switch 2 tanıtılırsa o da normal Switch gibi inanılmaz satacaktır.
 
Konsolların mantığı kolu ve büyük ekranda uzaktan oynamak yani konsollar cloud teknolojisi yüzünden bitse de konsol mantığı kalacaktır. Eğer konsol markaları kendi cloud teknolojileri ile ayak uydurursa şuanki konsollar ile alakası olmayacak şekilde devam edebilirler.
 
Bence var. Sırf oyun için bilgisayar alırsın ama ayarları vs. karışık olacağından PC'ye göre daha basit, sade sistemi olduğundan bence ayakta kalabilir. Gelecekte Cloud dediğimiz şey ne kadar gelişir bilmem ama bu zamanlarda pek gelişmedi bu yüzden hala ayakta kalma şansı var.
 
Satmaya devam ettiği sürece gelecek. Sony PS Plus sistemini PC için Launcher olarak getirecek ancak her oyun gelmeyecek gelse bile bazıları çıktıktan 2-3 sene sonra eklenecek.
 

Geri
Yukarı